Lendify

Vill först förtydliga att jag inte får ersättning av Lendify för att skriva detta inlägget.

Jag har investerat i Lendify.se (inbjudningslänk) i över ett år nu. Dock är det en liten del av mitt sparande, knappt 2%.

Jag har hittills bra erfarenheter av investeringen. Men jag undrar vad som händer framöver. Vi vet att räntorna inte kommer bli lägre framöver. Lendify har ju redan ”höga” räntor jämfört med bankerna. Detta betyder i min värld att de som tar lån hos Lendify av någon anledning inte kunnat låna pengar av en bank. Troligtvis för att banken tycker risken att de inte får tillbaka pengarna är för stor.

Vi vet att räntorna kommer bli högre, men vi vet inte hur snabbt eller långsamt det kommer ske.

Lendify har rörliga räntor. Vad kommer det att innebära för oss som lånar ut pengar. Hur många låntagare kommer inte ha möjlighet att betala tillbaka?

Jag investerar med aoutoinvest på Lendify. Det gör att jag inte kan förlora insatt belopp enligt deras hemsida.
Jag är dock orolig att de pengar Lendify har undansparat inte kommer räcka om vi får en mindre lån kris. Kommer alla med aoutoinvest få de insatta beloppet tillbaka?

Jag kanske är nojig, eller så är jag rätt ute. Tiden får visa det.
Vad tror ni andra om detta? Lämna gärna era tankar om Lendify i kommentatorsfältet.

Jag kommer dock fortsätta med Lendify men jag vill inte att det ska utgöra mer än 5% av min portfölj.

/Pappa betalar?

Lendify.se länken är en inbjudningslänk, dvs jag får ersättning av att du skapar ett konto och investerar pengar på kontot via min länken. Ingen annan ersättning har mottagits för detta blogginlägg.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Tack för din kommentar.
Jag skulle inte heller jämföra med Trustbuddy.
Men det ska bli intressant att se vad som händer när räntorna börjar höjas. Spontant tror jag inte räntorna kommer höjas snabbt, för då får många svenskar stora problem. Hoppas Lendify har en bra urvalsprocess så de som söker lånen har en god marginal.
/Pappa betalar?

kronantillmiljonen.se

Hej Pappa betalar?
Så otroligt roligt att du hittat till Lendify. Ingen investering är ju riskfri men jag tycker att det är ett skämt att många jämför Lendify med det som hände i Trustbuddy. För mig är det väldigt stora skillnader, men det beror givetvis på vem du frågar.

Ta hand om dig och dina investeringar!
Kronan till miljonen

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x