Kreditkort!?

Det här med kreditkort. 
Började använda Preem´s kreditkort i somras. Funkar ju alldeles utmärkt. Jag drar mitt kort och får sedan kvartalsvis tillbaka 1 % på den summan jag handlat för. Allt gott och bra här. (Nu har visserligen Preem och alla andra kreditkortsutgivare sänkt det du får tillbaka till 0,5%. Men det är ändå gratis pengar tillbaka.)
Men är det så bra som det låter!?
Jag har nu i efterhand fått en känsla av att jag kanske lättare drar kortet och handlar saker jag egentligen inte behöver. 
Känslan att, jag betalar ändå detta nästa månad, så det är lugnt. Den har jag haft fler än en gång under hösten. Skulle säga att den kommit många gånger i månaden.
När jag skaffade kreditkortet så tänkte jag att det bara är dumt att gå miste om 1% cashback (nu 0.5%) på saker jag ändå köper.
Jag har sedan den senaste lönen kom, låtit kreditkortet vila hemma i en byrålåda. Vad har detta inneburit för mig?
Jag har inte handlat såhär lite sedan, jag vet inte riktigt när. Tror jag har ca 4 kortköp på denna perioden. Kan lova att det skulle vara betydligt mer med kreditkortet i plånboken.
Jag kommer alltså fortsätta att inte ha med mig kreditkortet under hela februari och sedan utvärdera om mitt köpbeteende har förändrats.
Kommer en återkoppling om detta i Mars.
Ni andra som har erfarenheter av kreditkort.
Bra eller dåligt? Fördelar? Nackdelar?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Anser nog att jag reser så pass lite att det inte känns värt för mig att binda resan till ett flygbolag. Dessutom blir det charterresor så länge barnen är små.

Stefan Thelenius

Du kan använda dina Coop-poäng till SAS Eurobonus, TUI, biobiljetter, CDON, Brothers m.fl. Cashback är förstås bättre men totalt sett så känns Coop Medmera Mer konkurrenskraftigt om du reser utomlands då och då.

Pappa betalar?

Om jag aldrig handlar på COOP är det ändå värt att ta en titt på kortet tycker du? Det jag gillar med Preem är ju att det ger Cash i handen. Har tagit bonusen och fört över det till Avanza 🙂

Lutar nog kanske åt att ändå använda kreditkortet men att alltid se till att det inte ligger på minus. Alltså gör en insättning och aldrig använda krediten.
Att använda det som ett "vanligt kontokort" helt enkelt 🙂

Tack för din kommentar Stefan Thelenius!

Stefan Thelenius

Jag kör med kreditkort och har nyligen bytt till Coops Medmera Mer. Du får coop-poäng, fria uttag världen över och inget påslag för valutaväxling. Betalar alltid hela fakturan så att ingen räntekostnad uppstår.

Har du disciplin att inte köpa ngt onödigt "bara för att" så är kreditkort mycket smidigt tycker jag.

Pappa betalar?

Hej Emelie!
Kom att tänka på detta efter att jag skrev inlägget.
Att alltid för över pengarna som är kvar på lönekontot efter att alla fasta avgifter är betalda. Och då såklart bara handla så länge det finns pluspengar på kreditkortet. Då blir det samma sak som att ha ett vanligt kontokort men med bonusen som fördel.

Tack för din kommentar Emelie!

Anonym

Jag har ingaproblem stt handla med mina kreditkort. Har ett Amex själv och ett Preem tillsammans m sambon. På preeem kortet sätter vi in en fast summa varje månad för gemensamma utgifter, och för varje köp utöver vad den fasta pengarna ska gå till så sätter vi alltid in pengarna direkt på kreditkortet. Så har alltid fått 0:- fakturor för kreditkorten. Så mitt gipps t dig är att föra över summa direkt från ditt lönekonto till kreditkortet så tar du bara del utav alla fördelarna med kreditkortet.
// emelie

Pappa betalar?

Vad tycker du är fördelarna med programmet? Vad använder du informationen då får till?

Tappa kontrollen är jag inte orolig för men är lite fundersam om de bonuspengarna jag får verkligen blir bonuspengar eller om jag pga kreditkortet köper mer saker. Och då är det inte inte vidare ekonomiskt.

Tack för din kommentar Prius!

Prius

Kreditkortet är rätt använt en tillgång, men det är lätt att dra kortet en extra gång för att inte gå miste om bonusen. Själv använder jag ett program som heter MoneyManagerEx och det har jag gjort sen 2009. Jag vågar säga att jag har varenda korttransaktion inmatad och kikar på grafer och trender för att se vad jag har använt pengarna till. Måste medge att det är lite läskigt att ha en kreditkortsskuld, men jag använder räntefriadagarna för att få lite extra ränta på sparkontot. Man får aldrig tappa kontrollen.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x