Kreditkort, nya tankar!

Nu har jag tänkt om/igen.
Tack för kommentarer här på bloggen och på Twitter. Jättekul och inspirerande att höra hur ni tänker och gör.
Verkligen tack.
La upp en fråga på Twitter ang. kreditkort:

77 svarande ger kanske inte en exakt och vetenskaplig bild över hur det ser ut i verkligheten men detta kanske ger en liten fingervisning hur de som tar bra hand om sin ekonomi (finanstwitter) gör när det gäller kortbetalningar. Mer än hälften använder alltså kreditkort. Några få har fler än 2 kort medans de flesta som använder kredikort har ett. Av de som lämnade en kommentar så var det spridda skurar i frågan om vilket kort de använder sig av.
Men inte så oväntat så betalar alla fakturan i sin helhet när den dimper ner i brevlådan. Tur är väl det då räntan på krediten är sjukligt hög.

 

 

Vad har då jag kommit fram till nu?

Jag har som sagt tänkt om igen. Jag kommer från och med februarilönen att föra över pengarna som är kvar från lönen till mitt Preemkort. Jag kommer då använda kortet precis som ett debitkort. Alltså bara använda kortet när det finns pengar på det. Känns ju faktiskt bara dumt att inte utnyttja cashback när det går. Plus att det är väl enda stället där man får hyfsad ränta på pengarna. Jag tror att detta kan vara ett bra alternativ för mig då jag bara kommer handla för pengar som finns på kortet. Det är något psykologiskt i det som jag tror hjälper mig att inte bara dra kortet hur som helst. Den där känslan att jag betalar ändå nästa månad.
Vi får se om det funkar.

Har nu passat på att uppdatera sidan portfölj (öppnas i nytt fönster). Ni som läst mina veckorapporter har märkt att det skett några mindre förändringar sedan den senast blev uppdaterad.

Vill också passa på att tacka alla som läser det jag skriver. Kul att några vågar kommentera också. Ligger på en stadig ström på ca 100 sidvisningar per dag. Mer än jag trodde innan bloggen startade, verkligen kul!
Det viktiga för mig är dock inte hur många som läser. Jag vill utveckla min ekonomi. Tänka högt och gärna få tips av andra. Så har ni grymma tips så hör av er! Skriv på bloggen, Twitter @pappabetalar18 eller på mailen pappabetalar2018@gmail.com.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Pengaregn!
Ja handlar man så mycket att man inte har råd att betala fakturan, då är det bara att klippa kortet.
Har du aldrig fått känslan att det inte gör något att du köper något just nu, du betalar ju ändå nästa månad?
Jag är liksom för att ha kreditkort men kan inte släppa tanken med att betala nästa lön känns fel. Tror som sagt att det blir bra för mig att ha pengar på kreditkortet så det fungerar som en "debitkort" men med cashback.

Tack för din kommentar!

Pengaregn

Hejsan!

Tricket är nog som sagt att man måste betala hela fakturan när den väl kommer. Vi använder oss av American Express Premium för alla våra inköp för att samla på oss eurobonuspoäng. Än så länge tycker jag det funkar fint även om det var ovant i början att handla allt på kredit.

MvH Pengaregn

Pappa betalar?

Har kört med kreditkort hela hösten. Min reflektion av det var att jag upplever att jag kanske gör av med några kronor mer än när jag bara hade debitkort. Det är alltså ingen katastrof men har funderat över psykologin med kredit. Har inte hamnat i klistret pga kreditkort och kommer inte göra det heller. Tror bara att det gynnar mig att använda kreditkortet som ett debitkort. Maximera ekonomin 🙂

Tack för din kommentar!

Brandtalet

Löper du risken att överkonsumera och dra kortet hur som helst när det finns en kreditlina, så skulle jag rekommendera att du inte använder ett kreditkort alls. Men testa om du vill och klipp kortet om det inte funkar.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x