Ett till kreditkort är beställt, lärt mig att det är viktigt med två kort i plånboken.

Ett nytt kreditkort beställt!

Inlägget innehåller annonslänkfrån Kortio.se.

I förra veckan så fick jag ”Medges ej” när jag försökte betala med med mitt Preem Mastercard. Aldrig varit med om det och var tvungen att kolla om jag använt upp krediten. Jag visste att så inte var fallet då jag har hyfsad koll på hur mycket jag handlar för. Självklart fanns det pengar kvar på krediten.
Jag tänkte att det kanske bara var något serverfel eller något sådant. Dagen efter var det samma problem så jag ringde upp Preem.

Tydligen så var det så att de manuellt hade spärrat mitt kort då kortet vistats i miljöer där flera kort blivit skimmade. Förs blev jag nästan lite irriterad. Vilka är de att bara spärra mitt kort utan att meddela mig. Men sedan insåg jag att det faktiskt är helt okej. Det är ju bra att de förebygger skimningsförsök. Jag tycker dock att de borde kunna skicka ut ett mail och informera om vad som hänt.

Dock skönt att de förebygger problemen.

Som tur var har jag kvar mitt gamla bankkort. Jag har tänkt säga upp detta under en längre period men det har inte blivit av. Nu hade jag användning av det. Men jag vill fortfarande säga upp det eftersom jag betalar en årsavgift på det kortet.

Nu har jag då lärt mig att det är viktigt med två kort i plånboken.
Men det är också viktigt att båda är gratis, tycker jag. Jag gick in på Kortio.se och kikade och jag fastnade för OKQ8. En mack jag gillar och som finns i närheten där jag bor. Så nu har jag beställt OKQ8 VISA. Ville också att det skulle ge lite bonus när det väl används och skönt att det är ett VISA eftersom mitt Preem är ett Mastercard. När mitt OKQ8 kort landar här hemma då ringar jag till banken och säger upp mitt bankkort. Varför betala en årsavgift på ett kort utan några förmåner. Helt värdelöst.

Annons från Kortio. Här kan du hitta kreditkortet som passar dig.
Jag använder Preem och OKQ8´s kreditkort

Jag rekommenderar er att gå in på Kortio.se och hitta ett kort som passar dig. Jag personligen har svårt att förstå varför vissa behöver ta en årsavgift så försök att slippa den. Det äter upp mycket av bonusen om du inte är en storhandlare. Fundera också på om du vill ha reda pengar tillbaka. Resor eller kanske bonuscheck till matbutiken. Jag vill att det ska bli pengar i handen eftersom jag ser detta som en del i mitt projekt, GratisPengen.

Vilket kort använder du? Har du fler än 1 kort?

Kreditkort? Bonus? Ingen uttagsavgift? Växlingsavgift?
Vad tycker du är viktigt med ditt kort?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Anonym!
Aha, det visste jag inte. Det låter helt klart bättre.
Tack fHar nu försökt hitta lite information om t.ex SAS Eurobonus. Hittar att man får 20 bonuspoäng per 100kr som du köper för. Men vad kan bonuspoängen vara värda i kronor? Det är det intressanta tycker jag men hittar det inte. Något ni vet?
Tack för infon och kommentaren.
Mvh PB?

Anonym

Du blir ju inte direkt bunden till ett bolag. Poängen går att använda i hela star alliance så ca 25st flygbolag.

Pappa betalar?

Hej investmentbolagsinvesteraren!
Jag gillar inte att bli bunden till ett flygbolag. När jag reser vill jag ta billigaste flyget. Tror jag sparar mer på det.
Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Money Cowboy!
Ja det gäller att ha disciplin annars är kreditkort en fälla. Jag tycker det är smart att ta del av gratis pengar som mitt kreditkort ger. Kommer fortsätta så länge det funkar bra. Alla gör dock som de vill. Tycker du bankkortet funkar bäst så kör på det. Kontanter går ju knappt att användas som betalmetod längre 😀
Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej TP!
Det är ett bra kort. Schysst med ett gratiskort från banken. Kanske ska skaffa Icas Mastercard också om det är avgiftsfritt.
Mvh PB?

Jag kör med SAS Mastercard och AMEX. Detta för att kunna använda bonuspoängen till att göra resor i business då och då. Visst blir avgiften relativt hög men jag sparar väldigt mycket jämfört med om jag hade köpt businessbiljetter kontant. Sedan är det smidigt då man ofta kan få bonusbiljetter när man ska resa vid högtider.

Mvh

Money Cowboy

Jag har lagt ner kreditkort. Kör bara med debet. Bonus eller ej, ett kreditkort gör det mycket lättare att handla och skapa en skuld, hur temporär den än är. Dessutom ser jag till att ha kontanter.

Tryggpension

Jag har också Preem Mastercard och använder det till de flesta köpen, då jag handlar såpass lite. Som reservkort har jag mitt bankkort, som inte kostar något i avgift då jag är bonuskund på min bank. Har Ica Mastercard till våra matinköp, och vi får bonus på det.

Pappa betalar?

Hej Alice!
Tittade in på deras hemsida. Med tanke på att vi inte är några storhandlare och bonusen är densamma förutom på matbutik och bensinstation så ser jag inte att vi tjänar in årsavgiften på det kortet. För mig är fortfarande Preem bäst.
Som ett extra är det ingen idé att ha det. Där ska definitivt årsavgiften vara noll.

Tack för tipset iaf. Det är inget dumt kort. Åker man mycket bil och handlar mycket mat kan det helt klart löna sig.
Mvh PB?

Alice

Använder Everydaycard (ett MasterCard), kostar visserligen årsavgift men ger också bonus tillbaka i reda pengar och eftersom jag använder kortet till i princip alla köp så blir bonusen större än avgiften. Eftersom jag har lönekonto i ICA Banken har jag också deras Mastercard, när jag skaffade det hade de inget valutapåslag så jag använde det på utlandsresor och nätköp från utlandet, men nu har de infört valutapåslag så nu har jag det bara som reservkort om det andra inte funkar.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x