Sparkvot (uppdatering)/laster

Jag fick mig en tankeställare kring hur man ska räkna ut sin sparkvot.
Jag tog också hjälp av Twitter. Klicka för att se omröstningen.
Det är fortfarande knappa timmen kvar att rösta men resultatet talar för sig självt.
Just nu räknar 87% av alla som röstat inte med sin utdelning i sparkvoten.
Jag känner mig mer säker nu på att inte räkna med det själv i min sparkvot. Enligt mig blir det lite av att dopa sin sparkvot.

Jag har också tack vare kommentarer på blogg börjat tänka min mina ekonomiska laster.
Jag snusar, gillar öl, whisky och tycker det är väldigt trevligt att gå på restaurang med familj och vänner.

Detta känner jag är dyra vanor som måste jobbas en del på.
Snuset har jag redan gått i tankarna med att sluta. Jag har inte bestämt mig men kanske att det kan vara 2018 som blir året där jag slutar. Här pratar vi en ekonomisk besparing på ca 6-700 kr per månad.

Alkohol. Det är ju så gott. Jag kommer absolut inte sluta upp med detta. Men jag ska definitivt fundera på om det går att minska. Svårt att sätta en besparing på detta men skulle tippa på 3-400 kr är den månatliga pengen som vi i familjen lägger på detta. kanske kan dra ner det till ett snitt på 2-300 kr.

Restaurang är också väldigt trevligt. Jag ska under månaderna som kommer räkna på ett snitt vad som läggs här så får vi se om det är orimliga slantar eller ekonomiskt försvarbart.

/Pappa betalar?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Slimis!
Att bli nykterist är inget alternativ för mig. Att dra ner på det däremot är bara bra.
Jag håller med om att det är viktigt att barnen får växa upp i ett hem där alkohol inte är viktigt men samtidigt tycker jag att de ska se att att glas vin till maten eller en öl inte är något fel. Ansvarsfull alkoholhantering tror jag är nyttigare än totalstopp.

Skönt att du skippat energidrycken, sett allt för många må dåligt av det. När jag var ung var det en hockeyspelare i min ålder som dog av att han inte ätit något men druckit en väldigmassa energidryck och sedan tränade. Det har gjort att jag är väldigt emot energidryck.

Snuset är det som ligger närmast att hamna på hyllan. Hoppas jag snart är där.

Tack för din kommentar.
/Pappa betalar?

Slimis

Hej Pappa betalar? Tycker det är ansvartfullt av dig att tänka i dessa banor. Jag drack själv ganska ofta innan jag träffade min nuvarande flickvän. Eftersom hon är nykterist har det blivit mindre alkohol med tiden. Förra året blev det att jag drack vid två tillfällen men nu funderar jag på att sluta dricka helt. De mindre jag dricker de mindre saknar jag det. Det känns även bra att mina barn slipper växa upp med alkohol som en norm. En dålig vana jag hade tidigare var energidryck. Drack 2-3 st om dagen i flera år. Nu har jag vart fri från mitt beroende över 2 år. Förutom alla pengar jag spar så är det bra för min hälsa att undvika all denna läskdryck. Men det var jobbigt i början att vara utan. Jag var ju beroende av det. I dagsläget är jag bara beroende av mitt jobb. Men tids nog räknar jag även med att detta beroende ska bli mindre och att jag istället ska kunna jobba mer som jag själv vill. Gör du en uppoffring med ditt snus som ett exempel kan du tacka dig själv om några år. Dels kommer du känna en frihet att du inte är beroende av något för att må bra. Sen kommer du kunna lägga dessa pengar på något som betyder mer för dig i ditt liv. Kanske är det dina barn, flickvän, boendet eller ett pensionssparande som gör att du kan gå ner i tid/ ta pension lite tidigare i livet. Alla möjligheter finns. Men den ända som kan ändra på dig själv är du. Hur du än gör med dina val vill jag önska dig lycka till.

Mvh Slimis

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x