Månadsrapport november 2022

Den sista november är det och då ska vi skriva ihop månadsrapport november 2022.
För egen del tycker jag november började riktigt bra med höstlov och en härlig ledighet som spenderades med familjen. Underbart!
Resten av månaden tycker jag dock varit väldigt seg och känner mig inte helt pigg. Antar att det är mörkret och förhoppningsvis blir december bättre.
Nu tar vi och tittar på hur portföljen presterat.

Hur gick november?

graphs display on an ipad
Photo by Burak The Weekender on Pexels.com

Hela Stockholmsbörsen steg 7.21%. Min portfölj hängde inte alls med denna månad. Visserligen blev det en positiv börsutveckling men enbart 1.24%. Det känns lite mindre bra.

Iår har index backat -20.6%.
Portföljen ligger på -23.78%.
Det har rört sig åt rätt håll de senaste två månaderna men jag hoppas min egna portfölj snart ska börja leverera.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från PB Surveys.


OMXSGI
Index är upp 7.21% under månaden . Min portfölj presterade betydligt sämre, upp 1.24%

Iår är index på -20.60%.
Iår är portföljen på -23.78%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

SBB B +42.5%

Även denna månad har vi SBB B i topp och uppgången fortsätter. Kul!
Är ni intresserade av alla händelser i bolaget så får ni nog leta själva.

Scatec +19.48%

Scatec dubblade rörelsevinsten och kursen tog ett glädjeskutt efter den nyheten.

Månadens förlorare: 

Eolus Vind B -17.94%

En sämre rörelserapport gjorde att aktiekursen backade en del. Det är som vanligt med Eoulus, slagiga kvartal som beror mycket på hur aktiviteten med slutförda projekt ligger. Denna gång lämnades inga projekt till kund och då ser vi minusresultat. Kvartal med överlämningar till kund tas nästan alltid emot bättre.

Månadsrapport november 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Inte så mycket köp eller sälj denna månaden, ganska lugnt på transaktionsfronten.
Utdelningarna trillar in men det är långt kvar tills detta går att leva av.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Skapa ett konto nu direkt om du inte redan gjort det!

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Det finns fortfarande pengar kvar att investera i bolåneportföljen. Denna månad har det handlats för nästan 17 000 kr. Kul och trevligt när det går att få riktigt hög DA.

Förra månaden gav fina utdelningar, denna månad är dock rätt klen. Under 2022 har bolåneportföljen delat ut 7 700 kr. Förra året gav 5 300 kr. En ökning med 44%. Då har vi också december kvar som borde ge en liten slant också.

Detta var månadsrapport november 2022, hur var ditt november?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?  
Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
Sparkvot november 2022

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Aslan

Mörkret är tråkigt och tyvärr tar det nog tid tillsdet skall ljusna igen. Jag ligger mycket mer på säljsidan p.g.a dålig börs och att jag försöker rensa i ISKen p.g.a. höjd skatt. Lägger pengarna just nu hellre i förmånskonton. Sålt av Biogaia, Cibus, Lundin Mining, Mycronic, SKF, Volvo och Wallenstam. Jag lade dock en liten andel kvar och köpte Björn Borg. Portföljen har minskat från 36 till 31 bolag. Bästa utdelning var 815 kronor från Xact högutdelare norden.

Mikael Aslan

Tack för tipset. Ryggar dig där:)

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x