Månadsrapport augusti 2022 (något försenad)

En något försenad månadsrapport augusti 2022 bjuder jag på nu. Det har varit serverproblem och bloggen låg nere ett bra tag. Sedan har det varit mycket med Livet AB så fokus har legat på annat. Ni som hängt med på bloggen vet att jag skrivit lite kort och snabbt om att det är tufft med dottern och nu har det eskalerat. Hoppas det ska bli bättre framöver även om det inte känns så just nu.

Hur gick då augusti?

Hela Stockholmsbörsen backade med 7,21%. Min portfölj klarade sig lite bättre men backade 5,34%. Så ännu en månad med tråkig utveckling. Det är inte kul att titta på utveckling under 2022.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen. Denna månad skippar jag dock att summera vilka aktier som gått bäst och sämst.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från PB Surveys.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är upp -7.21% under månaden . Min portfölj presterade lite bättre, -5.34%

Iår är index ned -30.61%.
Iår är portföljen ned -28.47%

Månadsrapport augusti 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Småjusteringar när det gäller fonderna och månadens aktieköp blev Google. Dollarn var dyr redan då men det jämnar nog ut sig i det långa loppet. Även om jag kanske inte kommer köpa så mycket amerikanska aktier den närmsta tiden.

Utdelningarna är inte så mycket att skriva om. 33 kr blir ingen lycklig av.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.
Just nu har vi en kampanj fram tills söndag 7/8 med 20% högre ersättning.
Skapa ett konto nu direkt om du inte redan gjort det!

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Eftersom belåningen legat ganska högt så har jag sålt av en del för att sänka belåningen. Nu i efterhand så var det rätt bra eftersom Avanza nu höjer räntan för belåning.

En av de sämre utdelningsmånaderna under året för bolåneportföljen.

Detta var månadsrapport augusti 2022, hur var ditt augusti?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?  
Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
Sparkvot juli 2022

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Aslan

Ingen speciell utdelning som jag är nöjd med. Var dock nöjd när Semcon fick bud av Etteplan men tydligen skall det hända mer. Nu är Ratos med och vevar med ett högre bud. Handlat Hexpol Lundin Mining Peab och SHB. Sålde av Swedencare och Raketech som var mina 2 minsta innehav.

Mikael Aslan

36 bolag sammanlagt.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x