Månadsrapport juni 2022

Då är vi redan en bit in i juli. Sonen har spelat Aroscupen hela helgen så först nu det funnits tid för att fixa mitt blogginlägg, månadsrapport juni 2022.

Börsen har gått katastrofalt under juni -11.77%. Ingen höjdare. Läget känns inte superbra framåt heller om jag skulle gissa. Men, det är ju också bara en gissning, jag har ingen aningen. Därför behåller jag mina pengar investerade och fortsätter månadsspara. Men hur har det gått för min portfölj i juni då?

Hur gick juni?

Hela Stockholmsbörsen har alltså rasat över 11%. Min portfölj har gått riktigt risigt också, -9.15%. Lite bättre än index men fortfarandet riktigt dyster utveckling.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från PB Surveys.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är -11.77% under månaden . Min portfölj presterade lite bättre -9.15%

Iår är index ned -27.51%.
Iår är portföljen ned -24.39%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Investment AB Spiltan +5,78%

Egentligen inga nyheter som påverkar kursen. Spiltan har haft ett tungt år kursmässigt. Ligger efter index iår men zoomar vi ut är det en fantastisk utveckling.

Dexcom Inc +3,17%

Förra månaden rasade aktien ca 26%. Nu blev det en månad med liten återhämtning.

Månadens förlorare: 

Corem Property Group B -43,61%

Corem har tappat nästan halva sitt börsvärde på en månad, helt galet. Fastighetsaktier har det riktigt tufft nu. Men är det verkligen så illa? Nog har vi haft högre räntelägen tidigare och fastighetsbolagen har fixat det. Jag tror det är lite för mycket panik i fastighetssektorn just nu och när vi tittar tillbaka i framtiden är det nog fina köplägen vi har sett i dessa tider. Men det gäller att vara långsiktig då.

Månadsrapport juni 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Det blev en del transaktioner i juni. Köpt på mig lite SBB i lekportföljen, självklart har den fortsatt nedåt efter det. Annars är det lite duttköp i investmentbolag och fastighet.

Juni år 2021 gav lite över 100 kr i utdelning. Då var det Spiltan som stod för den utdelningen. Iår var de lite snabbare och utdelningen trillade in redan förra månaden. Det gör att det enbart blev SBB B med sina månatliga utdelningar. Så ynka 1,87 kr i utdelning under juni.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Nytt rekord i antal transaktioner för bolåneportföljen. Eftersom räntorna stiger så ska preffar gå ner i precis så ”räntan” på preffar och D-aktier blir högre. Det har verkligen märkts denna månad. Vissa har backat mer än andra och jag har försökt att sälja av en del preffar som inte backat så mycket mot det som backat mer. För att öka utdelningarna. Vi får se om detta ger betalt i framtiden. Just nu går det att köpa preffar och D-aktier med DA på över 10% men också många med över 8% och 9%. Det är inte så pjåkigt.

Juni bjöd på över 700 kr i utdelning. Återinvesteras såklart!

Detta var månadsrapport juni 2022, hur var ditt juni?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?  
Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
Sparkvot juni 2022

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Månadsrapport juni 2022 […]

Klåparen

Usch ja, juni var ingen rolig månad. Gick ännu sämre för mig på -13.97%. Man borde kanske lära sig av din son och lägga tiden på fotboll i stället.

Sålde inte särskilt mycket i Juni. Tog hem lite vinst på Kolibri, Bonterra, Questerre och ett par kanadensiska investeringsbolag.
Tyckte att en del energibolag gick ned orimligt mycket och började nalla av stridskassan för att öka kraftigt i bland annat Whitecap, Petrotal och Pieridae. Köpte även lite kol i Nordamerika och guld och jordbruk i Sydamerika.

Var frestad att köpa mer Vermilion men lät bli eftersom det redan är det största innehavet i portföljen.
Den första utdelningen från OKEA trillade in i juni, så det var något litet man kunde nöja sig över i alla fall.

Klåparen

Hade ca 100 papp och kastade in 60. Stridskassan brukar vara liten eller helt obefintlig eftersom jag tycker att det är oerhört svårt att låta bli att köpa.
Hoppas egentligen på att två av mina syskon betalar tillbaka sina skulder (70+20 papp) till mig men det känns fel att jaga familjen. Även möjligt att pengarna är säkrare hos dem i dessa tider.

Mikael Aslan

Portföljerna har gått jättedåligt att jag inte ens orkar kolla på antalet %. Inte lika många transaktioner som vanligt. Under 2 veckors semester gjorde jag t.ex. bara 2 st och ingen av dem var svensk aktie. Fyllde på i Investor, SEB och SHB.

Mikael Aslan

Icke svenska är Kesko och Tietoevry.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x