Sparkvot juni 2022

19,3% sparkvot, 10,4% exklusive amortering

Juni är snart slut och lönen har trillat in, dags att summera sparkvot juni 2022. Semestern är nu igång för oss båda här hemma och i skrivande stund sitter jag i Tällberg och njuter av en skön morgon.
Jag mäter sparkvot från lön till lön och nu summeras lönen som kom den 27:e juni. Nu vet jag hur mycket vi lyckades spara.

Eftersom det är semestertider så blir det inte något stort fokus på att lägga undan pengar till sparandet. Det kommer synas denna månad. Det är som vanligt en femhundring från Rocker i cashback annars har det varit dåligt men extrainkomster, förutom att jag plockade ut några tusenlappar från firman.

Tällberg


Sparkvot
juni
19,3%

Här har vi månadens siffror:

Intäkter

25 078 kr – Lön, MB?
20 844 kr – Lön, PB?
3 156 kr – Extrajobb, PB?
2 650 kr – Barnbidrag
4 000 kr – Enskild firma
500 kr – Rocker cashback
Totalt: 56 228 kr

Sparande

4 100 kr – Avanza
100 kr – Savr
150 kr – SaveLend
5 000 kr – Amortering
1 000 kr – Barnspar
500 kr – ICA Banken, fonder
Totalt: 10 850 kr

Ni får gärna använda mina länkar till de aktörer jag använder för mitt sparande. Jag får en liten ersättning för det om ni blir kund och sätter in pengar. Vill ni inte det så går det att själv gå in på deras hemsida och öppna ett konto.

Över 56 000 kr i inkomster denna månad. Det är riktigt bra. Bästa månaden någonsin faktiskt om man räknar bort en månad under 2019 när frugan fick dubbla löner vid ett jobbyte.
Med så höga inkomster en månad så tänker man kanske att det borde kunna investeras en massa pengar, så blir det dock inte. VI fortsätter med våra månadsvisa automatiska överföringar. Det som blir över går till presenter till barnen och semesterkassa. Nu blir det mycket turer med vagnen och det kommer få kosta en del, det har vi bestämt.

Årets mål är att snitta 20% sparkvot, denna månad landar vi under detta men tittar man sedan årets start så snittar vi nu 22,2% så några månader under 20% är ingen fara. Vi kommer nå vårt mål och det är det som är planen.

Hoppas ditt sparande gick bra i juni! Du får gärna dela med dig i kommentarsfältet!

Hur räknar jag sparkvot?

I sparkvoten räknar jag allt långsiktiga sparande. I det ingår sparandet på börsen, aktier och fonder. Jag räknar med amoreringar, just nu amorterar vi 5 000 kr i månaden. Vi hade amorteringsfritt under coronakrisen, då slängde vi in 5 000 kr i Bolåneportföljen, idag sparar vi inget där men portföljen lever nu sitt egna liv med återinvesteringar av utdelningarna.

Förut det långsiktiga sparandet så lägger vi en del pengar till våra olika målspar:
Bil/husvagnskontot
Renoveringskontot
Resekontot

Semesterkontot
Buffertkontot

Här lägger vi cirka 6 500 kr varje månad. Men dessa pengar räknar jag alltså inte med i sparkvoten.

Hur mycket sparade du denna månad?

Detta var sparkvot juni 2022.

Du har väl inte missat att jag driver en egen panelsida.
PB Surveys, där kan du svara på undersökningar och tjäna pengar.
Ett perfekt sätt att öka din sparkvot. I dessa tider med hög inflation är det inte så pjåkigt att
dra in några extra slantar på ett enkelt sätt.


Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Syster

Jag ligger på 50% sparande i juni månad!

Syster

Jag har ju inte alltför mycket utgifter, endast hyra, så ligger oftast på 50% sparande varje månad och då ”slösar” jag rätt mycket på att äta ute och göra saker. Blir nog lite mindre i juli och augusti då det är semestertider. Jag får endast låna 33% av min inkomst så tekniskt kan jag fortsätta spara 50% men ser inte samma syfte med det då jag sparat för att köpa hus. Men kommer hålla mig till minst 30% är planen ☺️

Trajce

Hej jag tror du missade Lunar eller använder du inte det längre 😀 ha det bra

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x