Måndagstankar

Använda kroppen

Påsklovet är här. Känns inte lika skönt som det brukar göra. Inte så konstigt då vi levt i karantän i två veckor. I början var vi enbart inomhus men eftersom det varit några dagar med sol också, så har vi passat på att hänga på tomten. Det är först de senaste dagarna som vi har orkat fixa lite i trädgården.
 
Grensax och sekatör

Klippt ner päronträdet med dessa.

Nu förstår jag verkligen varför jag gillar sommar och sol mer än vintern. Så skönt att fixa i trädgården. Nu har vi ansat rejält i ett av fruktträden. Massor av grenar har sågats bort. Det var ganska vildvuxet så behövdes göras. Jag sparar alla grenar som är lite tjockare och sågar dem i ”vedbitar”. Tänker att dessa kan vara bra att ha när vi ska ut i skogen och grilla korv.
Småpinnarna slänger jag på grillen efter en grillning så är vi snart av med allt och slipper ta en tur till returen.
 
Som sagt, det är verkligen skönt att få arbeta med kroppen. Somnar gott på kvällen efter sådana dagar.
 

Odlingarna växer

Gurkplantor

Gurkan har börjat blomma.

Tomatplantor

Mina babyplommontomater växer fint.

Växter under växtlampa

Under växtljuset mår plantorna bra.

 
Iår så startade jag tidigt med odlingar här hemma. Gjorde ett inköp av växtlampa i vintras.
Det har visat sig vara framgångsrikt. Några gurkplantor och tomatplantor har växt till sig riktigt fint. Paprika blir det också. Hoppas att det ska ge en fin och tidig skörd i sommar.
 

Vår ekonomi

Jag återkommer igen till ett inlägg som jag skrev nyligen:
 
Det var första gången som jag samlade alla pengar vi har sparade i ett dokument. Ni vet, även om man har koll på sina grejer, så är det viktigt att samla allt på ett ställe. Förstå då inser man hur mycket det faktiskt är- Någon hundratusing här och någon där. Helt plötsligt är det mer än vad man tror. Precis så var det för mig.
 
Nu när allt ligger uppradat i ett Google kalkylark, då fattar jag att vi har lyckats med något riktigt bra.
 
Med vårt egna börssparande och  barnsparandet, som faktiskt är vårt tills barnen fått det (ligger på ett KF i mitt namn), så har vi idag över 600 000kr investerat på börsen. Det är betydligt mer än vad vi hade när jag startade bloggen för lite mer än 3 år sedan. Utöver detta så finns det mer än 100 000kr på sparkonton med liten ränta. Det betyder att det finns mer än 700 000kr att ta från om det skulle krisa för familjen.
 
Att jag nämner detta igen är för att det verkligen gett mig ett lugn. Jag har inte riktigt förstått att det är så pass mycket pengar vi har samlat ihop. Att nu se det svart på vitt och inse att vi har det bra ställt. Att det ska mycket till för att vi ska känna att det är kört.
Det är verkligen härligt! Mer än vad jag trodde.
 

Omfördelning av sparande på g

Att vår ekonomi mår bra är toppen och detta har börjat få mig att fundera lite på hur vi fördelar vårt sparande. Jag kommer inom en snar framtid att sätt mig och leka med mitt dokument där jag har fördelningen på allt sparande, både det till börsen men också det till våra olika målsparande. Jag brukar göra det vid minst två tillfällen per år. Dels får frun sin löneförhöjning snart, men det handlar mer om att jag inser att det finns en del grejer vi behöver/vill fixa på huset. Så jag tror att vi kommer öka sparandet på renoveringskontot och därför behöver jag fundera på vart vi ska minska sparandet. Vill ju helst inte dra ner på sparandet till börsen men kanske att det blir så.
Men jag ska fippla med siffror i dokumentet och se vad jag kommer fram till.
 
Vilka tankar snurrar i ditt huvud just nu?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x