Månadsrapport juni 2019

Månadsrapport!


Att varje månad gå igenom köp och sälj är inte det viktigaste när du har en långsiktig portfölj.
Men det kan vara ganska kul att se vilka aktier som gått bra och dåligt, och fundera på varför.

Jag hoppas också att ni som läser kan tycka att de är kul att se vad jag köpt eller sålt.

Juni

Börsen har gått bra i juni. SIXPRX gick upp 6,79%. Det är rätt stora svängningar just nu. Maj backade men över 6% och juni går upp 6%.
Förra månaden klarade sig min portfölj sig riktigt bra. Knappt minus trots att börsen var sur. Jag har märkt att den ofta inte orkar klättra lika högt som index när det är bra dagar, men att de ofta håller sig lite högre över vattnet när det är dåliga dagar.

Men denna månad slog jag faktiskt index trots att index gick så bra. Portföljen ökade med 7,21%. Inte mycket över index, men iaf över index.

-6,79% SIXPRX 190603-190628 (SIXPRX utgångspunkt är att spegla utvecklingen av bolag på Stockholmsbörsen. Indexet har en begränsning att inget bolag får överstiga 10 %, samt att bolag som väger 5 % eller mer, ej får väga mer än 40 % tillsammans. SIXPRX tar hänsyn till den avkastning aktieägarna får genom utdelning.)


Portföljen:

Månadens vinnare: 

Eolus Vind B är för andra månaden i rad bolag som gått bäst. Jag skrev om de nyligen då de är min första twobagger men nu också min fösta threebagger. Det är kul. Denna månad har aktien gått upp 24,26%. Bara iår är den upp 62%. Den är idag mitt största innehav tack vare den stora uppgången.

Månadens förlorare: 
Kopparbergs är månadens sämsta aktie -4,84%.
En av få aktier som gått dåligt denna månad.

Köp och sälj:

Jag har faktiskt inte gjort vare sig något köp eller sälj under hela juni till min portfölj. Alla pengar gick till att beta av lånet jag gjorde från ett sparkonto när jag köpte min första Spiltanaktie.
Har kvar att betala 3 000kr till det kontot.

Utdelningar:

I juni fick jag inga utdelningar. Tråkigt men sant.


Hur gick din portfölj i juni?

Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym

Tack för svar! Jag fick också min nu. 🙂 MVH/ Anna

Pappa betalar?

Hej Anna!
Jag fick min utbetalning nu.

Pappa betalar?

Hej!
Jag har tidigare plockat ut pengar där men just nu verkar de ha något strul med utbetalningarna.

Jag mejlade till dem och de bekräftade att det var problem.
Men de jobbar allt de kan med att lösa problemet.

Jag tror inte vi behöver vara oroliga än.
De ska nog kunna lösa problemet men de vet inte när.

Har du också en betalning som väntar just nu?
Mvh PB?

Anonym

Hej! Har en fråga gällande Ebuno. Har du fått dina senaste pengar utbetalda? På deras chatt läser jag om folk som väntat över 10 dagar på att få sina pengar och inte fått dom. Verkar skumt. MVH/ Anna

Pappa betalar?

Tjena Slimis!
Tack.

Japp, sakta men säkert, det är en bra melodi.

Hoppas du har det bra!
Mvh PB?

Slimis

Bra jobbat PB?

Här jobbar sig portföljen sakta men säkert upp i värde.

Mvh Slimis

Pappa betalar?

Tack!
Jasså, jag ska titta in och se hur din månad gått.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Ja det går inte att vara missnöjd med de senaste två månaderna.
Eolus har haft en magisk utveckling. Var nog inte så många som trodde den skulle stiga såhär.

Mvh PB?

Aktieoutsidern

Bra jobbat PB? 🙂 för mig gick det inte lika bra tyvärr.

Thoke

Grym utveckling PB?! Eolus ångrar jag något enormt att jag inte köpte för några år sedan när de var ruskigt billiga :)…

Pappa betalar?

Hej!
Ja att sitta med Eolus och H&M som stora innehav, det var trevlig i juni.

Hoppas juli fortsätter såhär 🙂

Mvh PB?

The Dividend Story

Riktigt fin utveckling för din portfölj med Eolus i förarsätet! För vår del var det efter en svag månad i maj skönt med lite uppgång för portföljen i juni. Juli har börjat bra de första 9 minuterna iaf 🙂

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x