Månadsrapport maj 2019

Månadsrapport!


Månadsvisa genomgångar är inte det viktigaste när det jag håller på med är en långsiktig portfölj. Trots det är det ganska kul att se hur aktierna presterat månad för månad och jag tycker att det kan vara kul för er läsare att se vad jag köpt och kanske ibland sålt.

Maj

Börsen har haft det tungt i maj. För egen del blev det en minusutveckling men bara med -0,42%. Med tanke på att SIXPRX backade mer än -6% så känns det ganska bra. Tycker överlag att det går bättre för min portfölj när index går lite sämre. Först nu är jag ikapp index efter att ha legat efter nästan hela 2019. Fortfarande ligger årets avkastning på plus, hela 12.66%. Riktigt bra.
-6,86% SIXPRX 190501-190531 (SIXPRX utgångspunkt är att spegla utvecklingen av bolag på Stockholmsbörsen. Indexet har en begränsning att inget bolag får överstiga 10 %, samt att bolag som väger 5 % eller mer, ej får väga mer än 40 % tillsammans. SIXPRX tar hänsyn till den avkastning aktieägarna får genom utdelning.)


Portföljen:

Knappt minus denna månad. Det får jag som sagt vara nöjd med.
Funderade tidigare på om det skulle vara bättre att köpa en indexfond. Nu är jag lika med index och hoppas att jag tar mig över index och fortsätter så.
Utdelningarna har rasslat in. Alltid kul,ser verkligen framemot när min portfölj delar ut tillräckligt mycket pengar för att bekosta en semesterresa åt familjen. Tänk att kunna åka på semester utan att behöva spara till den, varje år!

Månadens vinnare: 

Eolus Vind B upp hela 12,22%.
Ett av mina favoritbolag som jag ägt sedan jag startade portföljen. Sista maj så var innehavet 11,44% av portföljen, mitt tredje största innehav. Idag 12 dagar senare så har den fortsatt öka och är idag mitt största innehav. Trots att jag knappt ökat något själv i bolaget. Avkastningen idag ligger på 195%.

Månadens förlorare: 
Hennes & Mauritz tappade -14,24%.
Det går upp och det går ner. Jag behåller då jag tror på H&M på lång sikt. När det väl vänder kan det gå fort. Många institutioner och fonder som lämnat aktien. När de väl vill in igen, då jäklar.

Köp och sälj:

Utdelningar:

Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Väldigt kul 🙂

Japp aj var bra jämfört med index iaf.

Mvh PB?

The Dividend Story

Delar synen på månadsrapporten, inte det viktigaste för en långsiktig investerare men det är väldigt kul att följa upp och höjdpunkt varje månad 🙂 Tack för att du delar, väldigt intressant att ta del av! Bra portföljutveckling med kontra index. Maj var ingen bra månad för vår del så jag är glad att juni har börjat bättre 🙂

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x