Ledighet är underbart

Älskar verkligen att få vara ledig. Nu är det andra dagen av 4.
Börsen trummar på uppåt och det känns likadant i livet. Gårdagen stod det lite hemmafix på schemat. Vi börjat dock dagen lugnt och stilla. Trallen skulle oljas in.
Det råder delade meningar om trallen ska oljas in efter ett år (tryckimpregnerat). Jag kollade på Twitter och fick förslag om att vänta några år till. Jag googlade runt lite på ämnet och det visade sig att jag inte behöver olja in trallen för att förlänga livstiden på den. Det finns alltså inga underhålls fördelar att olja trallen, det enda är att det blir snyggare.
Vi bestämde oss för att vi tyckte det var värt 225kr att låta trallen få lite lyster. Plus att vi tycker det är kul att fixa med utemiljön här hemma. Idag ska vi ta fram vår bubbelpool (en uppblåsbar variant). Det ska bli underbart.

Långsiktiga portföljen:

Jag har tittat till hur utdelningarna står sig mot förra året.
2017 delat portföljen ut 1 581kr.
Iår har portföljen än så länge delat ut 1 193kr.
Vi har en hel del bolag som ännu inte delat ut så 2018 kommer ge mer pengar än 2017. Jag tycker att detta är en bra motivation för att försöka spara mer pengar när jag ser att det ger mig mer pengar framåt. Ett av mina mål är att kunna finansiera utlandsresa för familjen med hjälp av bolagens utdelningar. Det är en bit kvar men det går iaf framåt.

Vad har du för mål med ditt sparande?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej Aktieflickvännen!
Det är ett härligt mål. Jag kommer nog också att vilja jobba långt in i framtiden, just nu trivs jag superbra på mitt jobb. Med det vore såklart skönt att inte vara beroende av jobbet.

Unknown

Friheten att välja vad jag vill göra. Dock kommer jag nog alltid arbeta i någon form. /Aktieflickvännen

Pappa betalar?

Hej Myntaren!
Ja det är absolut ett alternativ som jag övervägt men just nu har vi inga problem att äta ute när vi tycker det passar. Så nu får utdelningarna bygga på portföljen istället. Ränta på ränta.

Vad har du för mål med sparandet?

myntaren

Härligt med sådant mål. Man kan ju ha som mål att köpa lyx för utdelningar. Även om man inte har råd med utlandssemester för hela familjen kan man ta dem ut på restaurang för någon utdelning.

Pappa betalar?

Hej Anonym!
Det låter som ett bra mål. Hur länge har du kvar till 60 och hur långt på vägen till målet har du kommit?

Anonym

Att äga mitt hus, sommarställe och en fräsch båt av den medelstora modellen utan att vara skuldsatt när jag fyller 60 🙂

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x