Nytt ras i H&M

Ja det blev som jag trodde, stor rörelse i H&M. Tyvärr neråt.
Det kunde ändå ha varit värre tycker jag. De hamnade inte under förväntningarna (visserligen har väl kanske aldrig förväntningarna varit lägre). Men det var ju inte speciellt mycket över förväntningarna heller.

Jag som är relativt ny i aktievärlden kan ändå förundras över att ett bolag kan göra en, faktiskt väldigt stor vinst. Och ökat omsättningen, men kostnader har ökat så reda pengar är mindre än tidigare. Men fortfarande en vinst på över 9 kr per aktie. Det är egentligen inte dåligt.
Ändå så har kursen rasat galet mycket under det senaste året.

Jag är förhoppningsfull för framtiden. Tror att det om 5 år kommer vara en väldigt bra investering. Jag har också tiden att vänta på det. Jag tror också att en lågkonjunktur kan gynna H&M. En tid då människor i världen skippar de dyra märkena för billigare vinterjackor eller vad det nu kan vara på H&M.
Jag handlar gärna på H&M, barnen gillar deras kläder, även mamma betalar? klickar gärna hem något plagg därifrån.

Jag väntar dock med påfyllning av H&M tills kapitalmarknadsdagen varit i februari. Jag kommer iaf inte att sälja än. Tycker inte så mycket har hänt sedan jag började köpa H&M för ca 1 år sedan.

Något som jag känner är väldigt konstig är att de inte sänker utdelningen. Nu betalar H&M ut 99% av vinsten. Samtidigt säger de att de behöver pengar för omstruktureringar, it osv. Att då dela ut hela vinsten förstår ju till och med jag att det är dumt för ett bolag som H&M. Här hade det såklart varit smartare att minska utdelningen.

Vad tänker du om H&M?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x