Ojdå, det blev en lång paus!

Hej bloggen!
Det var längesedan sist, man kan säga att det blev en lång paus.
Vad hände?
Hur har ekonomin gått sedan senaste inlägget och vad händer nu?
Det ska jag försöka svara på lite kortfattat med detta inlägg.

Vad hände?

Senaste inlägget kom alltså i maj 2023. Det betyder att vi nu har haft ett uppehåll på dryga 8 månader. Början på 2023 hade inte bjudit på så många inlägg, det började redan under 2022.
Vi vann en del pengar till en resa på bingolott, efter det senaste inlägget här på bloggen åkte vi iväg och njöt en vecka på Cypern. Det var skönt för familjen då det varit lite tufft med dottern under det skolåret (går mycket bättre nu, även om det är en bit kvart tills det blir riktigt bra). Väl hemma igen var det mycket på jobbet och senare kom semestern. Den spenderas till stor del i husvagnen och det var ganska skönt att bara njuta och inte blogga just då.

När sommaren var över och jobbade började igen så hade jag svårt att hitta skrivlust och bloggen föll helt enkelt åt sidan. Jag har sedan ca 1,5 år tillbaka ett jobba som kräver mer av mig. På kvällar är jag barn och ungdomstränare åt min grabb i både fotboll och innebandy. Jag fick i slutet av året en förfrågan om att bli assisterande tränare för ett A-lag (fotboll). Vilket jag kände att jag inte kunde tacka nej till. Superkul grej men som nu tar rätt mycket tid. Jag vill också försöka lägga tid på familjen mellan allt detta också. Så detta är anledningen till en lång paus.

Bloggen har legat helt nere vissa perioder men hoppas det ska vara löst nu.

Hur har ekonomin gått?

Egentligen rätt bra. Vi fortsätter att spara ca 20%. Kanske strax under. Vilket är en nivå som vi är nöjda med. Särskilt då vi kunnat göra det under många år men viktigast av allt, en nivå som jag tror vi kommer kunna hålla i många år till.

Jag summerar hela familjen sparande ett par gånger per år. Senast jag skrev om det på bloggen var här. Detta var i februari 2023, då låg vårt samlade sparande på 923 000 kr.
Senast jag gjorde en likadan sammanställning låg summan på 947 000 kr och jag tror det är mer än så idag. I juli var vi nere på 893 000 kr. Därför känner jag mig nöjd med hur det såg ut senast i december. Trots en lång paus på bloggen har alltså sparandet fortsätt som tidigare.

Jag återkommer med ett nytt inlägg om detta framöver.
Jag ska också uppdatera portföljen då det skett lite förändringar där. Börja vikta över lite mer pengar i fonder.

Vad händer nu?

Jag ska jobba på en ny startsida till bloggen som man kan kika på och få lite ekonomiska tips.
Tanken är nu att komma med inlägg med jämna mellanrum. Jag kommer inte lova något men hoppas att skrivlusten kommer tillbaka. Har ni något särskilt ni skulle vilja att jag skrev om. Kan vara kul att ha någon fråga som grund till ett inlägg. Mejla eller skriv bara en kommentar på detta inlägg.

Vore kul att höra vad som hänt hos er sedan sist!?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sebastian

Precis genomfört en flytt. Anlitade en flyttfirma och hela rasket var gjort på drygt 4 timmar. Nu återstår lite småbjafs i gamla lägenheten och dubbel hyra i högst 2 månader till. Blivit med tvättmaskin har vi också. Det or mycket med flytt man inte tänker på.

Annars är det inget nytt under solen..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x