Månadsrapport mars 2023

Denna gång blir det ett lite senare månadsrapport mars 2023 än vanligt. Har varit på innebandycup med sonen. En riktigt rolig helg blev det!
Nu ska vi dock kika på hur portföljen gått under mars.

Hur gick mars?

graphs display on an ipad
Photo by Burak The Weekender on Pexels.com

OMXSGI

Hela Stockholmsbörsen -0.48%.
Min portfölj -3.75%.

Iår är index på 8.69%.
Iår är portföljen på 1.23%

Ligger rätt långt efter index just nu.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.  Lämna gärna en kommentar om hur din portfölj presterade och vad du köpt eller sålt.

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

AuAg Silver Bullet A 18.76%

En fond som investerar i ädelmetallsgruvbolag och påverkas mycket av utvecklingen i silver. Silvret har gått bra under månaden.

Clas Ohlson 15.59%

8 mars kom 9 månadersrapporten och nettoresultat ökade rejält. Detta gjorde att aktien tog ett glädje skutt på ca 15% på rapportdagen. Kul!

Månadens förlorare: 

Cint Group -25.74%

Tror det är tredje månaden i rad vi ser CINT som månadens förlorare. Inga stora nyheter denna gång. Vi kan se en del insiderköp, det känns iaf bra. Vi har någon köprekommendation också, med betongen att det är för riskvilliga investerare. Jag behåller mitt nu. Tror CINT kommer återhämta sig men det kan ta tid.

Månadsrapport mars 2023

Köp och sälj:

Utdelningar:

En hel del köp och sälj denna månad. Har sålt av en del fastighetsbolag för att istället lägga dessa pengar i fastighetsfond. Tror jag har svårt att pricka vilka fastighetsbolag som kommer gå bäst/minst bra. Därför köper jag fastighetsindex istället.

Utdelningarna kom iaf upp i nästan 600 kr. Det är bara att återinvestera och låta pengarna fortsätta jobba.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Det fortsätts att shoppa på i bolåneportföljen. Under mars pytsade jag in 13 000 kr. Nu börjar det dock eka ganska tomt på sparkontot jag tagit pengarna ifrån. Framöver handlar det mest om att återinvestera utdelningarna varje månad.

Utdelningarna blev nästan 700 kr. Självklart återinvesterades dessa.

Detta var månadsrapport mars 2023, hur var ditt mars?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?  
Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
Sparkvot mars 2023


PB Surveys
Söker du ett sätta att tjäna en extra slant som du sedan kan investera på börsen.
Då vill jag tipsa om min panelundersökningssida, PB Surveys. Där kan du svara på undersökningar, för det får du poäng som du sedan byter mot pengar. Utbetalning via Swish eller PayPal.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Månadsrapport mars 2023 […]

Mikael Aslan

Betydligt mindre transaktioner här. Har köpt Axfood Inwido och SHB. Bästa utdelningen kom helt klart från SHB. OEM såldes.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x