Månadsrapport februari 2023

Nu var det dags för månadsrapport februari 2023. Året har börjat bra och februari var en positiv månad för index. För egen del så gick det lite sämre och portföljen backade faktiskt lite.

Hur gick februari?

graphs display on an ipad
Photo by Burak The Weekender on Pexels.com

OMXSGI

Hela Stockholmsbörsen steg 1.24%.
Min portfölj gick -2.21%.

Iår är index på 9.22%.
Iår är portföljen på 5.12%

Tappat lite väl mycket mot index redan.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.  Lämna gärna en kommentar om hur din portfölj presterade och vad du köpt eller sålt.

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Avanza Bank Holding 15.71%

Kursen har vandrat uppåt under månaden. Det är inte så längesedan kursen var nere på 170 kr men den har studsat upp bra sedan dess. Aktiesparandet är nog här för att stanna och som jag förstått det så finns det bra pengar att tjäna på räntan även för Avanza. Kanske inte blir så dumt för Avanza framöver oavsett konjunktur. Eller vad tror du?

Europris 14.26%

Köpråd och höjda riktkurser har såklart varit gott för aktien. Tider med höga priser på det mesta gör såklart att förväntningarna blir höga på att Europris ska leverera bra under en tid framöver. Frågan är hur länge detta kommer lyfta aktiekursen. Jag behåller ett tag till men kanske ska man fundera på att snart sälja av. Blir nog att läsa rapporterna noga framöver.

Månadens förlorare: 

Cint Group -52.48%

Återigen CINT på förlorarlistan. Förra månaden var det VD bytet som drog ner kursen en del. Jag såg det som ett tillfälle att fylla på. Aj så fel det kan bli ibland.
Riktigt kasst går det för bolaget nu. All tillväxt är i princip borta. Jag är lite osäker på hur jag ska göra. Kommer läsa rapporterna framöver men risken är väl att man får sälja med en brakförlust.
Har köpt några aktier i lekportföljen då det svänger en del från dag till dag. Ska försöka tjäna lite pengar på det.

Månadsrapport februari 2023

Köp och sälj:

Utdelningar:

Som vanligt några köp i den långsiktiga portföljen, mitt månadssparande.
Sedan har det köpts och sålts en del i lekportföljen.

Utdelningarna är nästan obefintliga i februari men 45 kr lyckades trilla in iaf.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Nu har det shoppats på en hel del i bolåneportföljen. Nästan 15 000 kr har satts i arbete och snart finns det inga pengar kvar på sparkontot. Ska blir lite skönt att få allt investerat i denna portföljen. Fick några Neobo från SBB innehavet. Just nu har den backat så mycket och innehavet är litet så väntar med att sälja av resten.
Annars fortsätter jag att fylla på i de innehav med högt DA.

Förra månaden var det nästan 2 500 kr i utdelning. Februari är långt ifrån så bra. Dryga 300 kr blev det.

Detta var månadsrapport februari 2023, hur var ditt januari?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?  
Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
Sparkvot februari 2023


PB Surveys
Söker du ett sätta att tjäna en extra slant som du sedan kan investera på börsen
Då vill jag tipsa om min panelundersökningssida, PB Surveys. Där kan du svara på undersökningar, för det får du poäng som du sedan byter mot pengar. Utbetalning via Swish eller PayPal.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Aslan

Snyggt för dig med Avanza och Europris. Sålt mig i Avanza dock. Jag som bara hade SBB D fick inte ta emot något från Neobo tyvärr. Båtbolaget Nimbus och Skogsbolaget Nordic Papers har gått bäst om man bortser från Eurocon som fått ett bud på sig av Rejlers. Inga utdelningar har trillat in i Februari.

Ökat i Bahnhof, Bilia, Coor, Peab, Tele2, SEB och SHB. Har även köpt in Proact IT, Tieto Evry och Volvo. På säljsidan finns Avanza, Castellum, Electrolux och Rottneros.

Mikael Aslan

Det hade varit spännande att följa Neobo. Minns när Peab delade ut Annehem.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x