Månadsrapport januari 2023

Då är det nya året igång på riktigt så vi tar och kikar på månadsrapport januari 2023.
Vi har nu lämnat 2022 vilket för mig har varit det sämsta börsåret, både i procent och i reda kronor. Kan mycket väl tänka mig att många känner igen sig i det.
Det känns på ett sätt skönt att då gå in i ett nytt år och nollställa avkastningen, börja om på ny kula.

Det blir ju då också extra skönt när året börjar bra.
Detta är dessutom inlägg 500 på bloggen. Hurra!

Hur gick januari?

graphs display on an ipad
Photo by Burak The Weekender on Pexels.com

OMXSGI

Hela Stockholmsbörsen steg 7.88%.
Min portfölj steg 7.55%.

Iår är index på 7.88%.
Iår är portföljen på 7.55%

Startar året med att ligga strax under index.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.  Lämna gärna en kommentar om hur din portfölj presterade och vad du köpt eller sålt.

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Stockwik Förvaltning 77.46%

Stora rörelser under månaden. Inga direkta nyheter. Stockwik var faktiskt upp över 100% ett tag. Här handlar det mest om att det är låg likviditet i aktien och därför blir det ibland stora rörelser.

Linc 23.55%

En investering har de gjort under månaden. En sämre nyhet om ett innehav i slutet av månaden. Aktien har rört sig fint uppåt efter att ha haft ett riktigt tungt 2022.

Månadens förlorare: 

Cint Group -6.64%

En nyhet om VD-byte gjorde att aktien sjönk som en sten. Jag passade på att fylla på lite och det visade sig vara en bra affär, aktien återhämtade sig en del. Det brukar löna sig att handla på sådana stora rörelser har jag upplevt. Det är ju sällan ett bolag går i graven pga ett VD-byte.

Månadsrapport januari 2023

Köp och sälj:

Utdelningar:

Det har blivit några trades i lekportföljen.
Jag sålde av det sista av Adtraction. i Övrigt har jag fyllt på lite i vissa bolag.

Utdelningarna landade på strax över 500 kr. En okej start på året. Classe gav mest i januari, en fjärde del av utdelningen stod de för.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Fortsätter att fylla på en del i Aktiespararna Direktavkastning B (B betalar utdelning en gång per år). Tycker denna ger att bra komplement till Preffar och D-aktier och kommer troligtvis alltid dela ut även om det kan skilja mycket mellan olika år och direktavkastningen inte bli lika hög som just nämnda aktier.

Utöver det så har jag valt att fylla på i de aktier som gett högst DA (förutom SBB eftersom de väger tyngst i portföljen just nu)

Utdelningarna slår nytt rekord för bolåneportföljen. Nästan 2 500 kr. I januari betalade vi dryga 3 500 kr i bolåneränta, vilket betyder att bolåneportföljen hade kunna stöttat upp bra om det hade behövts. Detta kan bli skönt om det blir sämre tider för oss framöver. Men just nu återinvesteras pengarna för att ge ännu mer utdelning i framtiden.

Detta var månadsrapport januari 2023, hur var ditt januari?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?  
Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
Sparkvot januari 2023


PB Surveys
Söker du ett sätta att tjäna en extra slant som du sedan kan investera på börsen
Då vill jag tipsa om min panelundersökningssida, PB Surveys. Där kan du svara på undersökningar, för det får du poäng som du sedan byter mot pengar. Utbetalning via Swish eller PayPal.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Aslan

Intressanta småköp

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x