Uppdaterat sidan ”Min portfölj”

Kände att det var dags att uppdatera sidan ”Min portfölj”. Senast var i somras så det har ändå hänt lite sen dess.
Titta gärna hur jag byggt upp min portfölj, inspireras eller lämna någon kommentar på dina tankar.
Vore kul att veta hur din portfölj ser ut också!

Min portfölj

Portfölj

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Aslan

Min portfölj innehåller: 32 bolag just nu. Min portfölj är lite mer en blandning av din vanliga och din bolåneportfölj. Innehaven är: Avanza, Axfood, Bahnhof, Bilia, Castellum, Clas Olsson, Cloetta, Coor, Diös, Elux, Eurocon, Fabege, Fastpartner D, G5, Heimstaden Pref, Industrivärden, Investor, JM, Nimbus, Nordic Paper, OEM, Peab, Rottneros, Sagax D, SBB D, SEB A, SHB A, Skanska, Softronic, Tele2, Telia och Tethys Oil. Dessutom Xact Norden Högutdelande.

Upplägget för din del ser intressant ut men har ATM inget bolån.

Mikael Aslan

Tack. Jag bor hos morsan.

Klåparen

Är den nyuppdaterad? Säger på sidan att den uppdaterades i somras.
Du har mycket svenskt i portföljen. Lättare att köpa det man känner till antar jag.
Tycker att det ser lite klent ut när det gäller råvaror (men det kanske bara är för att jag själv kör ca 90% råvaror för tillfället)

Så här ser min ut. Mest kanadensiskt småskit med färre än 100 ägare på avanza. Brukar köpa och/eller sälja något de flesta dagar. Portföljen består av hälften klåperi och hälften gissande. Även om förra året slutade rätt bra på plus så grämer jag mig över alla misstag. Skulle t.ex. avyttrat mer naturgas och kol tidigare när vintern blev varmare än väntat.

Klåparen

Kanske jag som är teknologiskt handikappad men oavsett hur jag försöker så ser den ut som [bifogad bild].

Det var ett tag sen jag tittade på råvarufonder men sist så blev jag mycket besviken av utbudet. Höga avgifter och dåliga bolag som BP och Shell bland innehaven. Tror att om man vill ha en stabil portfölj som klarar sig bra utan att logga in på 20 år så skulle företag som BHP, Glencore, Rio Tinto och Vale nog kunna vara goda val. ExxonMobil och Chevron verkar ta bättre affärsbeslut jämfört med de andra energijättarna.
Men många av dessa giganter har den senaste tiden nått nya all-time highs, så det har funnits bättre tillfällen att köpa (kanske Petrobras fortfarande är billigt). Tror att råvaror är generellt undervärderade på börsen från ett längre historiskt perspektiv och uppgången fortsätter.
Men man kan betona att lite tur med tajming är inte fel när det gäller investeringar i cykliska sektorer.

Nä, det är rätt svårt att veta hur vädret ska bete sig i förväg. Men att vara en liten investerare utan ett massivt regelverk man måste anpassa sig till (som alla stora fonder har) borde göra det lättare att justera portföljen när man får ny information. Mitt misstag här var att jag har blivit känslomässigt anknuten till en del aktier.

Framtidsspaning? Har hört att det är svårt att sia, särskilt om framtiden.
Om jag skulle gissa så tror jag att Michael Burry och Mark Spitznagel har rätt och att börsen vänder neråt igen. Men trots en lågkonjunktur så kommer priset på nickel, tenn, olja, uran, koppar och kobolt gå upp på grund av faktorer som för låg investering i nya tillgångar de senaste 8(?) åren, stor efterfrågan med Kinas uppöppning kombinerat med deras höga besparingar, och globalt sett mycket låga nivåer i lager på många av ämnena.
Litium- och grafitgruvor kommer också behövas i mycket större utsträckning om vi ska fortsätta tillverka batterier.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x