Månadsrapport december 2022

Nu är vi inne på ett nytt år men innan det får sätta fart ordentligt så tänkte jag börja med att summera månadsrapport för december 2022.

December var en riktigt tuff månad för mig. Med min nya tjänst så innebar det mycket arbete inför betygsdeadline. Har inte jobbar så här hårt och mycket på många år. Det har gjort att jullovet kom mer lägligt än någonsin.
Det har varit oerhört trevlig med all snö vi hade i december. Det var dock synd att det mesta skulle försvinna till jullovet. Men en vit julafton hade vi iaf.
Nu spanar vi in hur portföljen skötte sig i december.

Hur gick december?

graphs display on an ipad
Photo by Burak The Weekender on Pexels.com

Hela Stockholmsbörsen föll -2.66%. Min portfölj backade -2.10%. Ca en halv procent mindre än index.

Iår har index backat -22.39%.
Portföljen ligger på -25.16%.
Underpresterar mot index iår.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.  

OMXSGI
Index föll -2.66% under månaden . Min portfölj presterade knappt bättre, -2.10%

Iår är index på -22.39%.
Iår är portföljen på -25.16%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Corem Property Group B +16.53%

Corem har, som de flesta fastghetsbolag på börsen, haft ett tufft år. Dece,ber gav dock en liten skjuts uppåt. Corem säljer av fastigheter för att stärka ekonomin.Vi får se om 2023 kan bli ett bättre år för fastighet. Den högre räntan är väl redan inräknad i kurserna.

Investment AB Spiltan +10.73%

Spiltan har också haft ett tungt år, om vi tittar på aktiekursen. Under december har ett av Spiltans bolag, Hejmo, gett ut sitt första bolån.

Månadens förlorare: 

Transalta Renewables Inc -21.38%

Bolaget guider ned sin vinst och det gjorde att kursen föll rejält i december. Jag passade faktiskt på att öka lite i bolaget under december och tror på dem på långsikt. Bloggkollegan Kronan Till Miljonen skrav om dem i december, läs här.

Månadsrapport december 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Säljer av min lilla del i Adtraction. I övrigt har jag fyllt på en del i lite olika innehav.
December är ingen het utdelningsmånad men 33 kr trillade iaf in.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Handlat på ordentligt i bolåneportföljen under december. 15 000 kr har investerats. Främst fyllt på i de Preffar som ligger på minst 9% DA. Ökar inte på i SBB B, SBB D & Corem D eftersom de är mina största innehav i denna portfölj. Vill sprida riskerna lite. Iom det har jag också plockat in en till utdelande ETF, Vngrd FTSE All-Wld Hgh Div Yld UCITS ETF USD D. Jag har också köpt några andelar i fonden Aktiespararna Direktavkastning B, även denna ger utdelning.

Månadens utdelningar på dryga 500 lappen återinvesteras som vanligt.

Detta var månadsrapport december 2022, hur var ditt december?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?  
Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
Sparkvot december 2022

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x