Rocker, försämrade villkor

Jag känner att jag måste skriva några om om Rocker och deras försämrade villkor.
I augusti 2021 så tipsade jag om betalkortet Rocker. Ett inlägg som har fått över 4 000 visningar sedan dess. Det får fortfarande vinningar dagligen via sökmotorer.
Här kan du läsa det inlägget.

Bästa kortet jag haft

Rocker har varit ett helt fantastiskt betalkort sedan det kom. Jag kollade igenom mina cashbackutbetalningar från dem och jag är uppe i över 6 000 kr. Detta är på mitt kort. MB? har också strax över 6 000 kr i utbetalningar från dem, det kan man kalla galet bra.

Ett kort som ger 10% cashback på köpen (dock max 500 kr per månad) är helt otroligt bra. Jag har aldrig sett något liknande tidigare och har egentligen bara väntat på att denna dagens ska komma, alltså dagen med försämrade villkor. De har smugit sig fram sakta men säkert. För ett tag sedan började de ta betalt för tjänsten. 99 kr i månaden (jag har dock inte betalat en krona eftersom vi som redan hade kortet fick behålla det gratis fram till slutet på 2022).

Försämrade vilkor

Nu har de dessutom ändrat så vi användare max kan få 200 kr cashback per månad. Tar man då bort avgiften så blir det alltså egentligen max 101 kr cashback. Här snackar vi kraftigt försämrade villkor av Rocker.
Grejen är att det inte räcker här, vilket jag tycker är mer än tillräckligt. Om du ska få ta del av din cashback så måste du dessutom använda deras kredittjänst på kortet och ha en aktiv kredit. Annars får du bara 25% av din cashback. Så du måste ha koll på att du har en aktiv kredit (krediten är gratis upp till 5 000 kr för Premiumtjänsten). Skulle du råka ha mer än 5 000 kr i kredit så blir det räntekostnader. Sjukt krångligt och inte alls användarvänligt.

Riktigt tråkigt att det blir såhär men kan tänka mig att Rocker har svårt att tjäna pengar på tjänsten med de tidigare villkoren.
Jag tackar för min din tid som kund men nu är allt uppsagt och min sista cashback utbetald.

Hur gör du med ditt Rockerkort?

Nu ska jag testa Refunder Pay

Jag har kvar mitt Preemkort, som jag haft i väldigt många år. Gratis kort och 0,5% bonus tillbaka på alla köp. Ingen gräns.

Jag vill dock ha två kort om ett skulle strula och jag tycker 0,5% bonus är lite snålt. Har kikat runt en del och frågat på Twitter och landade i att Refunder Pay kan vara ett av de bästa korten där ute. För mig är det viktigt att det är pengar som kommer tillbaka, jag vill inte ha poäng för resor eller att det är knutet att handla till en viss butik.
Du får 150 kr insatt på ditt Refunderkonto om du skaffar kortet via min länk. Har dessutom inte ett konto hos dem sedan tidigare får du hela 200 kr. Bra bonus. (Jag får 100 kr om du skaffar kortet via min länk). Du måste göra ett köp med kortet för att få bonusen.

Refunder Pay har 1% bonus på alla köp. Använder man kortet via deras cashbacksida kan det bli ytterligare lite bonus. Ingen bonusgräns. Kortet är gratis första året, extrakort kostar inget.
Jag kommer testa och sedan komma med en utvärdering.

Vilket kort tycker du är bäst?

Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kalle

Hur var det nu igen…?

För bra för att vara sant…

Anonym C

Försöker säga upp mitt Rockerkort men får INGEN kontakt med kundtjänst…

Arbetsplanen

Precis, ruskig försämring men inte oväntad :p

Jag kör vidare med Rocker (Rocker Plus – 29 kr/mån) så länge. Har tidigare sett till att försöka handla så mycket som möjligt (nästan) med Rocker men kommer nog landa på 2000-3000 kr/månad i konsumtion framöver nu (2353 kr räcker för full cashback för mig numera). Har svårt att se hur jag skulle kunna få in 71 kr/mån netto från något annat kort vid den konsumtionen.

Kanske går jag över till något annat kort om Rocker Extra-krediten är krånglig i praktiken. Nu har jag testat att fylla över 500 kr från den till kortet. Om det sedan bara är att föra tillbaka beloppet nästa löning är det inga större besvär för mig. Tänkte fortsätta mjölka Rocker in i det sista – så länge inget annat verkar vara bättre.

Refunder Pay kan vara rimligt att ha i ett år under gratisperioden som alternativ, vi får se. Kör såkalrt via din länk då!

/Arbetsplanen

Jag har 10% bonus på Rocker, så jag kommer att testa att ha kvar kortet tillsvidare, men kommer bara att handla för 2000kr för max cashback. Fattar inte grejen med kredit, men man måste tydligen ha kvar kredit som är större än cashbacken den 14 i månaden då cashbacken betalas ut som en amortering på krediten. Därefter kommer jag nog att använda Coop och Komplett Mastercard för övriga kortköp. Hoppas också att vi i Sverige får tillgång till något kort som ger återbäring i bitcoin, vilket jag i så fall kommer att använda.

Anonym C

Jodå, Refunder Pay har e-faktura (jag har kortet).

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x