Månadsrapport september 2022

September är över sedan en tid tillbaka och då är det dags att blogga ut månadsrapport september 2022.
Börsen fortsätter att backa. När det gäller sina investeringar så känns det mesta bara tungt. Nu känner jag dock inte att det påverkar mitt liv på något negativt sätt, alltså att värdet på min portföljen sjunker, men visst var det roligare att titta på portföljen månadsvis i goda tider.

Vi får komma ihåg att det är i dessa tider som månadssparandet gör den stora skillnaden. Nu när vi kan köpa billigare, alltså få fler aktier eller fondandelar. När det sedan kommer goda tider igen, då blir det bra utväxling. Goda tider kommer det bli igen också, det är bara frågan när.

Hur gick september?

Hela Stockholmsbörsen backade -7.35%. Min portfölj hade det värre och gick back hela -10.74%.
Iår har börsen gått ned över 30% och min egen portfölj ligger precis under 30% i minskat värde. Det är hårda tider men som sagt, det är nu det är extra viktigt att fortsätta pyttsa in pengar på börsen. Det kommer betala sig i framtiden!

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från PB Surveys.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är ned -7.35% under månaden . Min portfölj presterade lite sämre, ned -10.74%

Iår är index ned -30.17%.
Iår är portföljen ned -29.98%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

SaveLend Group +7.66%

SaveLend har gått rätt bra och högre räntor torde ge högre intäkter för dem. Finns såklart risker för att kreditförluster och hårdare tider. Ska bli spännande att se hur det artar sig för SaveLend.

AuAg Silver Bullet A +5.35%

En fond som handlar i ädelmetallsgruvbolag och som påverkas av stort av silvrets utveckling. Fonden avslutade månaden starkt.

Månadens förlorare: 

Clas Ohlson -30.09%

Det har haglat in en del aktierekar med sänkta riktkurser, dollarn är hög och det påverkar CO negativt. Befolkning har mindre pengar att handla för så nog kan det bli dystrare tider framöver. Det syns i kursen nu.

Månadsrapport september 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Mesta delen av månadens sparande gick till att betala av belåningen. Ligger just nu knappt belånad. Är några hundralappar som justeras ned till noll när utdelningar trillar in.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.
Just nu har vi en kampanj fram tills söndag 7/8 med 20% högre ersättning.
Skapa ett konto nu direkt om du inte redan gjort det!

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Nu har det kommit in en del pengar till förfogande för ”Bolåneportföljen”. Så de närmsta månaderna kommer det bli en del transaktioner. Kul!
Jag fyller på lite då och då och eftersom det är rätt volatilt bland preffar och D-aktier så kan man få lite köplägen i olika innehav. Har just nu 0 kr i belåning eftersom det finns ca 100 000 kr som ska in i denna portfölj. När jag investerat allt detta, vilket lär ta några månader. Då får jag se hur jag tänker kring belåning.

Mindre än 500 kr i utdelning denna månad. Allt återinvesteras, såklart.

Detta var månadsrapport september 2022, hur var ditt juli?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?  
Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
Sparkvot augusti 2022

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Aslan

Äger även jag Clas Ohlson. Får hoppas att det blir bättre. Har inte samma förkärlek till fastighetsbolag även om jag köpte Cibus. Mina inköp är Hexpol, Lundin Mining, Mycronic, Peab och SHB.

Utdelning som jag är nöjd med är Axfood och Xact Norden Högutdelare

Daniel H. Komarica

Tjena PB!

Många köp inom fastighet. Hur ser du på sektorn framgent?

Men vad är grejen med Clas Ohlsson egentligen? Tycker att det enda jag läser om bolaget är dålig försäljning/marginal och sällan något positivt:/

Själv har jag ökat i bla Wallenstam, BTS och etf ftse100.

Månaden som sådan var några minus:)

Klåparen

Ja man har väl haft bättre månader. September blev den andra röda månaden i år.
Ibland går det upp, ibland går det ner.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x