Månadsrapport juli 2022

Augusti månad har redan startat och det är dags att kika på min månadsrapport juli 2022.
Gillar du siffror och aktiekurser då kan det vara intressant att läsa. Gillar du inte det så föreslår jag att du klickar dig runt på bloggen för att hitta något annat som kanske intresserar just dig.
Ska jag vara helt ärlig så tror jag att just detta månatliga inlägget är mest för min egen skull. Jag får tid att kolla in mina innehav. Det tror jag är bra.

Börsen har inte varit så rolig under 2022 så nu kändes det välkommet med en bra börsmånad. Första gång på länge som det är såhär positiva siffror.

Hur gick juli?

Hela Stockholmsbörsen steg 12.05%. Det är inte dåligt. Min portfölj orkade inte riktigt med ett sådant glädjeskutt utan jag får nöja mig med 9.6%. Min känsla är att portföljen står emot lite bättre i nedgång men följer inte med upp riktigt lika bra i uppgång. Det är ifs helt ok för mig.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från PB Surveys.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är upp 12.05% under månaden . Min portfölj presterade lite sämre, upp 9.6%

Iår är index ned -18.78%.
Iår är portföljen ned -17.14%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Flat Capital B +42,73%

Trots att värdet på Klarna och Discord har skrivits ned under månaden, just Klarna är en ganska stor del av substansvärdet, så lyckas aktien med en fin uppgång. Aktien handlas nu över substansvärdet och jag gör inga köp då. Skulle den handlas ner under substans kan jag tänka mig att köpa mer i detta techinvestmentbolag.

Adtraction Group +42,67%

Under Adtractions IPO tecknade jag mig för minsta summan. Det har varit en dålig investering än så länge. Jag använder mig själv av tjänsten och tror på den. Detta är ett litet innehav och det får ligga kvar så ser vi vad som händer.

Månadens förlorare: 

C-Rad B -9,76%

Omsättning ökar men bolaget har vänt till förlust. Orderingången ser bra ut så förhoppningsvis ska det bli bra framöver. Som jag förstår det har det varit svårt att sälja till sjukhus under corona, förhoppningsvis börjar detta släppa nu och det bör gynna C-Rad. Kanske är det därför orderingång är rekordstor. Hoppas det börjar synas i aktiekursen framöver också.

Månadsrapport juli 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Ganska lugnt med transaktioner denna månad. Fyllt på lite i fastigheter och VNV Global.

Utdelningarna är inte så mycket att skriva om. Under hundralappen och inget som gör någon speciellt lycklig :).

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.
Just nu har vi en kampanj fram tills söndag 7/8 med 20% högre ersättning.
Skapa ett konto nu direkt om du inte redan gjort det!

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Lugnare med transaktioner denna månad. Köpte på mig en hel del förra månaden och utnyttjade en del belåning. Det har visat sig som en bra grej denna gång då både preffar och D-aktier återhämtat sig lite efter ränteoron som uppstod. Jag ligger just nu på en 12% belåningsgrad och en ränta på 2.67%. Ska dra ner detta under augusti så räntan ligger på 1.69% istället. Sedan ligger jag nog kvar på det ett tag till.
Jag fortsätter att köpa och sälja lite när lägen uppstår. Det svänger en del i dessa innehav och det går att byta lite för att maxa DA.

Juli bjöd på nästan 1 400 kr i utdelning. Tror det är ett rekord faktiskt.

Detta var månadsrapport juli 2022, hur var ditt juli?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?  
Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
Sparkvot juli 2022

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Månadsrapport juli 2022 […]

Klåparen

Tror också att det är vettigt att ha som rutin att titta på vad man egentligen har gjort och hur det har gått varje månad. Lätt att man famlar i blindo annars.

Gjorde själv 25 köp och 25 sälj i juli. Främst avyttring av misslyckade småposter man tappat förtroende för investeringstesen på (t.ex. S&W Seed Co, Anfield Energy och Genesis Land Development) och ökning i större energibolag som dippade ordentligt.
Bland de bästa köpen var Vermilion Energy på 21,88 CAD och Transocean på 2,36-2,85 USD.
Över lag slutade månaden på +8,76%, lite sämre än både dig och index. Men när det går så bra ska man inte vara ledsen bara för att det går bättre för någon annan.

Hur länge har du utnyttjat belåning?
Jag började med det nu i juli. Hade tidigare inte haft några värdepapper som var godkända för ränterabatt men uppenbarligen så ändrade avanza nyligen villkoren för en hel del aktier.

Klåparen

Mm, året har gått bra än så länge. Ligger ~53% upp just nu. Toppade på +72% i början av juni.

När det gäller belåning så ligger jag strax över gränsen mellan 1,69% och 2,67% på mitt större konto.
Är på 4,8% belåningsgrad nu. Om jag skulle upp i 12% belåning som du skulle det betyda 6,6% ränta för mig. Det känns inte särskilt lockande.

Majoriteten av mina värdepapper är för skumma för att avanza skulle tänka sig att erbjuda någon ränterabatt eller räkna något belåningsvärde på dem.

Om jag vill nyttja mer belåning så får jag vänta på att de fortsätter med att förbättra villkoren för mina innehav eller flytta över mitt enda fondinnehav från nordnet till avanza.

The Dividend Story

WOW, vilka stora uppgångar i dina två bästa innehav! Riktigt fint köp i VNV med på 21 kr.

Det var kul att juli blev bra nu efter flera mindre bra börsmånader. I absoluta tal blev juli vår bästa börsmånad någonsin 🙂

Mikael Aslan

1468 kronor i utdelning. Ingen speciell utdelning som jag är mer nöjd med. Några ökningar i redan ägda bolag blev det. 20st Semcon, 50st i Peab, Skanska och SHB, 100st Tethys Oil och 200st Softronic. Stabilast denna månad och även hel året är Axfood. Men i Juli har även Betsson, Kindred Loomis och Volvo gått. Bilia, Coor och Semcon har gått åt andra hållet!

[…] har väl inte missat mina senaste inlägg:Månadsrapport juli 2022Sparkvot juli […]

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x