Halvlek 2022, hur har portföljen gått?

I mästerskapstider så ska vi såklart använda oss av fotbollstermer, därför är det dags att titta hur portföljen mår i halvlek 2022. Alla siffror i inlägget är tagna från sista juni.

Vi kan såklart konstatera att 2022 har varit ett riktigt skitår. Det är ju knappt så att man vill göra detta inlägget men det är viktigt att köra på oavsett börsklimat. Jag tänker (hoppas) att vi kan titta tillbaka på denna tiden och se det som att det var bra köplägen, att man funderar på varför man inte köpte mer. Det får tiden visa!

Hur har du min portfölj presterat? Vi börjar med att titta på en graf:

I halvlek 2022 kan vi då konstatera att portföljen presterat -24,38%. Det är rätt tungt måste jag säga. Äben om jag vill tillägga att jag sover gott om natten. Dessa pengar handlar om min framtid, jag har inget behov av dessa idag.
Jag brukar jämföra mig mot hela Stockholmsbörsen och där har jag presterat lite bättre än index, även om det bara handlar om några få procent.

Hur har de enskilda innehaven presterat i halvlek 2022?

Portföljen har alltså backat rejält men hur ser det ut för mina enskilda innehav då?
Det är inte heller särskilt kul att titta på. 2 aktier och 2 fonder har positiv avkastning. Då har jag totalt 52 aktier och fonder i portföljen!

Scandic Hotels Group har presterat bäst. En återhämtning från en tung Covid period. Kopparbergs B har också klarat sig bra iår. På fondsidan är det enbart DNB Health Care A och AuAg Precious Green A som klarat av att visa positiv avkastning. Vi pratar inte om några stora uppgångar på dessa innehav.

När de gäller de sämst presterande så har vi förutom min fastighetsfond:
SBB B har tappat ca 74% under första halvåret. Jag har nyligen börjat plocka in bolag i portföljen så i min portfölj ser det inte lika dystert ut.
Flat Capital har tappat ca halva börsvärdet och det beror till störst del på att Klarna går riktigt dåligt, vilket är deras största innehav.
Sedan har vi Corem B, Cint Group och KlaraBo som också tappat riktigt mycket.

Du får gärna spana in min portfölj, det hittar du här:
Min portfölj

Skönt att ligga före index, vilket såklart är mitt mål. Men det är svårt att vara nöjd när det försvunnit mycket pengar. Hoppas andra halvan av året ska bli bättre. Det jag gör under tiden är att fortsätta med mitt månatliga sparande. Det tror jag blir bra i slutändan.

Hur har din portfölj gått? Hur känns det när börsen faller?

Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Halvlek 2022, hur har portföljen gått? […]

Klåparen

Antar att det går bra för Kopparbergs eftersom folk försöker dränka sina sorger.

Klåparen

Utan tvekan Kolibri Global Energy. Vinst på drygt 200%. Den drar upp snittet i portföljen en aning.

Jag är säker på att vi kommer titta tillbaka på denna tid och ställa oss frågan varför vi inte köpte mer 🙂

YTD är jag -6,29% i min globala kapitalförsäkring om 214 individuella aktier och runt 25st blandade fonder/ETFer. Aktierna har gått mycket bättre än fonder/ETFer en längre tid nu.

Sista juni var jag ungefär -9%.

Gnagis

Helt rätt attityd att vara kolugn och behålla aktierna trots nedgång. Om du fortsätter månadsspara och återinvestera utdelningarna kommer du få fin hävstång och tillväxt över tid. Satsa på högutdelande aktier som höjer utdelningen. Olja, telekom, försäkring och bank känns bra nu. Lycka till 🤞

Mikael Aslan

Börjar med att det känns pissdåligt när börsen faller. Betsson, Hexpol och Tethys Oil har varit dämpat helvetet. Castellum, Diös, Fabege, Kinnevik, Peab och SBB D har gjort kaos med portföljen. Orkar inte ens kolla.

Simon Matsson

Jag tror inte man skall vara så ledsen över börsens nedgång, det har sina anledningar exempelvis coronapaketet som belånat EUs befolkning genom att trycka nytt kapital, dessutom har USA tryckts 88% av det totala omloppet dollar dem närmaste åren. Summa summarum aktiemarknaden faller inte den dilluteras med kapitalet som finns i omlopp.

Simon Matsson

Jag tror personligen att det var det enda rätta att trycka upp så mycket nytt kapital annars hade våra institut gått bankrupt och visst som den samhällsanarkist kanske man skulle önska det men sanningnen är att bankerna idag är to big to fail. Vi som människor hade haft ett sämre liv dem senaste tjugo åren om man hade sänkt bankerna 2008. Att trycka upp nytt kapital vilket minskar bankernas skulder från 2008 med lika mycket som man trycker är egentligen en bailout som befolkningen får ta.

Vad man skall vara försiktigmed är snarare att tro att marknaden skall studsa, som jag jag anser att marknaden är dilluterad av nytt kapital och därför finns det inte en nivå att studsa tillbaka till.

Jag kör mycket robothandel, både på upp och nedgång i derivatform, jag har funnit att det passar sig bäst i oroliga tider som dessa.

Snålänningen

Jag ligger ca -34% just nu. Inte så kul såklart men som du säger är man ju långsiktig så det spelar ju ingen större roll just nu, förutom att det alltid är skojigare att gå bättre än index!

Snyggt första halvår PB, hoppas du fortsätter ligga före index när året är slut!

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x