Semester, inflation och ny tjänst

NU är det dags för semester och inflation på rekordnivå. Tur man har en ny tjänst efter sommaren.

Semester

Tidigare i veckan så startade min semester. Oerhört skönt. Hösten var rätt tung på jobbet tycker jag. Våren däremot har varit betydligt trivsammare och att mycket av Corona restriktionerna försvunnit har gjort det roligare att jobba i skolans värld igen. Så jag trodde nog att jag skulle känna mig lite mer sliten innan semestern sätter igång. Har ju jobbat en del extra under både hösten och våren också. Inga stora summor pengar men ett roligt arbete jag fått göra med ungdomar, någon kväll i veckan (inte varje vecka).

Men nu är det alltså semester och det blir en del resor med husvagnen. Leksand står först på tur, där var vi även förra året. Skrivit om Leksand tidigare:
Minisemester i Sverige, Leksands sommarland och camping i kronor. 2018 var vi på Lekands sommarland.

Senare på sommaren blir det en tripp till Göteborg med vagnen också. Då kommer vi vara iväg under 2 veckor totalt. Först västkusten, sedan Småland och kanske Norrköping. Vi kommer hinna med en vecka på Gotland också, men då blir det stuga. Förutom detta så räknar jag med minst någon till tur med vagnen ( ej klart var det blir) och jag åker nog en sväng upp till Norrland också.

Leksands camping 2021
Leksand Strand Camping & Resort 2021

Det blir en hel del men då har jag ju också semester fram till 8:e augusti. Kommer dock börja semestern med att jobba ett par dagar åt en vän som har lite väl mycket att göra i sin firma. Så nästa vecka blir det inte riktigt semester. Var lite för bra betalt för att tacka nej och när man har så mycket semester som jag har, då gör det inte så mycket.

Hur ser era semesterplaner ut?

Inflation

7,2% inflation en KPIF under maj. Inflationen just nu.(länk till Riksbanken)
Det är riktigt hög inflation just nu. Det som jag skulle säga påverkar vår familj mest just nu är livsmedelspriserna. Vi har under de senaste åren fört över 4 000 kr på vårt ICA-kort. Det har funkat bra för det mesta. Senaste två månaderna har det inte funkat bra. Jag upplever att priserna ökat rejält i matbutikerna. Fortsätter detta måste vi öka upp insättningarna rejält på ICA-kortet.
Jag har inte kollat upp hur priser i matbutiker ökat men känslan är iaf att det är ganska mycket.

Det andra som kommer beröra oss mycket är dieselpriset nu under sommaren. Det är inget så påverkat oss nämnvärt hittills. Jag cyklar till jobbat, likaså frugan. Barnens aktiviteter ligger för det mesta på gångavstånd.
Men nu blir det sommar och det ska resas runt med husvagn och besöka kompisar, släkt osv. Drivmedel kommer bli en stor kostnad i vår ekonomi närmsta månaderna.

Semester och inflation på rekordnivå är ingen superbra kombo, tycker iaf jag.

Var märker du av inflationen?

Ny tjänst

När vi nu tappar köpkraft för våra pengar så känns det som ett ypperligt tillfälle att få erbjudande om en ny tjänst på jobbet. Hyfsat lägligt för min del då alltså.
Nämen det var en person som valde att sluta hos oss och det är en tjänst jag känt skulle passa mig. Jag uttryckte intresse hos min chef, inte så mycket mer än så. Helt plötsligt en dag så blev jag inkallad på chefens kontor och vi började diskutera detaljer kring tjänsten. Det fanns lite saker att justera men det gick att lösa. Så efter semestern har jag en ny tjänst med lite högre lön också.
Planen är att testa tjänsten under ett år, är vi båda nöjda med hur det går så blir det permanent och jag kommer troligtvis plugga för att bli behörig för tjänsten. Det känns bra med ett testår då jag egentligen trivs bra med min nuvarande tjänst och gärna går tillbaka till den om det inte skulle bli som jag trodde med det nya.
Det ska bli riktigt spännande. Känns lite extra kul att komma tillbaka till jobbet i augusti.

Hade en erbjudande om att fortsätta jobba någon kväll i veckan under hösten på mitt extrajobb men det har jag valt att tacka nej till. Jag vill inte känna att det blir förmycket med nytt jobb och extra arbete. Lönen går ju upp lite så det kommer innebär mer i plånboken men mindre jobb (eftersom jag skippar extrajobbet).

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Semester, inflation och ny tjänst […]

Jobbar du som lärare eller vilket yrke har du?

Klåparen

Det låter inte helt fel med mer inkomst. Hoppas du kommer trivas bra med den nya tjänsten.

Inflationen just nu är inte att leka med. Det är definitivt matpriserna jag märker mest.
Mjölk +20%
Stekfläsk +25%
Ölkorv +25%
Blandfärs vid rabatt +25-50%
och om man unnar sig en wienerlängd på närmsta konditori har det priset gått up 30% sedan oktober.

Ha det så trevligt på semestern

Slimis

Hej PB?

Hoppas du får en trevlig och skön semester 🙂

Mvh Slimis

Daniel H. Komarica

Tjena PB!

Härligt med sommarlov! Och är det fortfarande på tapeten att dra husvagnen till Vetlanda området, så står inbjudan kvar om ni vill ha lite guide i området eller om du har lust och ta en kaffe!

Här hemma fick vi bara boka en vecka i stuga, sen sa frugan nejhttps://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/svg/1f605.svg. Så vi får se vad som händer. Jag gillar ju grottor och stenbrott så blir nog ett och annat besöksmål på den fronten.

Vad gäller inflationen så känns det verkligen av i matbutiken och dieseln. Ungarna är mitt i tonåren och äter för 10 pers tidvis. Kändes ju när räkningarna betalades…

Daniel H. Komarica

Jag har mycket spring i benen, medan min fru är ganska mycket tvärtom:). Därav anledningen att inte boka in för mycket.

Men kan nog vara ganska skönt att bara ta det som det kommer också.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x