Månadsrapport april 2022

Då var det dags att titta på min månadsrapport april 2022. Vi är redan en bit in i maj så det är verkligen dags.
Börsen hade tråkig utveckling under april. Hela Stockholmsbörsen föll nästan 4%. Min portfölj var snäppet sämre.

Hur gick april?

Ett dystert 2022 för de flesta investerare. Index har backat 17% och min portfölj ligger lite bättre men -14,5% är såklart inte kul. Det som gör att jag inte deppar ihop är att jag ligger på köpsidan. Jag ska ännu inte använda pengarna som finns i portföljen och får då passa på att se det på den ljusa sidan, jag kan köpa mer för mindre pengar. Det går inte att säga detsamma om allt annat i privatekonomin. Tycker man märker av inflationen i butikerna. Gör du det?

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr, PB Surveys & SaveLend.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är -3,78% under månaden . Min portfölj presterade lite sämre, -4,20%.

Iår är index ned -17,03%.
Iår är portföljen ned -14,58%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Swedbank A +10,88%

I dessa tider med stigande räntor så verkar det som att bank kan vara vinnare. Swedbank hade en bra månad kursmässigt. Vi får se om detta håller i sig framöver.

Avanza +5,71%

Ytterligare en bank och ett nytt innehav för mig. Avanza har varit en pandemivinnare. Det kan inte hålla i sig så länge till men jag tror nog att vi fortfarande kommer ha det gott ställt ett bra tag till i Sverige och då ska pengar investeras. Investeras pengar så kommer Avanza fortsätta tjäna pengar.

Månadens förlorare: 

Flat Capital -28,02%

Hade en bra start efter sin IPO men efter det har det gått neråt. Jag har en lite skvätt här och skulle det vara så att Klarna börsnoteras i framtiden så tror jag vi kan få ett rejält glädjeskutt i aktiekursen. Jag behåller och kanske köper mer framöver.

Månadsrapport april 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Köpte rätt mycket denna månad. Valde att plocka in Berkshire Hathaway B i portföljen. Jag gillar Buffet och har egentligen länge velat vara delägare i hans bolag. Nu var det dags. 2 aktier blev det. Avanza Bank har jag också länge velat äga, det blev en liten skvätt där också. Sedan lite påfyllnad i KlaraBo som fallit en del och kände att H&M var dags att fylla på lite i. Plockade in SBB B i lekportföljen och ska försöka mig på lite swingar i den.

Nästan en tusenlapp i utdelning. Varav mer än 70% kom från Swedbank. Trevligt!

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Fanns egentligen inga pengar att handla för men SBB B har fallit en del och jag kunde inte hålla mig. Som ni ser så var jag såklart alldeles för tidig med att köpa men har plockat upp en del aktier på ubåtsfärden nedåt. Egentligen är det Preffar och D-aktier som är fokus i denna portfölj men eftersom SBB B och Cibus (stamaktier) ger månatlig utdelning så vill jag ha dessa här också. SBB B ger en riktigt schysst DA nu och jag tror det finns god möjlighet för den att öka i framtiden.
I dagsläget är det ca 2% belåning i Bolåneportföljen. Denna kan öka om vi fortsätter se fina DA i vissa innehav. SBB D över 8% DA känns attraktiv.

Utdelningarna landat nästan på 1 000 kr. Dessa fortsätter jag att återinvestera så det blir mer utdelningar i framtiden.

Detta var månadsrapport april 2022, hur var ditt april?

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du missade väl inte inlägget:
En härlig påminnelse om varför vi sparar

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joe

Oma Savings Bank tycker jag du ska ta en kik på om du gillar bank. 🙂
Mvh

Klåparen

Dags att plocka in Berkshire Hathaway nu när Buffett äntligen har börjat köpa olja? 🙂

Fick min första utdelning från Vermilion Energy nu när de har börjat med det igen. Kommer nog bli många fler i framtiden om deras historik är något att gå på och om naturgaspriserna i Europa inte kraschar.

Avyttrade lite Itafos, Kolibri Global Energy och Bonterra Energy.
Sålde all Assembly Biosciences, Hallador Energy, Goodfellow, Earthrenew, First Majestic Silver och Western Energy Services (efter sista dagen för emissionsrättigheter)
Ökade i Whitecap, Journey, Petrotal och Southern Energy (som inte hade hängt med prisökningen på naturgas i USA)
Nya innehav: Smart Sand, Diamond Offshore, Odfjell Drilling, Saipem

Månaden slutade på +2,14%

Klåparen

Låg plus för året innan idag. Nja, kanske efter dagen också.

Ser ut så här för tillfället: https://postimg.cc/TygRg3tq
Fylld av klåperi. Rätt mycket mög som jag egentligen borde sålt av. Största innehavet uppe till vänster.

Arbetsplanen

Inflationen i matbutiken är tydlig. Svensk kycklingfilé (Garant) 69,90 kr/kg till 94,90 kr/kg (+35,8%), gouda hårdhost (Eldorado) 62,50 kr/kg till 79,90 kr/kg (+27,8%), pasta penne (Monte Castello, 500g) 5,90 kr till 7,50 kr (+27,1%) och naturell yoghurtkvarg (Arla, 1L) 19,90 kr till 22,50 kr (+13,1%) är några saker jag märkt av.

Kommer se till att passa på mer vid extrapriser på t.ex. ost, kyckling, nötfärs, pasta – allt med lång hållbarhet eller som kan frysas in. Har även tänkt börja varva Willys med t.ex. CityGross och Lidl.

/Arbetsplanen

Mikael Aslan

Avanza och SBB men D innehas. Är nöjd med utdelningar i sig då det ger en kassa så mannkan investera. Bank är ett bra allternativ när räntan går upp.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x