Vårt samlade sparande i april 2022

Detta är faktiskt ett av de inlägg som jag själv ser mest framemot att knåpa ihop, vårt samlade sparande i april 2022. Att följa hur mitt samlade sparande stiger (eller sjunker, när det är på det viset) är riktigt roligt.
Det mål som ligger närmast är att nå ett sparat kapital på över en miljon kronor. Det är en bit kvar tills dess men men ett fokus på att spara pengar och en gnutta tur så hoppas jag att det inte ska dröja allt för länge. Jag sätter inget datum då jag vill uppnå detta då det är börsens mående som kommer påverka mest. Eftersom familjen börjar få en större summa investerad så kommer börsens svängningar påverka mer än den summa vi sparar den närmsta tiden. Men i det långa loppet påverkar såklart även våra insättningar.

Nu till det intressanta. Hur ser siffrorna ut!?
Alla siffror jag skriver nu är tagna den 18 april 2022.
Senast jag skrev om vårt samlade sparande var den sista januari 2022.
Då låg det samlade sparandet på 832 000 kr.
Allt som allt, alltså, barnspar, räntespar, börsspar och några alternativa sparformer.
För oss som sparar på lite olika håll och kanter kan det vara bra att med jämna mellanrum samla ihop allt i ett dokument. Flera små slattar här och där kan faktiskt bli mer än vad man tror.
Vårt samlade sparande i januari 2022

Investerade pengar

Vi börjar med det som är våra investerade pengar. Här har vi aktier, fonder och alternativa investeringar. Jag räknar också in min bolåneportfölj här.
I januari hade vi 582 000 kr. Nu är summan 579 000 kr. Ingen har väl missat att börsen gått rätt dåligt iår och det märks såklart här också. Med de insättningar vi gjort under perioden gör det att summan är i princip densamma som senast.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är save-up-g4c7651067_1920-1024x438.jpg
Vi sparar för att känna oss trygga. Att kunna ta tillvara på möjligheter när de kommer.

Såhär är pengarna fördelade:
Avanza – 381 000 kr
Bolåneportföljen – 125 000 kr

Swedbank AF – 61 000 kr
Savr – 3 900 kr
Lendify – 1 700 kr
ICA Banken – 3 900 kr
SaveLend – 2 000 kr

Ni får gärna använda mina länkar, jag får en mindre ersättning för det. Vill ni inte det går det lika bra att söka på nätet själv.

Barnspar

Jag räknar med barnens sparande också. Det är mina och fruns pengar fram tills vi väljer att stötta barnen när de behöver det. I januari fanns det 184 000 kr på detta KF. Idag finner vi 178 000 kr.
Även har har kapitalet sjunkit en del, våra insättningar på 1 000 kr varje månad har inte gjort någon större skillnad.
Hoppas barnsparandet ska få lite fart om börsen vänder och blir mer positiv. Har haft bra utveckling senaste åren men senaste 5-6 månaderna har det varit riktigt tråkig utveckling.
Barnsparandet sker på en KF i mitt namn på Avanza.

Räntesparande

Jag har dessutom några sparkonton där vi har olika målspar. Detta är pengar jag inte räknar med i någon sparkvot men det är pengar som finns och därmed räknar jag dem i vårt samlade sparande.
I januari hade vi 65 000 kr samlat på några sparkonton. Idag hittar vi 68 000 kr där.
Egentligen har vi betydligt mer pengar än så.
Vi har precis blivit klar med badrumsrenoveringen. Så strax ska denna betalas. Dessa pengar har jag inte räknat med i sammanställningen. Eftersom de strax försvinner. Just nu har vi ca 450 000 kr på ett separat konto (efter badrumsrenoveringen). Dessa ska användas efter sommaren till att renovera köket. Jag är rätt säker på att allt inte kommer att gå åt till renoveringen så jag hoppas det ska bli kvar ca 100 000 kr, dessa är då tanken att investeras i bolåneportföljen.

PB Surveys
PB Surveys, min egna panelsidan. Tjäna pengar på panelundersökningar.

Bolånet

Jag kommer nu också att lägga in mitt bolån i det samlade sparandet.
Bolånet ligger idag på 2 790 000 kr. Huset är värderat till 3 300 000 kr (januari 2022).
Här finns ett värde på 510 000 kr. Inga pengar vi har tillgängliga men räknar man ett nettovärde i familjens ekonomi ska dessa helt klart finnas med. Någon vacker dag så säljer vi säkert huset. Även om det är många år bort.

Hur mycket blir detta?

Räknar vi då ihop alla dessa slantar så landar vårt samlade sparande i april 2022 på 826 000 kr.
Det är en minskning från januari med några tusenlappar. Trist men med tanke på världsläget så kunde det ha varit betydligt värre. Största delen är dessutom investerade pengar så jag är faktiskt förvånad att det inte minskat mer.
Jag hoppas att det inte ska dröja allt för länge tills denna siffra ligger på över en miljon kronor. Det är som sagt en bra bit bort men samtidigt så mycket närmare än det var för bara ett år sedan. Blir inte köksrenoveringen alldeles för dyr och börsen inte kraschar, kanske 2022 kan bli året då vi får ett samlat sparande på en miljon kronor.

Räknar vi med huset värde minus bolånet så blir vårt samlade sparande i april 2022 1 336 000 kr, det är en kul tanke men inget jag kommer fundera så mycket på. Eftersom värdet på huset är svårt att realisera. Men de finns såklart där. Räknar jag med detta så har faktiskt vår nettoförmögenhet ökat sen januari. Då låg denna siffra på 1 332 000 kr.

Hur mycket ligger ditt samlade sparande på?

Off topic!
Min sons fotbollslag säljer NewBody. Är du intresserad av att köpa något?
Skicka ett mejl eller skriv en kommentar så mejlar jag dig en länk. Nuförtiden går det att beställa med hemleverans till närmsta utlämningsställe. Köper man 6 produkter är det fraktfritt. Tack!

Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
The Dividend Story

Grymt jobbat!! Keep up the great work och miljonen kommer snart att vara passerad 🙂

Ollie

Bra jobbat att hålla portföljen runt samma nivå (trots börsnedgång)! Håller tummarna på att miljonen (exklusive bostad) kommer snart, det är intressant att följa din resa.

Hur det ser ut för mig i dagsläget är:
260 på börsen (kör indexfonder)
Knappt 100 likvid på konto (buffert)
650 i lägenheten (nyligen flyttat)

Nyckeltalet jag går på är nettoförmögenhet, där jag gått från 500 för 2,5 år sedan till att precis passera miljonen!

Ollie

Målet är mer ekonomisk trygghet, siktar på 15-20% sparande till börsen över tid. Jag vill också lära vidare ekonomisk know-how till barnen, då det gör så mycket skillnad över tid. Min mor hade tyvärr inte den lyxen pga skild, studerandes, 3 barn och svårt att hitta information(30 år sedan).

Lite som Dave Ramsey säger, change the family tree!

Ollie

Sannerligen, får se hur länge vy lyckas hålla det. Vi inväntar vårt första barn, det blir väldigt spännande! Misstänker att sparkvoten kommer få sig en liten törn iochmed föräldraledigheterna etc.

Hur påverkade barnen ert sparande?

[…] Nu till det intressanta. Hur ser siffrorna ut!?Alla siffror jag skriver nu är tagna den 4 juli 2022.Senast jag skrev om vårt samlade sparande var i april 2022.Då låg det samlade sparandet på 826 000 kr.Allt som allt, alltså, barnspar, räntespar, börsspar och några alternativa sparformer.För oss som sparar på lite olika håll och kanter kan det vara bra att med jämna mellanrum samla ihop allt i ett dokument. Flera små slattar här och där kan faktiskt bli mer än vad man tror.Vårt samlade sparande i april 2022 […]

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x