Månadsrapport mars 2022

Nu är vi en bra bit in i april och det är dags för månadsrapport mars 2022, det har varit mycket att fixa med utanför bloggen. Detta gör att månadsrapporten kommer ovanligt sent.
Början på mars var riktigt tråkig. Portföljen var som sämst ner -6% men återhämtade sig bra och slutade tillslut positivt.

Hur gick mars?

Året är fortfarande negativt för de flesta av oss investerare. Sedan årsskiftet har hela Stockholmsbörsen backat -13,77% fram till sista mars. Som värst, där i början på mars var den ner -22%. Min portfölj har klarat sig lite bättre och var som sämst ner dryga -18%. Tack och lov har börsen hämtat sig en del och månaden slutar på plus men vi har en bra bit kvar tills året ska vara positivt.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr, PB Surveys & SaveLend.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är upp 2,53% under månaden . Min portfölj presterade lite bättre, 3,79%.

Iår är index ned -13,77%.
Iår är portföljen ned -10,82%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Dexcom INC +24,40%

Ett bolag inom diabetes branschen. Ett bolag jag tycker alla kan ha i sin portölj. Diabetes är ett växande problem i samhället och Dexcom, med deras tjänster behövs och kommer fortsätta behövas i framtiden.

Eolus Vind +19,25%

Här har vi en aktie som det går snabbt upp och ner i. Jag lyckades fånge ett gäng aktier i nedgången underslutet av februari. Nu under mars blev det vind i seglet och Eolus har stigit på fint.

Månadens förlorare: 

H&M -21,36%

H&M pausade all försäljning i Ryssland och Belarus. Förutom detta har vi haft en hel del sänkta riktkurser under månaden. Rapporten var sämre än marknaden väntat sig. H&M har inte haft sin bästa månad. Nu har vi högre inflation i Sverige och håller detta i sig så tror jag att H&M kan vara en vinnare. Jag står fast vid attt jag tror H&M går bättre i sämre tider. Har vi mindre pengar att handla för kommer fler vända sig till H&M och välja bort dyrare klädmärken. Det är vad jag tror iaf.

Månadsrapport mars 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Inga större händelser denna månad.

Utdelningsmässigt så är ABB den bästa utdelaren denna månad. Ser framemot de närmsta månaderna då utdelningarna kommer bli rekordstora för min del, tror jag iaf.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Nu har det hänt rätt mycket i Bolåneportföljen. Akelius har varit upp en hel del och jag känner att direktavkastningen är för låg där och att det finns bättre alternativ. Sålt av en hel del Akelius pga det. Fsikat upp en del Aros Bostadsutveckling Pref B till bra DA och lyckades fånga några Pioneer Property Group Preff till 100 NOK, det var ett bra tag sedan det gick.

Utdelningarna landade strax under 400 kr och återinvesteras såklart. Just nu är belåningen bara på 500 kr men jag kommer försöka lägga mig på en belåning så jag får 0,99% ränta.

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Ni har väl inte missat mitt inlägg om renovering och vårt bolån:
Renoveringar och vad som ryms i vårt bolån

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klåparen

Ser att det verkligen har gått bra för Eolus, men det rörde sig inte särskilt mycket av årsrapporten. Kanske har haft mer att göra med att vindkraft i Europa har producerat mycket mer än tidigare år, energimarknaden i övrigt ser ut som den gör och att EU ökade målet för förnybar energi från 32% 2030 till 40%. Kan också ha varit grovt översåld och gått upp på rekyl. Du kanske har bättre koll på varför den har gått upp så mycket?
Snyggt jobbat med köpen i februari.

Fick själv utdelning från Goodfellow, NACCO Industries och Scorpio Tankers. Har plockat in 2 nya månadsutdelare i formen av Whitecap Resources (ovanligt stort bolag för mig) och High Arctic Energy Services.

Har generellt försökt ta hem vinst på det som gått upp och rotera portföljen till lite fler bolag inom oljeserviceindustrin nu när det ser ut som att oljebolagen ökar capex, inte har tillräckligt med frac sand och står i kö för att få borra mer.

Men det börjar kännas lite för rörigt med innehaven. Köper och säljer utan att analysera tillräckligt mycket. Avyttrade t.ex. NACCO för tidigt och hoppade på Western Energy Services med en för optimistisk bild av deras utrustning jämfört med skulderna och ligger back 40% på den på rättså kort tid.

Nåja, trots att det känns kaotiskt med att ha ökat antalet värdepapper från ca 35 till 50 under första kvartalet och att jag är rädd att jag håller på att tappa greppet totalt så har det gått mycket bra över lag. Mars slutade på +17.96%. Itafos och Kolibri Global Energy som bidragit mest till uppgången.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x