En härlig påminnelse om varför vi sparar

Vintern är mörk och kall, inte min favoritårstid, nu är våren här på riktigt och det ger mig en påminnelse om varför vi sparar pengar.

För min del och även MB? så är inte den kalla årstiden så kul. Det är mest fokus på arbete och barnens fritidsaktiviteter. Vi tycker inte att det är lika kul att röra oss ute i mörkret, kylan och för det mesta blasket.
Nu hade vi ganska nyligen påsklov. Jag är som vanligt ledig men barnen, MB? jobbade bara några dagar i början på veckan. Vilken avslutning vi fick på Påsken.
Vi var lite oroliga inför då vi hört att det kommit stora mängder snö i området vi skulle till. Men det gick superbra och även om det var mycket snö på campingen så var vädret så bra som man inte kan sätta ord på det.

Det är just det här som gör att jag vill ha en god privatekonomi med en okej sparande. Vilken lyx det är att kunna vara lediga, tillsammans hela familjen, och åka iväg med vår fina husvagn. Bara kunna njuta. Detta vill vi fortsätta med och göra ännu mer av.

Jag bjuder på ett par natursköna bilder från vår påskresa.

Det är skönt att få en påminnelse om varför vi sparar pengar. Det är så lätt att det bara blir ett slentriansparande. Vi har hittat vår motivation till att lägga undan pengar. Det gör att vi kommer fortsätta med det under lång tid framöver. Sedan vet man aldrig om det kommer vara husvagnen som motiverar i framtiden. Vi förändras och med det kan målen förändras. Vem vet? Men nu har vi vårt varför.

Det är iaf det som gör att vi tycker det är kul att spara just nu. Här kan du läsa om hela vårt samlade sparande i april 2022.

Vad är din motivation till ditt sparande?

Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klåparen

Ser underbart ut. Det är få saker som slår att bara kunna sticka iväg för att grilla och slappna av i naturen.

Torbjörn Andersson

Hej, ser härligt ut på bilderna!

Jo, motivationen är att kunna gå tidigare i ”pension” än den stipulerade som staten tycker ska vara runt 70 år.

Torbjörn Andersson

Jag är ju 50+ och målet är runt 58 som det ser ut nu. Målbilden finns!

The Dividend Story

Vilka fantastiska bilder! Det är underbart med sparande som möjliggör att drömmar och mål uppfylls 🙂

Sebastian

Samma sak.. Mer tid o göra det man vill. Vi har varit iväg 2ggr på camping i år, men i tält dock.. Utan bil o körkort e det aningen krångligt men de går om man vill.

Sebastian

Vi har hittills campat runt Göteborg där vi bor. Knipeflågsbergen samt nu senast i Mölndal vid en liten pöl.

Att tälta på våren är inga problem, så länge man har rätt utrustning. Första natten var det 2+ och då hade barnen o frun bara cellplast underlag, men sovsäckar gjorda för ner till 2grader. De var klädda i tunna ullstrumpor samt leggings o t-shirt. Jag hade dock bara en sommarsovsäck men komplett underställ. Frös lite om mina fötter.

Andra natten var det 4+ och nu hade barnen dubbla underlag (cellplast + uppblåsbar) och jag hade en likadan sovsäck som dom. Sov nu enbart i t-shirt o barnen sov mellan 9 på kvällen och 7 på morgonen. Jag sov fram till 6:30 bortsett från en liten stund när ett mindre djur var framme o krafsade runt tältet.

I sommar blir det 3 dygn med kanot. Då ska det fuskas o badas o bara njutas av livet som man gjorde förr.

Zamira

Det är utomhus, naturen och trädgården som lockar här med. Slippa kontoret och hänga ute såna här dagar.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x