Månadsrapport februari 2022

Då var vi återigen i ett månadsskifte. Denna gång ska vi summera månadsrapport februari 2022.
Januari var en tuff månad med rejäla nedställ. Februari gick rätt skapligt fram till mitten av månaden, sedan har det bara fallit neråt.
Portföljen backar -7,06%.

Hur gick februari?

Året 2022 har börjar tungt för oss investerar. Ett krig på detta är inte kul. Ekonomin känns ju rätt oviktig i sammanhanget men det är ju trots det de jag skriver om så jag fortsätter ha fokus på det.
Min känsla är att det kommer svänga en hel del på börsen framöver.
Jag kommer fortsätta att göra mina månatliga insättningar och troligtvis försöka hitta lite extra slantar att slänga in nu när börsen faller.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr, PB Surveys & SaveLend.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är ned -6,73% under månaden . Min portfölj presterade ungefär detsamma, -7,06%

Iår är index ned -15,90%.
Iår är portföljen ned -14,10%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Au Ag Silver Bullet A +10,73%

En fond som äger globala ädelmetallsgruvbolag. Det är ju i oroliga tider som dessa som denna fond ska gå bättre och det är precis det den gör.

EPR Properies 9,89%

En Coronaförlorare som inte hämtat sig alls efter det hårda fallet. Nu släppte de en bra rapport under februari och aktiekursen tog ett glädjeskutt. Undrar om de kommer tillbaka till fornstora dagar?

Månadens förlorare: 

Cint -28,88%

CINT har tappat väldigt mycket och jag tycker att det till stor del har med den allmänna oron att göra. Bolaget taktar på bra och de förvärv man gjort under 2021 kommer bära frukt framöver. Jag köpte faktiskt lite under månaden och kommer fortsätta köpa om den fortsätter falla.

Månadsrapport februari 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Gjorde ett duttköp på 100 kr i varje fond jag har. Förutom det har jag passat på att fylla på lite i Eolus Vind som börjar kännas attraktiv just nu. Och en del köp i diverse bolag.

Gällande utdelningarna så är det inte så mycket att orda om i februari. En trist utdelningsmånad.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Eftersom det inte sker något nyspar i Bolåneportföljen så blir det inte så många transaktioner. Jag kommer nu ha lite fokus på att skifta om innehaven när någon preff handlas högt över inlösen eller om någon D aktie har bättre DA en någon annan.
Nu sålde jag några Sdiptech Pref då den handlas ganska högt över inlösenkurs, detta innebär också att DA blir lite väl låg. Jag fyllde istället på i SBB B, visserligen ingen vidare hög DA där men jag tycker det känns bra med några stamaktier i portföljen som kan höja utdelningarna. I dagsläget har jag SBB B och Cibus B. Eftersom dessa har månatliga utdelningar.

I januari kom utdelningen nästan upp i 1 000 kr. Februari är en svagare månad och här såg vi bara 338 kr trilla in på kontot. Men det räcker till att fylla på portföljen iaf.

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel H. Komarica

Det verkar som du har en stabil väska när det skakar på börsen. Och även duttköp blir något bra över tid.

Själv ligger jag väl närmre -20% för året.

Daniel H. Komarica

Kunde inte hålla med mer!

Klåparen

Skönt att ha en liten hedge med ädelmetaller med tanke på osäkerheten på markaden. Ser att det verkligen har gått bra för Silver Bullets största innehav Hecla Mining. Funderade på att köpa dem i januari men det blev aldrig av, köpte Calibre Mining i februari i stället.

För egen del så fick jag min sista utdelning från Slate Grocery REIT in februari, annars blev det inga (känns lite magert). Får väl hoppas att Vermilion eller OKEA börjar med kvartalsutdelning i feb/maj/aug/nov.
De största köpen blev Corsa Coal, Petrotal, Calibre Mining och Goodfellow. Ökade även lite i Ring Energy.
Sålde allt i Smith&Wesson, Corecivic, Petroshale, Navios Maritime och sålde en tredjedel av innehavet i Verde Agritech

Efter 1:a mars ligger man på +35,00% YTD. Februari hamnade på +14,86%.Något övertung i Kanada så deras valutautveckling har också bidragit positivt till portföljen. Även gått bra för gas, olja, kol, och gödningsmedel nu när folk inte vill köpa från Ryssland. Såg t.ex. att ryssarna försökte sälja ural crude till ca 20 dollar/fat rabatt jämfört med brent, men ingen ville köpa för att raffenerierna misstänker att deras rykte skulle förstöras.

Med tanke på hur beroende mellanöstern är på vete från Ukraina och Ryssland så kommer konflikten tyvärr troligtvis leda till att miljontals människor svälter till döds eller blir flyktingar (vilket leder till ännu mer konflikt inom kort). Ganska synd med tanke på att vettigare politiker inom Europa hade kunnat förhindra det mesta av det kommande kaoset ganska lätt med smartare energipolitik.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x