Sparkvot februari 2022

24% sparkvot, 13,5% exklusive amortering

Då var det dags att summera sparkvot februari 2022. Tanken för 2022 är att fokusera mindre på långsiktigt sparande och lite mer på att göra saker med familjen. Jag och frun satte oss ner i januari och kollade igenom vår ekonomi. Vi justerade våra automatiska överföringar. Mest blev det justeringar på våra olika räntesparkonton. Så även fast vi nu kommer lägga mer pengar på nöjen så slutar det nog med att vi kommer kunna lägga ungefär lika mycket som tidigare på vårt långsiktiga sparande.
Det som gör stor skillnad just nu är att jag lyckas dra in rätt så okej med pengar från Rocker via cashback på kortet och värvningar. Fick även denna månad en slant från Preemkortet och cashbacksidan Reward Network. Totalt 1 070 kr.
Eftersom jag fortsätter att investera dessa pengar så påverkar det också sparkvoten positivt när det blir så pass stora siffror. Har en del pengar att plocka ut från min egna panelsida, PB Surveys, men avvaktar lite till med det.

Så en sparkvot på 24% är ju riktigt fint och det kanske gör att jag kan ha ”råd” med lite sämre sparkvoter till sommaren.

Sparkvot februari

24 %

Här har vi månadens siffror:

Intäkter

23 848 kr – Lön, MB?
19 098 kr – Lön, PB?
1 002 kr – Extrajobb, PB?
2 650 kr – Barnbidrag
800 kr – Rocker cashback & värvningsbonus
173 kr – Reward Network
97 kr – Preem kreditkort
Totalt: 47 668 kr

Sparande

4 670 kr – Avanza
100 kr – Savr
150 kr – SaveLend
5 000 kr – Amortering
1 000 kr – Barnspar
500 kr – ICA Banken, fonder
Totalt: 11 420 kr

Ni får gärna använda mina länkar till de aktörer jag använder för mitt sparande. Jag får en liten ersättning för det om ni blir kund och sätter in pengar. Vill ni inte det så går det att själv gå in på deras hemsida och öppna ett konto. Jag rekommenderar betalkortet från Rocker!

En okej månad intäktsmässigt. Inte en av de bättre men jag får tacka mitt extrajobb för en lite slant och Rocker plus cashback. Utan de intäkterna hade det blivit en av våra sämre månader.
Eftersom det mesta sparande (iaf överföringarna) sker automatisk så blir det en bra sparkvot. Kul!

Hoppas ditt sparande gick bra i februari! Du får gärna dela med dig i kommentarsfältet!

Hur räknar jag sparkvot?

I sparkvoten räknar jag allt långsiktiga sparande. I det ingår sparandet på börsen, aktier och fonder. Jag räknar med amoreringar, just nu amorterar vi 5 000 kr i månaden. Vi hade amorteringsfritt under coronakrisen, då slängde vi in 5 000 kr i Bolåneportföljen, idag sparar vi inget där men portföljen lever nu sitt egna liv med återinvesteringar av utdelningarna.

Förut det långsiktiga sparandet så lägger vi en del pengar till våra olika målspar:
Bil/husvagnskontot
Renoveringskontot
Resekontot

Semesterkontot
Buffertkontot

Här lägger vi cirka 6 500 kr varje månad. Men dessa pengar räknar jag alltså inte med i sparkvoten.

Hur mycket sparade du denna månad?

Detta var sparkvot februari 2022.

Du har väl inte missat att jag startat en egen panelsida. PB Surveys, där kan du svara på undersökningar och tjäna pengar. Ett perfekt sätt att öka din sparkvot.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x