Månadsrapport januari 2022

Nu är det dags för månadsrapport januari 2022.
Januari var en tuff månad för börsen och likaså min portfölj. Jag klår mitt jämförelseindex men det är trots det dystra siffror i början av 2022.
Portföljen backar -7,59%.

Hur gick januari?

Vi har ett fint 2021 bakom oss och det kändes som att inget kunde stoppa börsen. Nu fick vi ett stopp och riktigt dålig utveckling under januari. Jag fortsätter som vanligt med att varje månad göra mina investeringar. Oavsett börsklimat.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr, PB Surveys & SaveLend.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är ned -9,83% under månaden . Min portfölj lyckades bättre och gick ”bara” ned -7,59%.

Iår är index ned -9,83%.
Iår är portföljen ned -7,59%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Seafire +14,55%

Ett innehav jag har i min lekportfölj är Seafire. Under månad har de stärkt organisationen med en affärsområdeschef. Det har kommit ett förvärv och en nyemission. Bra nyheter och kursen har futt sig en skjuts. Nu finns det pengar att förvärva mer framöver. Ska bli intressant och följa.

SaveLend Group 10,85%

Ett intressant bolag där det hänt en del under månaden.
Förstärkt organisationen men en produktchef. Förvärv och riktad emission. Tror vi kan få se många sådana nyheter under året.

Månadens förlorare: 

Tomra Systems -29,89%

Har backat rejält under januari utan några nyheter. Börsoro har dragit med sig Tomra ordentligt. Kanske att det kan vara lite köpläge här.

Månadsrapport januari 2022

Köp och sälj:

Utdelningar:

Ganska lite transaktioner under januari. Ligger faktiskt ca 12 000 kr som inte investerats än. Har inte hittat någon solklart köp men kommer sakta men säkert pyttsa in dem på börsen.
Några trades i lekportföljen bara.

Gällande utdelningarna så är det Transalta och EPR som båda delar ut varje månad. Classe bjöd även de på en mindre slant under januari.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Blev ett sälj i Bolåneportföljen under månaden. Amasten avnoteras under februari men jag valde att sälja av den via börsen lite tidigare. Använder mig av ca 2% belåning i portföljen så fanns utrymme att handla lite, plus att det trillat in en del utdelningar. Gjort en liten chansning genom att slänga in Quartiers Properties PREF. Hög risk och just nu har de pausat utdelningen. Får vi stopp i pandemin är chansen stor att de kan ta upp utdelningen igen och då får jag fin utdelning på denna. Kommer bara chansa med en liten peng. Får se hur det går.

Nästan 1 000 kr i utdelning under januari. Riktigt fint. En bra utdelningsmånad för Bolåneportföljen och kul att kunna återinvestera pengar. Ränta på ränta är gött och ska bli kul att se var jag landar med denna portföljen.

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klåparen

En dyster månad för många. Men om man ska slå index på lång sikt så måste det vara minst lika viktigt att inte gå ner lika mycket som index när det går dåligt som att gå upp mer när det går bra.

För egen del har det i januari blivit många köp och sälj (kanske för många). Är ganska övertung i energi och har mest fortsatt lekandet inom den sektorn.

Nya köp: Aberdeen International, Atico Mining, Petroshale, Kolibri Global Energy, EarthRenew, Bonterra Energy
Ökat: Crown Point Energy, Itafos, NACCO Industries, Assembly Biosciences
Minskat: Corecivic, Geo Group, Southern Energy, Forza Petroleum, Verde Agritech, Petroshale (sålde resten nu i februari, blev ett kortsiktigt innehav)
Sålt allt: Altisource Portfolio Solutions, Questerre Energy Corporation, Slate Grocery REIT

Har ganska få utdelningsaktier jämfört med resten av innehavet. Men det trillade in ett par kronor från Slate Grocery, Orca Energy och Smith&Wesson

Klåparen

Smith&Wesson känner väl alla till? 🙂
Den där soppan av okända bolag är väldigt representativ. Har ca 40 olika aktier. Alla utom 3 är small cap eller mindre, många är micro eller nano cap.
Nästan allt är noterat i Kanada eller USA. 2 svenska, 3 norska, 1 italiensk, 1 belgisk. Mina 6 största innehav just nu är Forza Petroleum, Vermilion Energy, Verde Agritech, Itafos, Crown Point Energy, OKEA.

Hittar aktiekandidater lite här och där. Ibland läser man kanske igenom Michael Burrys 13F redovisning och hittar något roligt där.
Ibland ser man någon på twitter eller något forum nämna att gödningsmedel/ammunition/natriumhypoklorit/vadsomhelst har blivit eller håller på att bli en bristvara och så kan man använda en screener för att hitta något undervärderat inom sektorn.
Ibland nämner en polare något som låter intressant (detta brukar gå mindre bra).
Sen bläddrar man igenom ett par kvartalsrapporter och låtsas förstå något.

Januari slutade på +14,15%. Förra året +123.89%. Försöker ta lite större risker medan man fortfarande är något ung och sen förhoppningsvis rotera till mer stabila utdelningsaktier om allt inte skiter sig först.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x