Mina (spar)tips

Vad kan vi spara in på?

Tänkte bjuda på några (spar)tips

Innehåller reklam och annonslänkar

Nu är vi inne på de fattigaste dagarna på hela året. Det är längesedan lönen kom in på kontot och vi har haft jul och nyår med, för väldigt många, mer utgifter än vanligt. Då tycker jag att det är ett perfekt läge att se över sin ekonomi.
Jag tänkte bjuda på mina hetaste (spar)tips just nu. Vissa är klockrena och superbra. Vissa kräver lite mer arbete för dig och det kanske inte är där de stora pengarna finns.

Har du redan bra koll på din ekonomi så kan du hoppa över 1-3, de är det de vanliga, men ack så viktiga, tipsen. Efter dessa kommer de lite mer udda och roliga tipsen (om du frågar mig). Så hoppa direkt till punkt 4 om du har bra koll på fasta utgifter.

1. Bolån.
Är du redan en inbiten sparare är detta inget konstigt. Här finns det många tusenlappar att spara!
Jag tycker det är krångligt att byta bank och har klarat mig från att göra det. Mitt tips är att klicka på någon av länkarna här nedanför. Kolla om du får bättre ränta hos någon av aktörerna, använd detta när du pratar med din bank. Brukar fungera bra, i värsta fall får du ringa en annan bank och boka tid med dem.
Som sagt, här finns det pengar att spara.

Länkar:
Lånekoll
Ordna Bolån
Hypoteket Bolån
Comboloan
Compricer

2. Se över dina försäkringar.
Du sitter troligtvis på ett gäng försäkringar. Jag tycker att det är bra med försäkringar och skulle inte rekommendera någon att säga upp dem. Men det finns troligtvis billigare försäkringar än de du sitter med idag. Därför brukar jag, ungefär en gång per år, surfa in på Compricer och jämföra försäkringar. Kolla din bilförsäkring, hemförsäkring eller villaförsäkring. Kanske kan du spara in några kronor där.

3. Se över ditt elavtal.
En riktigt viktig sak att se över idag är ditt elavtal. Elen är riktigt dyr just nu och därför är det extra viktigt att kolla så du inte betalar mer än du måste. Jag brukar använda dessa sidor när jag jämför:
Compricer
Elskling

Andra typer av (spar)tips

4. Cashback.

Jag älskar cashback. Vet inte hur många tusenlappar jag sparat på detta. Men det har varit ett par tusenlappar per år. Det går lite i omgångar hur aktiv jag är. Det handlar om att skapa ett konto på en cashbacksida. Min favorit är Reward Network. När du sedan ska köpa något så kollar du om företaget du ska handla på finns på exempelvis Reward Network, finns de där så klickar du på dem via cashbacksidan och inom ett par veckor så får du tillbaka pengar från köpet. Superenkelt och smidigt. Jag har en lista längst ner på detta inlägget med alla cashbacksidor jag använder.

Förutom att du får tillbaka pengar på köp så finns det med jämna mellanrum erbjudanden där du kan testa en tjänst och få pengar. Alltså inget köp från din sida. Just nu hittar jag inget sådant men ha lite koll så dyker det nog snart upp.

Just nu är det någon av dessa tre jag har som mål att få.

5. Stegappar

Jag har två appar på min mobiltelefon som räknar mina steg. Förutom detta så får jag också poäng för stegen. Dessa poäng kan jag sedan byta mot produkter. Den jag gillar bäst är Stepler, här har jag skrivit mer om dem.

Sedan har vi Sweatcoin, samma princip men inte lika bra belöningar som på Stepler.

6. Whossa

En annan app men här får du skraplotter. Två lotter har du varje dag. Om du blir vän med 3 personer så kan du får ytterligare en lott med varje person, alltså upp till tre personer, lotten delar ni på och skarpar hälften. Eventuell vinst delas då med dig och din kompis.
Jag har vunnit två gånger och Mamma betalar? en gång. Totalt 200 kr.

Jag har mailat lite med Whossa och de växer och håller på att ta sig in i Tyskland just nu. Så förhoppningsvis kan de växa och få snurr på detta.
Vinsterna bekostas av reklam så bli inte upprörd över att du får kika på en kort reklamsnutt. Det är detta som gör att det är gratis.
Jag har skrivit mer om dem här.

7. Cashback på bankkort

Ytterligare ett tips är att använda dig av ett kreditkort eller betalkort som ger bonus. Jag vill ha ett kort som ger bonus i reda pengar. Eftersom jag vill investera dessa på börsen.
Idag använder jag mig av Rocker. Ett debitkort, sätt in pengar på kortet och betala.
Jag har kommit upp i deras maxbonus. Alltså 10% i cashback. Så ska du få cashback på ditt kort så är det Rocker som gäller. Du börjar med 0,5% cashback om du använder min länk. Sedan bjuder du in någon familjemedlem och någon kompis, vips så har du ett par procent på dina köp. Max 6 000 kr cashback per år eller 500 kr per månad.

Eftersom det finns en gräns på hur mycket cashback man kan få så har jag ett extra kreditkort, Preem. När jag fyllt bonusen på Rocker, då använder jag kitt Preemkort.
Kikar lite på Refunder Pay också men det kortet är bara gratis första året. Rocker och Preem är helt gratis hela tiden.

Förutom att Rocker har bäst cashback så får du 500 kr om du skaffar ett kort och gör 3 köp.
Läs mer här för att superenkelt casha in 500 kr.

8. Mobilabonnemang

Titta över ditt mobilabonnemang. Hur mycket betalar du idag? Hur mycket surf betalar du för men främst hur mycket surf gör du av med? Jag tror att många betalar för mycket mer än de använder.
Jag tipsar om Vimla. Deras billigaste abonnemang går på max 90 kr i månaden. Kan du bjuda in några familjemedlemmar och vänner ringer du snart gratis. Vi är fyra personer i familjen och alla har varsin telefon. Idag betalar vi 140 kr för dessa abonnemang. Barnen har 6 GB surf per månad och vi vuxna 3 GB. Men eftersom oanvänd surf sparas så har t.ex jag 40 GB att använda.
Det går en del under sommaren i husvagnen men jag har aldrig varit med om att min surf tagit slut.

Just nu har Vimla dessutom 75% rabatt de första tre månaderna. Vilket betyder 15 kr i månaden första tre månaderna. Grymt!

Skrev senast om Vimla här.

9. Panelundersökningar

Det tipset handlar egentligen inte om att spara pengar, här kan du tjäna pengar.
Panelundersökningar är världens enklaste extraknäck. Eftersom det är så enkelt att alla människor kan göra det, så är det såklart inte ett arbete som ger superbra betalt. Trots det så gillar jag panelundersökningar. Du behöver en mobil eller en dator. Det har du bevisligen, eftersom du är inne och läser min blogg.

PB Surveys
Tjäna pengar på undersökningar.

Det man gör är att svara på undersökningar. Det kan vara frågor om allt möjligt. Företag betalar pengar för att höra er tycka till om produkter och tjänster.
En undersökningar tar generellt mellan 3-25 minuter och ger från någon krona till betydligt mer.

Jag vill då lyfta min egna panel, PB Surveys, som jag tycker är den bästa sidan (även om jag är jävig).

Jag har också en sida på bloggen där jag listar alla paneler jag har hittat. Sveriges största och bästa samling panelsidor. Kika där också om du vill vara medlem i flera undersökningspaneler.

10. Spela spel och samla poäng

Det finns några appar där du kan spela spel och samla poäng. Poängen byter du sedan mot produkter eller tjänster.

Min favorit är Flarie. Sök på flarie i din appbutik.

Vi har också appen Koosh.
Sök i din appbutik, skriver du in koden ”PATH” får vi båda 15 mynt när du samlat ihop 50 mynt.

Detta var mina (spar)tips för denna gång. Har du några tips jag kan lägga in på listan?
Vilket är ditt bästa (spar)tips?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johan

Byta mobilabbonemnang mellan hallon och vimla var 4e månad med cashback ger att snittkostnaden blir ca 20kr/månad. Men du kanske redan värvat så många att det är gratis för dig med vimla.

Byta elavtal ofta. I dec bytte jag till Göta energi som då hade 1mån gratis el, visserligen 3mån uppsägningstid men ändå väldigt lönsamt då elpriset var högt i dec och 2500kWh inte är gratis precis. Nu har jag bokat byte igen. Lumo energi ger 50% rabatt på elpris första månaden och bara 2mån bindningstid och 100% rabatt på fasta avgiften. Har även länk så kan du och jag får ytterligare 200kr i rabatt. https://www.lumoenergi.se/?kampanj=205-23-1

Skaffa sig ett gratis revolut kort och tanka det med Preem kortet. Från Revolut kortet finns funktion att överföra till ditt bankkonto så du kan betala Preem kreditkort räkning. Hela snurringen ger dig 0,5% i cashback hos Preem kortet.

Marcus

Funkar koosh eller flarie fortfarande bra? Är det värt att skaffa?

Eller finns det nåt annat man kan spela o få pengar?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x