Mål 2022

Mål 2022

Då var det dags att fundera på hur målet för 2022 ska se ut. Vill du se hur vi klarade målen för 2021 kan du läsa detta inlägget.

Vad blir årets mål?

Jag kommer fortsätta med att sätta mål som jag kan påverka. Att säga att jag ska få minst si och så många procent under ett enskilt år, tycker jag är helt meningslöst. Går börsen superkasst, kommer mest troligt min portfölj att gå kasst. Går börsen bra, kommer troligtvis min portfölj prestera bra. Jag tycker det är rimligt att ha ett mål att avkasta bättre en Stockholmsbörsen på lång sikt men ett enskilt år känns orelevant.

Det långsiktiga målet som jag satte i början av mitt sparande är att Avanzaportföljen ska bekosta familjen en utlandsresa varje år. 
Det målet har alltid känts så långt borta. Men nu börjar det faktiskt närma sig. Under 2021 kom Avanzaportföljen upp i över 6 000 kr i utdelningar. Det var ett bra hopp från tidigare år. Det blir ingen jättelång resa om vi skulle åkt iväg nu men ge det några år till och det kan bli verklighet.

Mål 2022

1. Minst 45 000kr i börssparande. (ej medräknat barnsparandet,bolåneportföljen eller amortering) Bara mitt och fruns långsiktiga investeringar.

2. Sparkvot: 20%.

3. Öka omsättningen med 100% i min EF.

Detta var mina ekonomiska mål för 2021. Iår fortsätter jag med några andra mål som inte rör ekonomin.

4. Löpa 350 km

5. Besöka minst 10 olika campingar med husvagnen

6. Möta upp någon bloggare/twitterprofil/läsare på en stämma eller annan plats

Tankar:

Sparande kommer fortsätta öka men vi saktar ner farten ett litet snäpp.

1.

Förra året sparade vi ca 53 000kr i vårt börssparande. Det var mer än vad jag trodde och jag la en del pengar från extraknäck på börsen. Detta år kommer vi att prioritera annat än sparandet på börsen. Så vi väljer att behålla samma mål som under 2021 och större del av extraknäck kommer gå till nöjen och roliga saker med familjen. Det känner vi är det rätta att göra under 2022. 

2.

Sparkvoten har vi ökat för varje år som gått. Målet likaså. Detta år är dock inte fallet så. Förra året hade vi som mål att nå 21%. Vi lyckades med 21,2%. Som jag skrev till det första målet så kommer vi att prioritera lite annorlunda i år och därför sätter jag sparkvoten på 20%. Det är alltså inte ökning men en ganska liten sänkning. Tror detta är rimligt men känner att året 2022 inte kommer vara ett år där jag fokuserar så hårt på sparkvoten. Kommer dock fortsätta med mina månatliga sammanfattningar då jag tycker det är intressant för min egna del att se hur sparandet taktar på.

3.

Jag har en Enskild Firma där jag har bloggens intäkter och förhoppningsvis ska min undersökningspanel, PB Surveys, kunna inbringa några slantar till firman. Målet är att öka omsättningen med 100%.

4.

En fin dag på Sonjas Camping 2021. Tror inte att det blir ett besök just där under 2022.

Tredje gången gillt med mitt löpmål. Jag har även detta året startat året med några löprundor redan och nu gäller det att låta detta hålla i sig under hela året. Som vanligt tycker jag det är skönt att springa men jag har så lätt för att ramla tillbaka i gamla vanor. Jag hade inte tänkt behålla målet men känner ändå att jag egentligen vill göra detta så vi försöker igen.

5.

Jag har börjat ge upp utlandsresor, som det känns just nu men det gör inte så mycket. Vi har ju vår husvagn och vi älskar det. Målet blir att besöka minst 10 campingar under året. Har du några tips på måste ställen!?

6.

2022 kan väl få vara det året som jag kan få träffa någon/några bloggare/läsare. Stämmor kanske det inte blir så många under året men någon utomhusaktivitet eller så borde väl kunna gå. Eller vad säger ni?
Jag försöker att hålla mig anonym bara för att det känns lättare att outa ekonomin på det sättet som jag gör. Det är inte superviktigt för mig att vara helt anonym och med det så vore det kul att träffa några av er.

Det var mina mål för 2022

Hur ser dina mål ut? Dela gärna med dig eller tyck till om mina mål!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aktiebloggen.nu

Kul med mål!

Majsan

Jag kan rekommendera Ekuddens camping i Mariestad.

Majsan

Hej!
På gångavstånd finns
https://www.vastsverige.com/mariestad/produkter/bodarna-i-mariestads-hamn/
https://www.kyrktorget.se/backen

Bäcken ligger riktigt nära. Lite längre till hamnen och gamla. stan.

https://www.dacapomariestad.se/sidor/helgkurser.4.3b465a25148214b05662481.html

Mariestad har en trädgårdsutbildning tillsammans med Göteborgs universitet. så mitt inne i stan finns en jättefin trädgård som eleverna odlar och sköter. Tyvärr hittade jag inga bilder därifrån men du ser på kartan var den finns.

Emma

Nästan lite lustigt att jag hamnade här och såg denna kommentar precis nu. Uppväxt i Mariestad, gör sig bäst på sommaren. Bredvid campingen finns ett utomhusbad med bassänger, man kan köpa Klings glass på torget och strosa i hamnen och gamla stan. Åker man 15 min med bilen så kan man titta på slussarna i Sjötorp, bada på Torsö. De har även gjort vandrarhem av gamla fängelset men där har jag inte varit själv, varit lite artister och sånt där.

Daniel H. Komarica

Tjena PB?!

Roligt med mål, men varför löpning? Finns ju så många andra sätt att träna som även barnen kan delta i på ett annat sätt, tex klättring!

Falsterbo camping blir mitt tips för husvagnen. Vi var där med vänner förra året och det fanns verkligen allt för alla. Natur, hav, lekplats, restaurang mm. Och om ni åker dit så besök Billebjer naturreservat. Enklare vandring och fin badplats!

Är ni i Småland så är ni välkomna här såklart! Finns till och med en liten camping där husvagnen kan stå;)

Daniel H. Komarica

Härligt! Så kan jag visa er ett par pärlor som inte finns på turistkartan;)

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x