Månadsrapport november 2021

Ja, då var det dags för månadsrapport november 2021.
November har varit en bra månad. Portföljen slutar på en uppgång med 3,2%. Som bäst var det nästan 7% uppgång men allmänna oroligheter i slutet av månaden gjorde att allt föll neråt.

Hur gick November?

Kylan och mörkret har belägrat Sverige men på aktiemarknaden har det varit hett och ljust. Börsen fortsätter uppåt och just nu känns det som att inget kan stoppa den. Det varen rejält röd dag i slutet av månaden men sedan upp lite igen. Det är väl när allt känns bra som det kommer något skit. Vi får se. Jag fortsätter att investera varje månad. Tror inte jag kan tajma marknaden.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr, PB Surveys & SaveLend.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är upp 1,84% under månaden . Min portfölj lyckades bättre och gick upp 3,2%.

Iår är index upp 32,57%.
Iår är portföljen upp 25,66%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Volvo Car B +28,48%

Även denna månad är den en IPO som står som vinnare. Flat Capital gick betydligt bättre men att ett storbolag som Volvo Car avkastar nästan 30% lär man inte se allt för ofta.
Jag behåller mina aktier och tänker att denna ligger i portföljen under en mycket lång tid. Fick också tilldelning i barnens portfölj och även där får den ligga kvar.

SaveLend Group 23,51%

Redeye har inlett bevakning SaveLend och kom med en riktkurs på över 12 kr. Aktien har en bra bit dit och fick ett glädjeskutt när riktkursen kom. Efter det har kursen svängt upp och ner en hel del och en del av det rejäla skuttet uppåt har försvunnit även om aktien gått upp en del under november. Jag äger i dagsläget 819 aktier men målet är att köpa in ett par till så jag har mer än 1 000 aktier. Just SaveLend är ett av få bolag med aktieägarförmåner och vid 1 000 aktier når jag silvernivå.

Månadens förlorare: 

Scandic Hotels Group -17,12%

Vad ska man säga om Scandic. De har det tufft pga pandemin. Det har varit oerhört osäker under lång tid nu men känns som att de gjort allt de kan för att det ska bli så bra som det kan bli. Jag fortsätter vara ägare och ser mig som långsiktig. Jag tror att Scandic kommer finnas kvar i framtiden och vara en viktig aktör på hotellmarknaden.

Månadsrapport november 2021

Köp och sälj:

Utdelningar:

Några köp och sälj i fonderna.
Skalat av lite i i Flat Capital då premien är galet stor. Aktien har idag också en rätt stor premie men behåller. Kommer kursen upp närmare 40 igen så skalar jag lite mer.
Blev ett byta av Investor A mot B. Ser att jag inte tajmade det köpet när gapet var störst men inte så mycket att göra åt det. Blev ett par gratisslantar iaf.
Sålt av lite ICA på marknaden också. Orkar inte vänta på inlösen.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Inga köp i Bolåneportföljen denna månad enbart sälj. Fortsätter att sälja av Footway då den handlas galet högt över inlösenkurs och det går att hitta bättre direktavkastning i andra preffar och D-aktier. Nu har jag bara 3 aktier kvar och de får ligga kvar för att ha koll på kursen. Går kursen ner kommer jag köpa in igen.

Utdelningarna rullar på och kommer återinvesteras. Vi har idag ett bolån på 2 065 000 kr. Varje månad betalar vi 2 565 kr i ränta. Bolåneportföljen behöver således vara värd ca 500 000 kr om den delar ut 6% för att täcka räntekostnaderna. Eftersom jag inte har något nyspar i portföljen så blir det svårt men finns en tanke att minska amorteringen på bolånet när det är dags att binda om lånet och då spara mellanskillnaden på den summan vi amorterar idag. Men det är några år bort.

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Aslan

I min portfölj är det främst Trelleborg och Nobina som har köpts. Även en liten del Fastparner D har ökats. Catella kanske såldes av lite tidigt. Coor och Securitas har även dem sålts av helt. Xact Norden är den utdelning jag mest är nöjd med.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x