Månadsrapport oktober 2021

Nu kommer månadsrapport oktober 2021 och jag måste säga att jag verkligen upplever det som att månaden gått snabbt. Jag kan inte säga riktigt varför det känns så. Det som i skrivande stund är så himla skönt är att det nu är höstlov för hela familjen. Det innebär en sväng med husvagnen, återkommer i ett inlägg om det.

Hur gick oktober?

Mörkret är här nu men det har inte varit mörkt i min portfölj, snarare tvärtom. Index är upp ca 5% men min portfölj har stigit 8%. Riktigt skönt faktiskt.
De senaste månaderna har jag slagit index. Jag ligger efter om man räknar på hela året men avståndet har minskat rejält.

Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr, PB Surveys & SaveLend.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är 5,14% under månaden . Min portfölj lyckades bättre och gick upp 8,06%.

Iår är index upp 30,18%.
Iår är portföljen upp 21,06%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Flat Capital +225%

En av de IPO’er jag varit med på under månaden. En rejäl succé får man säga. Hissnande 225% sedan noteringen. Tack för den. Sålt av 20 aktier och just nu behåller jag resterande 234 st. HAr kvar alla aktier jag lyckades knipa i barnsparet.

CINT 21,17%

Cint har gjort ett förvärv som gav ett rejält skutt i aktiekursen. Ett extra roligt innehav för mig eftersom jag numera har min panelsida PB Surveys och vi tar undersökningar från CINT. Detta förvärv påverkar då oss och vi kommer kunna erbjuda ännu mer undersökningar på PB Surveys. Kul i dubbelbemärkelse alltså.

Månadens förlorare: 

Stockwik Förvaltning -11,78%

Det har inte hänt särskilt mycket. Ett litet förvärv men annars rätt tyst. Jag har faktiskt köpt lite mer i dipparna och vi får se vad som händer framöver. Detta är en aktie jag är rätt aktiv i när det gäller köp och sälj. Försöker sälja när den sticker iväg och köpa när det går ner.

Månadsrapport oktober 2021

Köp och sälj:

Utdelningar:

En hel del transaktioner denna månad.
Utdelningarna var rätt klena men 250 kr är bättre än inget iaf. Faktiskt mer än förra månaden.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

Ovanligt få transaktioner denna månad. Blev ett större köp då jag var med i noteringen av Fastighetsbolag Emilshus Pref. Fin direktavkastning och kursen har klättrat en del sedan noteringen. Har passat på att sälja några delar av Footway då den handlas högt över inlösenkurs. Köper hellre preffar som handlas nära inlösenkursen. Tanken är inte att vara aktiv i bolåneportföljen men när de de handlas så långt över inlösen då kommer jag sälja.

Bästa utdelningsmånaden hittills för bolåneportföljen och kul att kunna återinvestera utdelningarna framöver. Nu är det inga egna insättningar till portföljen då vi amorterar på bolånet igen. Nu får den leva sitt egna liv genom återinvesteringar av utdelningar.

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Riktigt kul med Flat Capital. Jag var också med på den IPO:n och har tagit hem lite vinst, men som du behållit det mesta. Jag är kass på att ta hem vinster så egentligen föredrar jag mina kära utdelare.

Mvh I-US

Mikael Aslan

Transaktioner blir ganska många på en månad 😃. Många preffar ser jag. Har bara SBB men D aktien och Sagax D av det du visar denna månad. Jag har köpt/ökat i: Bilia x2 , Fastpartner D, Investor, Industrivärden C ,Nyfosa, PeabTethys Oil, Sagax D och SHB. Sålt Industrivärden A (Utdelning från SHB), Lifco, Note, Stillfront och Talkpool. Sedan har jag minskat i Securitas.

Mikael Aslan

Skall jag börja med Industrivärden A så beror det på två orsaker: 1 Jag äger redan Industrivärden C. Orsak två är att det var en så liten post (3st) att den inte skulle ha någon betydelse. Angående Lifco så var orsaken att Ebitda Marginalen och Omsättningen var lägre än väntat. Note var jag belåten över och ville satsa på något annat efter en uppgång på runt 200% för mig. Talkpool och Stillfront ryckte jag av plåstret på ett stort sår. Varför jag köpte från början? Misstag son man lär sig. Securitas ville jag minska lite. PS: brukar ha många transaktioner p.g.a mitt dåliga tålamod.

Daniel H. Komarica

Bra utveckling på portföljerna och många fina köp.

Själv har jag mest tankat Swedish match de senaste veckorna och Xact högutdelande.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x