Sparkvot oktober 2021

23,8% sparkvot, 12,9% exklusive amortering

Sparkvot oktober 2021 gav en sparkvot på 23,8%. Procentuellt är detta den bästa siffran under 2021. Pratar vi kronor och ören är det inte det bästa men iaf en av de bättre. Att sparkvoten blev lite högre en vanligt beror mest på att inkomsterna var lägre än vanligt. Målet för året är en sparkvot på 21% och efter denna månad så ligger snittet på precis 21%, härligt!

Sparkvot
Sparkvot oktober 23,8%

Här har vi månadens siffror:

Intäkter

23 517 kr – Lön, MB?
18 746 kr – Lön, PB?
568 kr – Extrajobb, PB?
2 650 kr – Barnbidrag
436 kr – Rocker cashback
167 kr – Reward Network, cashback
Totalt: 46 084 kr

Sparande

4 203 kr – Avanza
100 kr – Savr
150 kr – SaveLend
5 000 kr – Amortering
1 000 kr – Barnspar
500 kr – ICA Banken, fonder
0 kr – Sigmastocks
Totalt: 10 953 kr

Ni får gärna använda mina länkar till de aktörer jag använder för mitt sparande. Jag får en liten ersättning för det om ni blir kund och sätter in pengar. Vill ni inte det så går det att själv gå in på deras hemsida och öppna ett konto.

Inkomsterna är faktiskt de lägsta vi haft under hela 2021. Så det är en stor anledning till att sparkvoten ser god ut under månaden. Eftersom större delen av vårt sparande är automatiska överföringar så blir det så månader med lägre inkomster. Min cashback från Rockerkortet på nästan 500 kr ger såklart en hel del. Så nöjd med det kortet. Har också ökat mitt sparande till Savelend från 100 kr till 150 kr. Kan låta lite men jag tror mycket på att göra mindre justeringar uppåt med jämna mellanrum. För mig funkar det bästa att smyghöja sparandet lite då och då. Man märker liksom inte riktigt av det då och ni som kan ränta på ränta vet att varje krona gör rätt stor skillnad i det långa loppet.

Sparkvot oktober 2021 är jag riktigt nöjd med!

Hur räknar jag sparkvot?

I sparkvoten räknar jag allt långsiktiga sparande. I det ingår sparandet på börsen, aktier och fonder. Jag räknar med amoreringar, just nu amorterar vi 5 000 kr i månaden. Vi hade amorteringsfritt under coronakrisen, då slängde vi in 5 000 kr i Bolåneportföljen, idag sparar vi inget där men portföljen lever nu sitt egna liv med återinvesteringar av utdelningarna.

Förut det långsiktiga sparandet så lägger vi en del pengar till våra olika målspar:
Bil/husvagnskontot
Renoveringskontot
Resekontot
Buffertkontot

Här lägger vi cirka 6 500 kr varje månad. Men dessa pengar räknar jag alltså inte med i sparkvoten.

Hur mycket sparade du denna månad?

Du har väl inte missat att jag startat en egen panelsida. PB Surveys, där kan du svara på undersökningar och tjäna pengar. Ett perfekt sätt att öka din sparkvot.

PB Surveys - Min panelsida
Min egna panelsida, PB Surveys. Svara på undersökningar och tjäna pengar.

Just nu har vi 15% högre ersättning på alla undersökningarna fram till den sista oktober.
Jag hade mitt projekt ”GratisPengen”, där var undersökningar ett av mina intäktsben, totalt fick jag ihop en portfölj på över 30 000 kr.

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Sparkvot oktober 2021 […]

Göran

Har inte riktigt lagt undan, men det blir mindre än vanligt då jag beställde nya fälgar till bilen, då originalfälgarna fick åka på vinterdäcken. Så det kalaset gick på 8000kr. Tror vi hamnar omkring någonstans mellan 20-25000kr i sparande denna månad och inkomster på ca 64k inkl barnbidragen.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x