Månadsrapport september 2021

September är redan över och nu börjar det märkas ute. Dels blir det mörk ganska tidigt och det kommer bara bli värre. Vädret är dessutom grått, blött och rätt trist.

En stor skillnad för mig är att att sonen fotbollsträningar tar en paus under oktober så nu lugnar det sig lite på den fronten. Innebandyn sätter igång och självklart är jag lite aktiv där också men inte alls på samma sätt som när det gäller fotbollen.
Så av den anledningen känns det just nu ganska skönt att september är över men när det gäller vädret så är sommarvädret något jag trivs betydligt bättre med.

Hur gick september?

Vi är nu inne i oktober och det är därmed dags att kika på min månadsrapport september 2021.
Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr & SaveLend.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är -6,17% under månaden . Min portfölj lyckades bättre -3,18%.

Iår är index upp 23,82%.
Iår är portföljen upp 12,03%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Seafire +14,69%

En riktad nyemission gjordes i början av månad, sedan skjut kursen upp i mitten av månaden av oklar anledning. I slutet av månaden kunde vi läsa om ett förvärv.

SaveLend Group

I september har vi kunnat läsa om en hel samarbeten, uppdaterade finansiella mål och förvärv. Det händer mycket i bolaget, kul att vara med på resan. Extra kul att de också har akteägarförmåner. Det borde fler bolag ta efter.

Månadens förlorare: 

Etrion -48,58%

Ett av mina swing innehav i lekportföljen. Återigen landar aktien på forlorarlistan. Här pratar vi om en liten summa som är kvar innan bolaget ska avnoteras. Verksamheten är såld och nästan alla pengar är utdelade till aktieägarna.

Månadsrapport september 2021

Köp och sälj:

Utdelningar:

Förra månaden inbringade portföljen nästan 2 000 kr i utdelning. Denna månad var det enbart dryga 200 kr. Inte hela världen egentligen men det är kul med utdelningar och för mig så blir motivationen lite högre när utdelningar trillar in.

Bolåneportföljen

Köp och sälj

Utdelningar

En del sälj i Bolåneportföljen. Har sålt av en del i de aktier som har låg direktavkastning och köpt lite mer i de med högre direktavkastning. Utdelningarna är lite väl låga denna månad. Vill helst att det ska vara åtminstone 600 så jag kan maximera courtaget. September var sista månaden då jag inte behöver amortera så från nu kommer det bara vara återinvesteringar av utdelningarna som gäller.

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x