Månadsrapport augusti 2021

Spännande grejer på gång

Innan jag skriver om hur augusti gått så vill jag bara meddela att jag har en grej på G. Jag kommer behöva er hjälp att nå ut med detta och gillar ni bloggen och projektet GratisPengen då kommer ni gilla detta. Det kommer ett specifikt inlägg kring detta i slutet av nästa vecka då jag går live med min ”grej”.

Förutom att jag kommer behöva hjälp med att sprida detta så får ni gärna vara testpersoner. Kan vara en del buggar eller annat som behöver fixas så vore toppen att ha några som kan testa detta innan jag går ut till stora massan. Om du är intresserad av det så skriv ett mail till mig eller lämna din mail i en kommentar under inlägget så hör jag av mig till dig.

Hur gick augusti?

Vi är nu inne i september och det är därmed dags att kika på min månadsrapport augusti 2021.
Varje månad går jag igenom månadens utdelningar och de köp som gjorts. Ibland är det några sälj också.
Jag är långsiktig i mitt investerande men trots det så är månadsrapporterna bra då jag känner att det ger mig lite extra koll på varför aktierna går bra, eller dåligt för den delen.

Jag är också intresserad av dina transaktioner.

Så lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!  

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr & SaveLend.

Månadsrapport klar.

OMXSGI
Index är upp 0,51% under månaden . Min portfölj lyckades lite sämre och steg 0,11%

Iår är index upp 31,96%.
Iår är portföljen upp 16,29%

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Corem B +17,62%

Höjda riktkursen under månaden och hopslagningen med Klövern är klar. Fastigheter börjar bli hett igen.

Clas Ohlson +16,13%

Clas Ohlson har gått bra under månaden. De har fortfarande mycket kvar att hämta tillbaka om man kikar på aktiekursen. Okej försäljning under juli. Ska bli intressant att se om Classe påverkas positivt om Kjell och CO får en bra börsnotering.

Månadens förlorare: 

Etrion -78,69%

Ett av mina swing innehav i lekportföljen. Det ser ut att vara en riktigt dålig affär men så är inte fallet. Etrion har sålt hela varksamheten och delat ut pengarna som fanns. Så det blev en schysst utdelning. Nu ska bolaget avnoteras. Jag har gjort fina pengar på aktien under många år.

Månadsrapport augusti 2021

Köp och sälj:

Många köp i Bolåneportföljen:

Utdelningar:

  Bolåneportföljen:

Augusti blev en riktigt fin månad utdelningsmässigt. Etrion har sålt all verksamhet och de delade ut pengarna. För mig gav detta nästan 2 000 kr i utdelning. Kul och det innebär ett nytt rekord för mig. Det blir ju dock lite orättvist eftersom detta inte är en vanlig utdelning. Här delar man ut alla pengar i bolaget och nu ska bolaget avnoteras. Tar nog ett tag innan jag slår detta. Det är faktiskt 3 ggr mer än mitt tidigare rekord.

Bolåneportföljen fortsätter att leverera. Under augusti blev det strax över 300 kr i utdelning. Det är en av de sämre månaderna men fortfarande en del pengar in. Har sålt några preffar som ligger högt över inlösenkurs och kommer köpa preffar eller D-aktier med högra direktavkastning.

Bolåneportföljen är i skrivande stund inte belånad men det beror på att jag inte hunnit investera de 5 000 kr som fördes över vid lön. Tanken här är att vara belånad med Avanzas 0% ränta. Det innebär att ca 2% belåning kommer användas.

Det var månadsrapport augusti 2021.

Hur gick din portfölj? Några utdelningar du är extra nöjd över?   Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Månadsrapport augusti 2021 […]

[…] Länk till hela inlägget hos Pappa Betalar?: Månadsrapport augusti 2021 […]

Daniel H. Komarica

Kul med nytt rekord!

De köp jag genomfört är Latour, Investor och Svolder samt fondköp.

Utdelningar tror jag var noll faktiskt, har inte ens tittat 🙈

Daniel H. Komarica

Premien är i saftigaste laget och detta köp gjordes mer på magkänsla än rationalitet och tanke på värdering.

Men varje gång jag fyllt på i Latour de senaste tre åren så har det svidit och varje gång har bolaget levererat ändå.

Så förhoppningen är att även detta köp ska bli bra i framtiden:)

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x