Måndagstankar

Måndag och jag kan tänka mig att de flesta nu börjar vara tillbaka på jobbet. Dagens inlägg blir mina måndagstankar.

Vardag igen

Nu är semestern slut och vardagen börjar med sina rutiner. Både kul och skönt på ett sätt. Men att vara ledig och umgås med familjen, det är det bästa.
Vi har haft en fantastisk sommar, även om hösten nu närmar sig så hoppas jag att det kommer vara några fina helger framöver där vi kan åka iväg med husvagnen.

Jag ser framemot en rolig höst på jobbet. Skulle nog säga att det är lite av en nytändning men några nya arbetsuppgifter och nya kollegor med härligt glöd.
Jag är dock lite orolig för hur det ska gå för barnen med skolstarten. Som ni vet har jag nämn att det går lite tufft för dottern och jag önskar av hela mitt hjärta att denna terminen blir lugnare för henne.

Sparandet

När det gäller vårt sparande så tuffar det på som tidigare. Skönt när överföringarna är automatiserade och dras direkt när lönen trillar in. Jag har några procents belåning så senaste månaderna har det varit ganska lugnt med aktietransaktioner. Det mesta går till att beta av belåningen just nu. Börsen ligger kring ATH och jag känner att det är läge att inte ligga belånad. Jag kommer inte bygga någon kassa då det inte passar mig. Det som ska sparas långsiktigt, det vill jag ha investerat.

Jag har ju en hel del målsparande som ligger på räntekonton så därför känns det självklart att alltid vara investerad på börsen med det långsiktiga.

Shoppa

Vi pratar en del här hemma om att faktiskt dra ner lite på det långsiktiga sparandet. Finns en del grejer vi vill lägga pengar på närmsta tiden.
En schysst soffa, en markis till vår uteplats, tvättmaskin och torktumlare, kyl och frys och en 65-75″ TV.
Detta är rätt stora pengar som vi tänker att vi ska lägga undan till och köpa i framtiden.

Vi ska sätta oss någon dag framöver och snurra lite på de olika sparpotterna. Eventuellt minskar vi lite på det långsiktiga sparande eller så styr vi bara om målsparandet. Det visar sig hur vi vill prioritera.

Detta var mina måndagstankar. Vad tänker du på?

Du har väl inte missat mitt inlägg om det nya betalkortet, Rocker, med riktigt bra cashback?

Du gillar kanske också...

3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel H. Komarica

Kul att läsa att ni haft det bra på semestern! Och hoppas det går bra för dottern❤️ Vilken årskurs går hon i nu?

Vi har också haft en väldigt skön semester och sommarlov med mycket äventyr. Tycker det ska bli lite skoj att komma igång igen med lite rutiner och träffa alla kids på fritids:)

Daniel H. Komarica

Då får vi hoppas det släpper lite i år så att hon får en bra start på högstadiet sen! En av mina döttrar hade det jobbigare på mellanstadiet men det har funkat bra med allt sen hon började högstadiet:)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x