Skip to content

Sparkvot juli 2021

20,6%

Då var vi i slutet av juli och semestern börjar faktiskt lida mot sitt slut. Vi har spenderat mycket av juli månad på resande fot. Det har varit en tripp till Umeå och vi var t.o.m så långt upp som i Skellefteå. Vi har också åkt söderut och besökt Öland. Vi får inte heller glömma bort att vi varit en sväng i Leksand också. Med allt detta resande skulle man kunna tro att sparkvoten borde bli låg under sommaren. 
Den ligger kvar på ungefär samma nivå som tidigare. Så blir det när man gör som vi, lägger en del av sparandet på målspar. Detta är alltså pengar som inte räknas i sparkvoten och därmed inte påverkar denna negativt.

Nu ska ni få månadens siffror:

Intäkter

 

24 701 kr – Lön, MB?
17 626 kr – Lön, PB?
4 000 kr – Enskild firma, PB?
2 650 kr – Barnbidrag
50 kr – Whossa
296 kr – Sellpy
Totalt: 49 323 kr

Sparande

 

5 000 kr – Bolåneportföljen
3 946 kr – Avanza
1 000 kr – Barnspar
100 kr – Savr
100 kr – SaveLend
0 kr – Sigmastocks
Totalt: 10 146 kr

Ni får gärna använda mina länkar till de aktörer jag använder för mitt sparande. Jag får en liten ersättning för det om ni blir kund och sätter in pengar. Vill ni inte det så går det att själv gå in på deras hemsida och öppna ett konto.

En bra månad intäktsmässigt. Min lön är lite lägre än vanligt, VAB. Men tack vare att jag hade möjlighet att plocka ut en del pengar från firman så blev det en bra månad. 
Sparandet domineras av pengarna som går till bolåneportföljen. Snart är den amorteringsfria perioden slut så snart blir det inga pengar in i den portföljen. Det blir istället amorteringar. 
Annars är det aktier och fonder hos Avanza som gäller och jag fortsätter med varsin hundring till Savelend och Savr.

Sparkvot

I sparkvoten räknar jag allt långsiktiga sparande. I det ingår sparandet på börsen, aktier och fonder. Jag räknar med amorteringar, just nu amorterar vi dock inget. Vi har ansökt om amorteringsfritt under coronakrisen, de 5 000 kr vi i vanliga fall amorterar lägger vi i Bolåneportföljen.

Målsparande

Förut det långsiktiga sparandet så lägger vi en del pengar till våra olika målspar:
Bil/husvagnskontot
Renoveringskontot
Resekontot
Buffertkontot

Här lägger vi cirka 6 500 kr varje månad. Men dessa pengar räknar jag alltså inte med i sparkvoten.

Ditt sparande!?

Hur mycket sparar du?

Hur sparar du?

Vad är ditt bästa tips för ett bra månadssparande?

· Senaste blogginläggen ·

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x