Varför så tyst?

Hej alla läsare! Om det finns några kvar.
Nu har det varit tyst och stilla här ett tag. Det beror på en hel del olika saker. Familjen har tagit tid. Det får den gärna gör och det gillar jag. Det var mycket på jobbet sista perioden innan jag gick på semester och semestern har börjat i full fart med saker som ska ordnas. En del aktiviteter med och för barnen. Fotbolls EM tar dessutom mycket av min tid. Plus att jag inte riktigt känt att skrivarglädjen kommit.

Miljonärsskatt

Ett ämne som diskuterats flitigt den senaste tiden är ”miljonärsskatten”. Det finns som jag förstår inget förslag än och jag är ytterst tveksam till att det kommer komma något.
Först var det snack om att det ska läggas kapitalskatt på innehav över 200 000 kr på ett ISK. Detta är ju helt galet, om det skulle bli av. Sedan blev det prat om 3 miljoner. Jag har ju långt ifrån att beröras av ett sådant tak men jag tycker ändå att det är för lågt. 3 miljoner är väldigt mycket pengar, investerat i ett ISK. Men e relation till boende är det kanske inte lika mycket. Därför anser jag att ska detta bli en verklighet och ”träffa” de rika så lär ett tak ligga betydligt högre än så.
Det är väl egentligen bara det jag har att säga om detta. Tror detta är glömt om några månader.

Fotbolls EM

Så härligt att turneringen är igång. Jag hade biljetter till båda Sveriges matcher som skulle ha spelats i Dublin. Var så sjukt taggad på att åka förra sommaren men det blev ju inget mästerskap då. Jag behöll biljetterna och hoppades på att Covid-19 skulle lugna ned sig. I vintras kändes hoppet bortblåst och därför valde jag att släppa tillbaka biljetterna till UEFA och få pengarna tillbaka. Ett beslut som fortfarandet känns rätt men visst hade det varit fantastiskt att vara på plats om förutsättningarna varit de bästa. Jag minns fortfarande resan till VM i Sotji. Så fantastiskt på så många olika sätt.
Men nu blir det massor av fotboll på tv istället och det är också kul.
Tittar du på många matcher?

Värmen

Sverige bjuder på bra väder och värmen är nästan lite väl hög. Jag gnäller inte utan njuter av detta. Vi vet ju inte hur länge det fortsätter. Sömnen blir lite lidande och det går många tankar att lägga undan en slant för att köpa en luftvärmepump. Kanske att det blir så. Troligtvis är jag för snål för att lägga pengar på det man tanken växer för varje år.

Börsen och portföljen

Börsen och mina egna innehav har kommit in i en liten svacka den senaste tiden. Jag ligger en bra bit efter index iår men hoppas det ska lösa sig framöver. Något som är lite glädjande är att utdelningarna 2021 har gått om 2020’s utdelning. Så det blir iaf ett bra utdelningsår.

Nu är det semester som gäller och snart är det dags att åka ut med husvagnen igen. MB? går också snart på semester och då är det Leksand som gäller. Öland är också inbokat och tanken är att ta sig till Göteborg också. Skulle tro att vi hinner med en massa mer resmål också.
Har du några roliga semesterplaner?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Slimis

Hej PB?`

Ni kommer säkert ha en fantastisk semester med så många trevliga resmål. Vår familj funderar på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Aldrig vart där förut men det verkar kul för barnen. Jag önskar dig en trevlig sommar. Kul att se en ny uppdatering från dig.

Mvh Slimis

Daniel H. Komarica

Ajjemän, kollar till dig med jämna mellanrum haha!

Kul med fullspäckad sommar, hoppas ni får det bra! Vart ska ni till på Öland? Och Dalarna är sjukt fint. Om ni har tid, besök Östra Silvbergs gruva!

Med familjen ska vi till Skåne i år med bekanta. Och med vänner ska jag till Hudik, Sundsvall och Järvsö på roadtrip. I övrigt får det bli som det blir, ungarna är ju härlig spontana:)

Daniel H. Komarica

Detsamma till er!!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x