Sparkvot juni 2021

21% sparkvot i maj

Ytterligare en månad är över och det har blivit dags att kika på intäkter och utgifter. Min sparkvot juni 2021.
Detta är A och O i ekonomin. Det absolut viktigaste är att intäkterna täcker utgifterna. Annars har man problem.
Men förut att täcka sin utgifter så är det såklart viktigt att ha ett sparande. De pengarna som blir kvar efter att allt är betalt under månaden, sparkvoten, det är det som ska investeras. Målet för 2021 är en sparkvot på 21%.
Nu i juni så blev det precis i linje med målet. Snittet för 2021 ligger i skrivande stund på 20,8% så skulle säga att det känns som att vi hittat en bra nivå just nu.

Sparkvot juni 21%

Intäkterna var riktigt goda under juni. Frugans löneökning tidigare gör att det numera kommer in minst 24 500 varje månad. Jag fick en del extra pga VAB föregående månad, betalas ju ut i efterskott. Plus att jag fick arvode för mitt arbete som God Man.
Tror faktiskt detta är vår bästa inkomstmånad om jag räknar bort den gången MB? bytte jobb och fick dubbel lön. Kul!

Sparkvot juni 2021

Intäkter

24 508 kr – Lön, MB?
18 924 kr – Lön, PB?
3 115 kr – Överförmyndarnämnden, PB?
2 352 kr – Försäkringskassan, PB?
2 650 kr – Barnbidrag
Totalt: 51 549 kr

Sparande

3 600 kr – Avanza
100 kr – Savr
600 kr – SaveLend
500 kr – Sigmastocks
5 000 kr – Bolåneportföljen
1 000 kr – Barnspar
Totalt: 10 800 kr

Ni får gärna använda mina länkar till de aktörer jag använder för mitt sparande. Jag får en liten ersättning för det om ni blir kund och sätter in pengar. Vill ni inte det så går det att själv gå in på deras hemsida och öppna ett konto.

Bra inkomster denna månad och ett bra sparande. Sparsumman är faktiskt den tredje största någonsin för vår familj. Det är bra. Det är nog så att vi egentligen skulle kunna spara lite mer när inkomsterna är så pass höga som de varit de två senaste månaderna, men, nu är det sommar och vi har så mycket planer för den så därför lägger vi mer pengar på nöje denna sommar. Det känns helt rätt och trots att vi lägger undan en del för sommaraktiviteter så är ju sparandet på riktigt höga nivåer jämför med tidigare. Det går inte att klaga på det.

Hur räknar jag sparkvot?

I sparkvoten räknar jag allt långsiktiga sparande. I det ingår sparandet på börsen, aktier och fonder. Jag räknar med amoreringar, just nu amorterar vi dock inget. Vi har ansökt om amorteringsfritt under coronakrisen, de 5 000 kr vi i vanliga fall amorterar lägger vi i Bolåneportföljen.

Förut det långsiktiga sparandet så lägger vi en del pengar till våra olika målspar:
Bil/husvagnskontot
Renoveringskontot
Resekontot
Buffertkontot

Här lägger vi cirka 6 500 kr varje månad. Men dessa pengar räknar jag alltså inte med i sparkvoten.

Hur mycket sparade du denna månad?

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Alltid roligt läsa om andras tankar och framsteg. Är inte klar med sparkvoten ännu men hamnar väl på drygt 50% som vanligt (14.000/26.000 kr kanske).

Min höga sparkvot och det faktum att jag är själv tillåter mig att skippa buffertkonton: allt åker in på börsen.

Har ingen bil/husvagn, mindre lägenhetsrenovering (ugn, golv, färg…) klarar jag genom att minska sparandet en månad. Resa likadant..

God man låter intressant men just nu tycker jag 100% arbete + kapitalförvaltning räcker. Sidouppdrag som detta och annat letar jag dock efter när jag gått i FIRE.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x