Mina största utdelningar

Utdelningar motiverar mig att spara mer

En av de mest motiverande och roliga saker med att äga aktier. Det tycker jag är när jag får vinsten från bolaget jag är aktieägare i. Går bolaget bra så premieras vi ägare med en slant. Därför tänkte jag visa vilka bolag som gett mig min största utdelning.
KTM skrev ett inlägg häromdagen om sina största utdelning. Självklart var de lite större än min men jag försöker att inte jämföra mig med andra.

Det är inte ett måste för mig att äga bolag som ger utdelning. Det finns tillväxtbolag där pengarna gör mer nytta i bolag. Kan de fortsätta växa kraftigt av att utveckla sin idé, ja låt dem hålla kvar pengarna och investera dem i sin egna verksamhet. Men bolag som redan är stora eller bolag som redan idag gör en god vinst. Klart som tusan att vi ägare ska få ta del av det.
Jag tycker också för egen del att det ger mig bra motivation till att öka mitt sparande när det trillar in större och större utdelningar från mina bolag.

Mina största utdelningar

Avanza kan du enkelt sortera dina utdelningar. Gå in på Min ekonomi, klicka på transaktioner och sedan väljer du utdelningar. Då kan du sortera efter dina största utdelningar.

Utdelningarna växer för varje år

Som ni kan se på bilden så är det några bolag som dominerar på utdelningsfronten. Det är Swedbank som hade en riktigt fin utdelning för två år sedan. Den är fortfarande den största utdelningen jag fått. Efter det är det Tele2 som tar upp resten av topp 5 placeringarna. Tele2 är en riktigt fin utdelningsaktie.
År 2020 var ett riktigt klent år som ni kan se på bilden. Ytters få utdelningar som kom eller kvalade in på denna topplistan.
Trots det är jag helt säker på att när jag gör en nya lista likt denna om något år, ja då tror jag att dagens rekord, den från Swedbank, ligger en bra bit ner på listan.

Det enda som skulle kunna göra att det dröjer mer än några år skulle väl vara det att många bolag väljer att dela vida flera tillfällen under året.
Jag listar i detta inlägg enbart enskilda utdelningar. Tele2 t.ex delar ut två ggr per år och ofta är det en bonusutdelning också.

Hur stor är din enskilt största utdelning?
När fick du den?
Tycker du att utdelningar motiverar dig att spara mer?


Vill passa på att tipsa om min sida men Panelsidor. På förra bloggen hade jag den största listan med paneler.
Jag kunde inte flytta över den sidan till min nya blogg här på WP men håller just nu på att fixa med den. Här är ett första utkast som ni kan kika på. Fyller på så ofta jag kan med alla panelsidor.
Jag själv har fått en lite nytändning med paneler, ett schysst extraknäck som kan göras när du själv känner för det.
Sveriges största och bästa samling av panelsidor

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Mina största utdelningar […]

[…] Länk till hela inlägget hos Pappa Betalar?: Mina största utdelningar […]

Swedbank 2019 är min klart största utdelning, hela 12.780 kr. Näst största mindre än hälften.

Enskilda utdelningar motiverar mig inte att spara mer, men att se dem öka år för år (förutom förra året) och se dem närma sig utgifterna mer och mer finner jag inspirerande. 2023 bedömer jag att mina utdelningar är på samma nivå som mina utgifter och detta är mycket motiverande att jobba mot.

Fumlan

Hej!
Min största utdelning fick jag nu i början av maj av Electra. Den var på 1305 kr. Visst är det motiverande till viss del, även om jag inte är en renodlad utdelningsjägare. 🙂

Rune Ljungströmmer

Köp då Cibus så får du pengar varenda månad vilka du kanåterinvestera till en evig pengamaskin, lycka till!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x