Ledighet och nya prioriteringar

Vi har haft påsklov förra veckan. Det firade vi med att bli friskförklarade. Så skönt att vara klara med Covid-19. Som tur var klarade vi oss oförskämt bra. Det är vi glada för och hoppas att ni andra mår bra där ute! Vi har hunnit med en del camping och det har fått oss att vilja prioritera lite annorlunda framöver.

Camping

Som ni vet köpte vi husvagn i vintras. Nu äntligen har vi åkt iväg på vår första färd. Jag måste säga att det var lite läskigt att köra. Jag är inte helt van vid att glida runt med ett så stort ekipage. Dock tror jag att man vänjer sig fort. Kände redan på vägen tillbaka att det var mindre anspänning att köra. Att ligga i 80 km/h på motorväg känns sakta. Dock inget jag störde mig på. Gäller att inte känna sig stressad, varför skulle men det egentligen, det är ju semester!

Vi har testat på att bo på Herrfallets fritids och konferensanläggning. Nu var det rätt blåsigt vissa dagar men en trevlig camping och jag tror definitivt vi åker tillbaka dit i sommar. Var skönt att testa på campinglivet i några dagar.

Vi har myst i husvagnen när vinden har piskat så husvagnen gungar. Barnen har badat. Vi har grillat. Vi har njutit i solen. Vandrat i skogen. Fiskat. Bara glott in i elden och mycket mer.

Jag har fått lära mig hur vagnen fungerar IRL och vad vi behöver tänka på till nästa tur. Listan är lång nu med viktiga saker och eventuella saker vi vill köpa till vagnen.

Nya prioriteringar

Detta har fått mig att tänka att jag vill ha mer av detta. Jag kommer sätta mig ner med MB? göra en ny genomgång av vår ekonomi. Dels har MB? fått löneökning, 5%. Det kommer innebära strax över 1 000kr netto varje månad. Iom detta så passar vi på att kika på inkomster och utgifter. Vi kommer då fundera på hur vi ska lägga våra slantar. Just nu känner jag att vi kommer prioritera husvagn och våren/sommaren/hösten med mycket fokus på just camping. Jag vet inte riktigt vad det kommer kosta men jag vet att vi kommer vilja prioritera detta högre i vårt liv. Det ger mervärde. Som ni vet är mina barn inte pyttesmå längre och det kommer inte dröja allt för många år innan de inte kommer vilja hänga med oss i husvagnen. Därför känns det extra viktigt och kul att prioritera detta just nu.

Jag har radat upp hela familjens ekonomi i siffror. Detta gjordes senast i december. Ni kan läsa det här ”Familjens ekonomi i siffror”. Det är alltså dessa siffror som ska kikas på och göra en ny fördelning. Återkommer med det framöver.

Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Läs hela inlägget av Pappa betalar här –> Ledighet och nya prioriteringar […]

Slumpvandraren

Så härligt det verkar! Jag blir riktigt sugen på en camping-weekend när jag ser bilderna.

Skönt att ni klarade er lindrigt genom Covid-19. Nu kan ni slappna av och börja röra er lite friare i samhället.

Till sist vill jag gratulera MB? till den fina löneökningen!

Daniel H. Komarica

Skönt att ni är friska och tillbaka i sadeln;).

Kul med jungfruturen, var det bara du som körde? Hur stor vagn har ni? Tänker på om du fick uppgradera körkortet.

Kan varmt rekommendera Öland med husvagnen. Även Falkenberg är härligt!

Daniel H. Komarica

Skoj! Vart ska ni bo på Öland? Vi bokade Falsterbo häromdagen:)

[…] Länk till hela inlägget hos Pappa Betalar?: Ledighet och nya prioriteringar […]

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x