Vårt samlade sparande, mars 2021.

Portföljen har ökat med 228 000kr sedan november 2019

I november gav jag er en uppdatering i hur familjens aktie och fondsparande såg åt. Ni kan läsa det inlägget här:
Det är inte så ofta jag skriver om hela vårt sparande. Största fokus är på min ”egna” portfölj som jag förfogar över. Men det finns så mycket mer sparande hos oss. Känner därför att det är dags att lyfta hela sparandet igen.
I november 2019 så hade vi ett samlat börssparande på 235 000kr. Detta gäller våra investeringar i aktier, fonder och P2P. 
Idag, knappt ett och ett halvt år senare. Då är denna summa upp i 463 000kr. På 16 månader har portföljen nästan dubblats. Såklart är det mesta nysparande men trots det är det ganska mäktigt att vi lyckats med detta(det har också varit en börskrasch under denna period). Lite dopad av bolåneportföljen där ca 50 000kr annars hade amorterats.
Kan vi hålla uppe detta tempo i framtiden så dröjer det inte allt för länge tills vi kan titulera oss som miljonär.
Det betyder att vår portfölj, i snitt, har ökat 14 250kr per månad under denna perioden. WOW!

Allt som allt finns det 708 000kr

Förutom dessa, nästan 500 000kr har vi ett barnsparande på ca 130 000kr, på pappret är dessa fortfarande våra men öronmärkta åt våra barn. Vi har även 112 000kr på räntekonton. Dessa är öronmärkta till renovering, bil/husvagn, resa och buffert. 
Allt som allt har vi alltså idag strax över 700 000kr på olika sparande. 
För mig känns detta riktigt häftigt. Vi har snart en halv miljon sparat på börsen. 
Med barnsparande och räntesparandet är det alltså ”bara” 300 000kr kvar tills vi har en miljon!
300 000kr är fortfarande väldigt mycket men fortsätter börsen på denna positiva väg och vi fortsätter med vårt sparande. Ja då kanske det inte dröjer så fasligt länge.

Jag tror fortfarande inte att det blir någon FIRE av oss

Som jag sagt tidigare så är inte FIRE vårt mål. FI är oerhört viktigt. Att ha pengar att luta sig mot om något händer i livet. Att kunna vara lediga om vi vill/måste, att kunna säga upp sig på jobbet om det skulle behövas. Att inte vara beroende av någon/något.
Det som gör detta extra kul är att vi är en familj som hittar på en hel del. Vi har inga monsterlöner, jag jobbar inte ens heltid. Vi sparar inte heller galet mycket. I dagsläget 20% av lönen men så var det inte när vi började vår resa.
Det går alltså att göra lite av varje, jobba mindre men ändå spara pengar.
Hur stor summa har du sparat?
Vad är ditt mål med sparandet?

Förutom att sparande går riktigt bra så fyller Mamma Betalar? år idag. Hon brukar ibland kika in på bloggen (inte så ofta, men ibland) så det vore kul om ni kunde slänga iväg ett grattis till henne.
Grattis säger jag iaf! Älskar dig! Trots att du rätt ofta zoomar ut när jag babblar på om sparande så hade vi inte lyckats såhär bra utan dig!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hoppas hon blev nöjd!

Ja det känns verkligen bra. Vi känner att vi hittat en bra balans. Kul!

Mvh PB?

Daniel H. Komarica

Grattis MB?! Hoppas PB gav dig något fint:)

Sjukt bra jobbat av er och roligt att det flyter på så bra. Kommer i framtiden använda er som referens när jag diskuterar sparande med min fru!

Pappa betalar?

Hej karatekillen!
Snyggt, då ligger vi ganska lika 🙂

Oj, då har du rätt mycket kvar till du har utdelningar på 40 000kr i månaden. När tänker du att du ska nå målet? Har du barn redan nu?

Låter som ett fint mål, hoppas du når ända dit.

Mvh PB?

karatekillen

Tjena Farsan!

Jag har nu sparat 784 000 kr.
Vi är nära varandra 🙂

Jag har ett mål att kunna kliva av jobbet med en utdelningslön på 30-40 tusen i mån. För att umgås med barn, träna, resa och ägna mig åt annat än att arbeta åt någon annan.

Mvh

Pappa betalar?

Hej!
Tack!

Ja du har gjort en grym resa, mycket investeringar. Jag tror att jag kanske gör något liknande i framtiden. I skolan finns det många möjligheter att vikariera så skulle nog överleva utan några problem.

Bra där. En halv miljon på börsen är riktigt fint. Det ger en ekonomisk trygg som kan räcka ett bra tag innan det blir panik.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Tack!
Låter bra det. Får kika in på bloggen för siffrorna.

Tack för pepp!

Mvh PB?

Grattis på födelsedagen till MB!
Jag håller med om att FI-delen är det viktigaste. Nu jobbar jag mindre än någonsin, men lyckas ändå spara några kronor som går till investeringar. Jag börjar närma mig halvmiljonen, men då jag inte kan stoppa in några större belopp kommer det att bero helt på börsens utveckling.

Fumlan

Hipp hipp hurra för Mamma Betalar?! 🙂
Bra kämpat båda två med erat sparande och investerande, riktigt grymt gjort!
Jag är nog inne på FI också, tror jag. Att kunna bestämma mer över min tid.
Mina siffror har jag på bloggen, inte i huvudet just nu. 😉

Mvh Fumlan

Pappa betalar?

Hej IGMR!
Ja det gör verkligen det. Känner mig starkare än vanligt idag. Det är skönt. Och ger verkligen motivation.

Mvh PB?

IGMR

Snyggt! Det är bra att summera och reflektera. Ger motivation!

[…] Min ”egna” Avanzaportfölj är alltså värd över 200 000 kr. Vårt totala sparande är, vid senaste uppdateringen i mars låg då på strax över 700 000kr. Läs mer om det här:Vårt samlade sparande, mars 2021. […]

[…] Senast jag skrev om hela sparandet var i mars 2021. Det är lite mer än ett halvår sedan. Då hade vi ett sparande på 708 000 kr. Allt som allt, alltså, barnspar, räntespar, börsspar och några alternativa sparformer.För oss som sparar på lite olika håll och kanter kan det vara bra att med jämna mellanrum samla ihop allt i ett dokument. Flera små slattar här och där kan faktiskt bli mer än vad man tror.Här kan du läsa inlägger från mars. […]

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x