Månadsrapport februari 2021

   

Månadsrapport februari!

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Savr & Compricer.

OMXSGI steg med 3,01% under februari. 
Index var uppe mer än så i mitten av månaden men det har varit berg och dalbana år båda hållen under februari. För egen del så gick portföljen inte riktigt lika bra. En uppgång på 2,24% blev det. 


3,01% OMXSGI 210201-210226

Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

Scandic +30,76%

En aktie som verkligen inte har varit rolig att äga under 2020. Nu med vaccin på g och lite mer positiva framtidsutsikter, ja då har det svängt en hel del uppåt för aktien. Ligger nästan plus eftersom jag handlat på mig lite mer under krisen.
Tänker vi på riktigt lång sikt så hoppas jag att det går att titta tillbaka på denna tiden och vara glad att man köpt på sig mer.
AQ Group +21,04%
En riktig smygare som har klättrat sakta men säkert i min portfölj. En fin rapport under februari och aktien tog ett glädjeskutt.
Månadens förlorare: 
Scatec -19,5%
En sämre rapport gjorde att Scatec tappat ganska mycket. Det var kanske inte så konstigt då aktien haft en fin resa norrut den senaste tiden. Kanske är bra att den backat lite. Funderar på att köpa mer.

Köp och sälj:

Många köp i Bolåneportföljen:

Utdelningar:

Swedbank 278,4kr
Volati Pref 61,6kr
TransAlta Renewables Inc 6kr
Totalt 346kr
Bolåneportföljen:
Lite mer än 400kr i utdelningar från bolåneportföljen. Superkul att det nu verkligen ger något att köpa mer aktier av utdelningar. Snöbollen är i rullning.
Kom ihåg att jämföra ditt elavtal. Jag gör det på Compricer.

Varje månad går jag igenom mina transaktioner. I en långsiktig portfölj kan det ändå vara bra att ha koll på aktierna om det sker några stora förändringar.
Så det kan vara lite intressent att se hur det går kortsiktigt.
Jag är också intresserad av dina transaktioner.
Lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!

Hur gick din portfölj?


Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Ja visst är det betydligt högre risk än att amortera men eftersom jag nästan bara har preffar/D-aktier så tycker jag risken är värd att ta. Hoppas det fortsätter löna sig. Men som sagt gäller att förstå att risken är betydligt högre än att amortera.

Lägre avgifter är toppen. Jag hoppas att detta pressar de andra aktörerna så även de tvingas sänka priserna. Det är ju toppen för oss investerare.

Mvh PB?

Slumpvandraren

Det verkar kunna löna sig att investera istället för att amortera. Risken ökar väl en aning, men så länge man investerar i utdelande kvalitetsbolag tror jag inte det är så farligt.

Jag har inte så många vanliga fonder, faktiskt bara AuAg Precious Green och Nordnet Indeksfond Norge om man undantar pensionssparande. Precious Green jag hos SAVR och Nordnets fond är föga förvånande hos Nordnet. Därutöver har jag ett antal börshandlade fonder.

Vi får hoppas att SAVR ökar användarvänligheten framöver. För mig personligen spelar funktionaliteten mindre roll så länge det går att månadsspara, sälja och se aktuellt värde, men det är nog viktigt för att SAVR ska kunna växa och på allvar utmana konkurrenterna. I längden tror jag vi alla tjänar på lägre avgifter.

Pappa betalar?

Hej Slumpvandraren!
Ja det är kul att det går bra. Bolåneportföljen har idag ett värde på ca 83 000kr så med 6% utdelning blir det 5 000kr under ett år. Det är i dagsläget två månaders räntebetalninger på hela bolånet. Kul.

Ja det stämmer att jag har börjat köpa fonder på Avanza. Jag har ett konto på Savr där jag lägger 100kr i månaden. Det är helt klart mer fördelaktigt att spara där men det är verkligen bara priset som är bättre. Jag har en tanke att var lite mer aktiv i min fondportfölj på Avanza och därför vill jag ha den på just Avanza.
Ja en helt klart intressant fond.

Har du alla din fonder på Savr?

Mvh PB?

Slumpvandraren

Roligt att portföljen fortsätter uppåt och att bolåneportföljen börjat ge utdelning!

Jag såg att du gjorde mindre köp av AuAg:s fonder. Har du funderat på att flytta dem till SAVR för mindre avgift? Jag har ett månadssparande där i AuAg Precious Green. Avgiften är i högsta laget för min smak, men det är trots allt en högst intressant och nyskapande fond.

Pappa betalar?

Hej DS!
Ja Scandic har mått bra av att vaccineringen kommit igång. Hoppas det inte blir för stora förseningar eller andra bakslag.

Tack!

Pappa betalar?

Hej Mikael!
Ja AQ är intressant. Jag gjorde mitt första köp i maj 2018. Betalde då 188 per aktie.
Har sedan köpt ganska frekvent från juli 2019 – februari 2020. Knappt något i raset, vilket man får ångra bitter nu. Men sedan coronaraset har jag shoppat lite på vägen upp också.

Tror du köper några aktier förr eller senare. Kvalitetsaktiepodden har många avsnitt där de snackar om AQ, ett riktigt kvalitetsbolag.

Förstår att inte så många vågar hoppa på Scandic än. Har vi otur så kan det bli mer ras framöver. Tror dock att det kan bli bra på lång sikt.
Har en liten skvätt i lekportföljen där jag kör en del daytrading med t.ex Scandic. Volatil aktie som passar bra att köpa och sälja med. Speciellt om är beredd att fortsätta äga om den fortsätter neråt.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Värdebolag är på g uppåt. Finns en del i min portfölj också 🙂
Härligt med ATH, samma här.

Ja vi får se vilka bolag som kommer gå bäst. Jag gillar att vara med i alla hörn och kanter. Så får man lite glädje oavsett vilket klimat det är.

Lycka till och hoppas utdelningarna kommer tillbaka i alla dina bolag!

Mvh PB?

The Dividend Story

Riktigt fin månad för Scandic, hoppas verkligen det verksamhetsmässigt får ett betydligt bättre år i år. Jag hoppas jag kan bli aktieägare i bolaget någon gång i framtiden igen med 🙂

Grymt jobbat och grattis till ett fint utfall i februari!

Mikael Aslan

Intressanta bolag och väldigt intressant med AQ Group som gått upp väldigt bra ser jag. Har läst på om produkterna och ledningen i bolaget samt insiders och senaste årsrapporten. Den finns med i min bevakningslista på Börsdata. Scandic Hotel kan gynnas av vaccineringen som man förstår men vågar inte riktigt ännu köpa bolaget eller liknande bolag.

Snålgrisen

Vår portfölj med idel trötta defensiva värdebolag har gått som tåget under 2021, sakta me säkert letar vi sos tillbaka till forna nivåer pre covid. Dessa är nu spräckta och vi ligger på all time high. Till skillnad från alla med högt värderade techaktier är jag inte bekymrad för några värdebubblor för de innehav jag själv äger. Alla BDCs och CLOs jag äger rapporterar stigande NAV månad för månad. saker och ting går åt rätt håll och jag förutspår ett riktigt bra börsår 2021, när alla pengar som har pumpats upp i teknik och gröna investeringar ska hitta någon annanstans att placeras, varför inte i Telia, AT&T eller Tele2? Dessa aktier har gått ganska uselt senaste året och har alla möjligheter att få en skjuts uppåt.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x