Månadsrapport januari 2021

  

Månadsrapport!

Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Avanza & Compricer.

Varje månad går jag igenom mina transaktioner. I en långsiktig portfölj kan det ändå vara bra att ha koll på aktierna om det sker några stora förändringar.
Så det kan vara lite intressent att se hur det går kortsiktigt.
Jag är också intresserad av dina transaktioner.
Lämna gärna en kommentar med dina köp eller sälj!

Januari

OMXSGI steg med 2,54% under januari. Det har varit en ganska svängig månad och som bäst låg index upp nästan 5%. Hörde någonstans att Januari brukar visa om det blir ett bra år. Eftersom januari slutar på plus så blir det alltså ett positivt börsår. Härligt! (om det nu vore så enkelt).
Mina innehav har inte hängt med. Slutar månaden på 0,1% uppgång. Denna månad beror det mycket på att Eolus Vind gått dåligt och de tillsammans mes Spiltan Invesmentbolag (som stått helt stilla) väger tyngts i portföljen.

2,54% OMXSGI 210104-210129

Annons Avanza.
Enligt mig den bästa plattformen för att spara i aktier.


Vinnare och förlorare:

Månadens vinnare: 

EPR Properties +22.04%

Här har vi då förra månadens förlorare. Det svänger rejält i EPR och det är ju inte så konstigt. Ett bolag som fortfarande har det tungt och vaccineringen är superviktig för dem. Kommer nog fortsätta att svänga i detta. Ett väldigt litet innehav och är i dagsläget inte sugen på att köpa mer.
Stockwik Förvaltning +23.04%
Mitt favorit bolag att swinga i. Det är ofta stora rörelser i bolaget. Jag köper och säljer med jämna mellanrum. Ett intressant bolag långsiktigt så jag låter de inte bli för litet innehav.
Månadens förlorare: 
Etrion -15,65%
Från att i december stigit 77% så har Etrion gått lite sämre under januari. Inte så konstigt att det går lite sämre efter en sådan klättring. Bolaget har fortfarande gått riktigt bra på den senaste tiden och det är stora förändringar på g i bolaget. Ska bli intressant att se vad det slutar i. Jag fortsätter att köpa och sälja i detta innehav från min lekportfölj.

Köp och sälj:

Många köp i Bolåneportföljen:

Utdelningar:

Klövern B 20,41kr
PepsiCo Inc 15kr
TransAlta Renewables Inc 6kr
Totalt 41,41kr
Bolåneportföljen:
Det är kul att Bolåneportföljen kommit igång nu. Över 300kr i januari är trevligt. Det täcker inte räntekostnaden för bolånet än men en vacker dag kanske det gör det.

Övriga utdelningar var inte så mycket att skriva om.
Kom ihåg att jämföra ditt elavtal. Jag gör det på Compricer.

Hur gick din portfölj?


Disclaimer: All form av aktie/fondhandel kan leda till att du förlorar hela eller delar av ditt investerade kapital.
Ingenting du läser på min blogg skall ses som någon form av rådgivning. Jag skriver endast om min egen resa och hur jag själv tänker när jag investerar. 

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x