3 år med GratisPengen. Nu tar det slut.

Projekt GratisPengen

 Inlägget innehåller reklam och annonslänk från Ebuno
och Reward Network.
Oj, nu är det ca 3 år sedan jag startade mitt lilla projekt GratisPengen. Tanken var att se hur mcyket pengar det gick att få ihop på att svara på undersökningar, ett ganska kasst arbete men ett arbete som gick att sköta hemifrån redan innan pandemin. Alla pengar från cashback och kreditkortsbonus har lagts in i samma portfölj. Ja dessa pengar har investerats på börsen. I början var det fonder som gällde. Efter ett tag så gick jag över till att investera i investmentbolag. Nu på senare tid så bytte jag tillbaka till fonder med stor vikt i Spiltan aktiefond investmentbolag. Bara för att göra det enkelt att sälja av allt när pengarna skulle spenderas.
Nu har jag kommit till punkten där jag avslutar projektet. Efter 3 år är det dags att summera och gå vidare. Varje månad har jag rapporterat hur det gått. Intäkterna har varierat rejält under månaderna.
Snittet ligger på 683kr per månad. Den sämsta månaden gav 205kr (juni 2018) och den bästa månaden gav 1 631kr (augusti 2019).
Totalt plockade jag hem 22 590kr under dessa åren. Ingen dålig summa. Men eftersom dessa pengar investerats på börsen så har jag betydligt mer pengar idag. Nu när jag räknar ihop allt så har dessa pengar fortsatt att arbeta för mig och växt till 31 628kr. Så ca 40% av slutsumman är avkastning från börsen. Det betyder att den rätt kassa timlönen på initiala arbete (panelundersökningar, cashback och kreditkortsbonus) blev 40% bättre. En kass timpeng blev en aning bättre 🙂
Tanken från början var att dessa pengar skulle gå till något för familjen. Det slutade med att jag ville resa för dessa pengar. Nu är läget som det är och vi har också tänkt om. Sedan en tid tillbaka har vi letat efter en husvagn. Jag, frun och barnen tycker det ska bli fantastiskt roligt att åka runt i Sverige till sommaren. För ett litet tag sedan så hittade vi vår vagn, skrev om det här ”Husvagn, nu är det klart” 
 
Det betyder att pengarna går till vår husvagn. Men eftersom det kostar så oerhört lite pengar att låna på boendet så har vi valt att låna upp hela summan för husvagnen i vårt bolån. Så dessa dryga 30 000kr kommer att investeras i ”Bolåneportföljen”.
Det känns kul att kunna boosta bolåneportföljen som med detta nu är uppe i hela 80 000kr.
Vi ökar iom detta på våra fasta utgifter men vi får så mycket nöje för pengarna. För oss är det sådana saker vi sparar för att kunna göra. Att sluta jobba inom någon snar framtid är inget vi strävar mot. Vi trivs rätt bra på jobben och vill göra roliga saker med barnen så länge de fortfarande är relativt små. När de flyttat ut då kan vi spara hårdare, om det skulle vara det vi vill då.
Jag kommer inte att sluta med paneler, cashback och kreditkortsbonus. Dessa pengar kommer från och med nu att finnas i det vanliga sparandet. Inte redovisas på sidan som jag gjort fram tills nu.
Känns så himla kul att pengarna får fortsätta vara investerade ”Bolåneportföljen” i men att de egentligen är en del av husvagnsfinansieringen. Alla pengar i ”Bolåneportföljen” ska landa i en amortering på bolånet, men just nu gör de bättre nytta på börsen.
Jag vill tacka för all pepp under denna tiden. Känns lite skönt att inte behöva göra månatliga rapporter men jag kommer som sagt att fortsätta med detta men inte plocka ut pengar lika ofta.
Ebuno, den bästa panelsidan.

Vill du testa några paneler så har jag listat massvis med paneler: 

 

Börja med att registrerar dig på ett par. Det kan vara lite segt i början men efter ett tag kommer det igång ordentligt.

Är det värt det?

Man kan tycka att det är småpengar att hålla på såhär men det är verkligen gratispengar. Cashbacksidorna är pengar rakt ner i portföljen. De kräver bara att jag använder deras hemsida när jag ska köpa något. Inte så jobbigt

Preem kreditkort är ännu lättare, jag använder kortet och de ger cashback. Det går också att kombinera cashbacksidorna med kreditkortens bonus. Bonus på Bonus.

Panelerna är det som tar lite tid men jag försöker göra det vid tillfällen då jag annars bara skulle slösurfa eller spela ett meningslöst mobilspel,

Annons Reward Network, den bästa cashbacksidan.

Vill du stödja mig i ”GratisPengen” får du gärna bli medlem på dessa sidor för att själv få återbäring på dina köp.

På Reward Network får du 10kr i välkomstbonus och de har bäst cashback 
och ger bra bonus på nya medlemmar:

Reward Network är sidan med högst cashback:

På Bonusway får du 100kr när du gjort ditt första köp:

På MyBonus och Refunder får du en välkomstbonus på 50kr om du klickar på min länk:

På Cashbackshopping och Cashback Ninja får du en välkomstbonus på 25kr om du klickar på min länk:

Ingen bonus, bara cashback:

Tack för din hjälp! Hoppas du kan spara några kronor på dina köp.

Hur har det gått för er?
Paneler?
Cashback?

Du gillar kanske också...

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Låter som en bra kombo. Håller tummarna för dig. Då får gärna höra av dig när det blir någon resa och vart det bär av.

Mvh PB?

stasch

Jag har investerat i Handelsbanken Hållbar Energi, Spiltan investmentbolag och SBB B, ca 1/3 i varje 🙂

Pappa betalar?

Hej Stasch!
Kul att höra 🙂

Härligt, pant var något jag funderade på också men mina barn älskar att panta så de får dessa pengar.
Pengarna växer så tillslut kan ni åka på den där resan 🙂
Hur har du investerat pengarna?

Ja det hoppas jag också 🙂

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej S!
Tack!
Kul att du också testat. Riktigt grymt att fixa 20 000kr på ett år. Vad har du gjort då?

Ja precis. Istället för att slösurfa, vilket många nog gör en hel del, så är det bättre att dra in några slantar som i slutändan blir en hel del.

Dina barn kommer bli glada föra detta 🙂

Mvh PB?

stasch

Har följt gratispengen med stor behållning! Det har också inspirerat mig att göra liknande. Har fått ihop några tusenlappar på panelsidor, cashback och framför allt pant. Funderar på vad jag och familjen ska göra med pengarna så småningom, drömmen är en resa men vi får se 🙂 Just nu ligger de på börsen och kluckar och det får de göra ett tag till.
Hoppas ni ska trivas med husvagnen! 🙂

S

Kul att det gått så bra. Satte mig in i gratispengar för ganska precis ett år sedan och lyckades hämta hem cirka 20tkr, betydligt bättre tidsfördriv än slösurfning när man väntar på att ungarna ska sporta klart. Du har absolut inspirerat mig att investera pengarna, då kan barnen få en riktigt fin start när de ska flytta hemifrån.

Pappa betalar?

Ja jag tänker så 🙂

Kristian

Definitivt! Riktigt kul att du ändå kört på såpass länge. Kunde varit tid spenderad på värre saker 🙂

Pappa betalar?

Hej Slimis!
Ja tackar. Det är jag helt säker på. Är verkligen supertaggade på att ge oss ut!

Trevlig vecka!

Mvh PB?

Pappa betalar?

Ja det är med lite sorg i hjärtat. Hade gärna kört på i många år till men nu blir det såhär. Kommer fortsätta med allt men inte rapportera och hålla koll på det på samma sätt. Det tar för mycket tid.

Denna tid ska istället läggas på husvagnen 🙂

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Kristian!
Det är en fråga jag inte kan svara på. Men skulle tippa på att jag lagt ner ca 30 min i veckan på detta, i snitt. I perioder mer och i andra perioder mindre.

Men frågan är ju också om jag gjort något vettigare den halvtimmen i veckan istället. Annars är en låg timpeng bättre än ingen timpeng.

Mvh PB?

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Ja det finns ju helt klart arbeten som är roligare.

Började med indexfonder. Gick sedan över till Investmentbolag och sedan tillbaka till fonder, främst Spiltan Aktiefond Investmentbolag.

Mvh PB?

Slimis

Hej PB? Bra jobbat och grattis till en fin avkastning 🙂 Jag är säker på att husvagnen kommer ge mycket glädje.

Önskar dig en trevlig vecka.

Mvh Slimis

IGMR

RIP gratispengen! Spännande följa husvagnsägandet nu!

Kristian

En fråga som dyker upp är om du vet hur många sammanlagda timmar du lade ner på att svara på undersökningarna? Är ju alltid intressant att veta faktiska timpenningen.

Snålgrisen

Väldigt imponerande, speciellt att du orkade fortsätta med paneler. Jag slutade efter att första hundralappen var intjänad. Klarande inte av tiosidiga frågeformulär om helt ointressanta saker där man ska svara mellan 1 och 10 hur viktigt något var för mig. Sen fick jag en femma för besväret.

Det är dock bra slantar, och 40% skojar man inte bort hur som helst. Indexfond?

Pappa betalar?

Hej DS!
Tack!
Ja och det går riktigt bra för dig också 🙂
Ja varje krona bidrar och extra kul att se dem jobba vidare och växa efter att jag gjort mitt arbete 🙂

Ja det ska bli fantastiskt, längtar så jag nästan spricker.

Fin måndag på dig också!

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Stort grattis till en grym resa med GratisPengen! Det har varit så inspirerande att följa ditt projekt, så inspirerande att jag (tack vare dig) startade min egen liknande portfölj 🙂 Det är häftigt att se hur varje krona är med och bridrar till att skapa en fin portfölj, samt hur man får utväxling med turbofart när pengar investeras (långsiktigt) på börsen. Nu ser jag mycket framemot att följa era äventyr i husvagnen! 🙂

Ha en fin måndag!

[…] svara på paneler är en sak som jag redan idag gör.  Här kan du läsa om det och projekt GratisPengen. Idag gör jag det i mindre skala men det drar fortfarande in någon hundralapp med jämna […]

[…] snabba svaret är att du betalar skatt på panelundersökningar. Ett av mina bloggprojekt är ”GratisPengen”. Där använder jag mig av några cashbacksidor, all bonus från inköp jag gör går in i […]

[…] jag först skapade sidan för något år sedan berodde på mitt projekt ”GratisPengen”.Jag hade en tanke att investera varje krona jag tjänade på cashback (via casbacksidor), […]

[…] grej på G. Jag kommer behöva er hjälp att nå ut med detta och gillar ni bloggen och projektet GratisPengen då kommer ni gilla detta. Det kommer ett specifikt inlägg kring detta i slutet av nästa vecka […]

[…] tre år höll jag på med mitt projekt ”GratisPengen”. Där lyckades jag bygga en portfölj som var värd över 30 000 kr. Ett intäktsben var […]

[…] med en större extrainsättning på nästan 32 000 kr. Dessa pengar var från mitt projekt ”GratisPengen”. Förutom det så har då min pausade amortering a 5 000 kr landat i bolåneportföljen […]

[…] Vad tyckte ni?Jag har gjort detta ganska länge, ni som läst bloggen ett tag kommer säkert ihåg ”GratisPengen”. Lyckade skapa en portfölj värd över 30 000 kr på undersökningar, cashback och […]

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x