Mål 2021

Mål 2021

Målen under 2020 slutade väldigt blandat. Finansiella målen gick bra. De lite mer mjuka målen med löpning och att möta upp er som läser och andra bloggare, mindre bra. Av förklarliga skäl såklart. Jag kommer ändå ha som ambition att fortsätta med några mjuka mål trots att det gick som det gick förra året.

Vad blir årets mål?

Detta år kommer målen handla om saker jag kan påverka. Jag fortsätter med att skippa mål i stil med att portföljen ska ligga på minst ditten eller datten. Jag har såklart mål kring detta men inte att det ska ske någon specifik månad eller år.

Jag har mitt långsiktiga mål, att utdelningsportföljen ska bekosta familjen en utlandsresa varje år.
Det är många år kvar på det målet.

Mål 2021

1. Minst 45 000kr i börssparande. (ej medräknat barnsparandet,bolåneportföljen eller amortering)

2. Sparkvot: 21%

Detta var mina ekonomiska mål för 2021. Iår fortsätter jag med några andra mål som inte rör ekonomin.

3. Löpa 350 km

4. Besöka min syster i Paris

5. Möta upp någon bloggare/twitterprofil/läsare på en stämma eller annan plats

Tankar:

1.
Förra året sparade vi ca 44 000kr i vårt börssparande. Det är en bra summa som läggs på långsiktigt sparande. När dessa sedan får fortsätta växa i bolagen/fonderna vi väljer, ja då har vi snöbollen i rullning.
Vi är inte lika ambitiösa i att höja vårt sparande under detta året och det är ett aktivt val. Det krävs bara lite utöver våra automatiska överföringar för att klara detta. Det är ett bra mål under 2021
Kom ihåg att jämföra bolånet.
Finns en hel del pengar att spara på lägre ränta
2.

När det gäller sparkvot så kör vi också en marginell höjning. År 2020 så blev sparkvoten 19,2%. Eftersom vi höjde vårt automatiska sparande i slutet av året så ser beräkningen bra ut. Gäller bara att hitta några småslantar extra under året för att klara målet på 21%.
Känner att vi börjar nå en gräns där vi inte kommer jaga pengar för att höja sparkvoten. Snarare så att vi letar mer pengar till målsparande (räknas inte med i sparkvoten) just nu. Men blir det löneökning under året så kommer vi absolut höja det riktiga sparandet.
Kan jag fortsätta att jobba extra någon gång under året så blir det bra, men tror ändå inte att jag kommer släng in så mycket mer i portföljen. Annat som lockar under detta året.
3.
2021 måste bli året då jag faktiskt klarar löpmålet. Jag har faktiskt redan kommit igång igen och har några kilometer i benen. Jag tycker att det är skönt när jag kommer ut så jag vet inte varför det är så svårt att få det att hålla i sig.
Tiden finns det är bara huvudet som måste med mig.
350 km är knappt 7 km i veckan. Jag tänker realistiskt att ett löppass i veckan på ca 7km är ju inte så mycket begärt. Kanske kan man anmäla sig till något lopp i slutet av sommaren så motivationen blir lite bättre.
4.
Min syster bor i Paris. Målet är att kunna besöka henne på plats i Frankrike. Med tanke på läget nu när målet sätts så är jag inte så sugen på att resa utomlands överhuvudtaget. Men skulle läget ändras så är detta de första resan vi ska göra.
 
5.
Jag har nu blogga mer än 3 år. Jag har på detta sätt kommunicerat med många via min blogg, andra bloggar och på Twitter.
Tanken var att kunna möta upp någon/några på bolagsstämma eller annan träff under 2020. Det blev aldrig aktuellt av förklarliga skäl.
Nu är det fortfarande inte läge men med vaccin på g en hoppfull framtid så låter jag även detta målet vara kvar.
Jag försöker att hålla mig anonym bara för att det känns lättare att outa ekonomin på det sättet som jag gör. Det är inte superviktigt för mig att vara helt anonym och med det så vore det kul att träffa några av er.
Hoppas 2021 kan göra detta möjligt.
Kom gärna med förslag!

Du gillar kanske också...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pappa betalar?

Hej DS!
Tack!
Mmm, just mål känns som att det är viktigt att en själv kan vara med att påverka. Annars kanske det är bättre att kalla det önskningar.

Det kör vi på. Ge några förslag så bestämmer vi ett som jag bokar in i kalendern!

Mvh PB?

The Dividend Story

Hej!

Bra och spännande mål! Jag håller helt med om portföljvärdet, det är svårt (omöjligt) att kontrollera börsens kortsiktiga rörelser så jag fokuserar också på vad jag själv kan spara (påverka).

Jag har en idé, jag kan plocka fram lite förslag på löplopp i slutet på sommaren och så springer vi tillsammans på SUB 50 🙂 Vad tror du om det? 🙂

Pappa betalar?

Hej Snålgrisen!
Ja alltså jag har börjat känna att det är minst lika viktigt som de ekonomiska målen. Blir liksom inte så kul att njuta av pengarna i framtiden om hälsan inte är god.

Ja jag håller med dig, skulle vara kul att träffa många av er därute. Känner inte heller att jag är rädd för att andra ska leta upp mig 🙂

Synd att det blev extrajobb just den helgen. Jag var också lite sugen på att åka då men vågade inte.

Mvh PB?

Snålgrisen

Ja vi kanske också borde ha några friskvårdsmål i siktet, en god hälsa är minst lika viktigt som en god ekonomi. Ja vi får väl se om det blir möjligt med nån sorts träff under 2021. Jag skulle varit med på den träffen som FruEB ordnade, men ödet gick annorlunda och jag var tvungen att jobba extra den helgen. Att träffas borde gå bra även om man är anonym, jag tror inte nån kommer att fotografera oss och försöka hitta oss via google bildsök eller nåt. Vi får väl se hur året artar sig…

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x